torstai 22. kesäkuuta 2017

'Tiedän, että se on ihan sun juttu'

Miten mä olen voinut elää näin vanhaksi tietämättä ollenkaan näistä hurmaavista pyykkäystuotteista??? Minä, joka olen (ainakin olevinani) todellinen Martta-ihminen!

Ystäväni heitti tuon lauseen muutamia viikkoja sitten. En edes muista, mistä alunperin juttelimme, mutta ratkaiseva kysymys oli: joko olet kokeillut pyykkietikkaa?


Asiat seurasivat toisiaan ja sain sitten muutaman viikon kuluttua maahantuojalta testiin Le Père Pelletier -paketin, missä oli pyykkietikkaa, silitysvettä ja saippuahiutaleita. Nyky-Martan toivepakkaus!
Innostuin asiasta niin valtavasti, että luin netistä kaiken mahdollisen tästä Le Père Pelletierin tuoteperheestä jo ennen kuin sain purnukat. Ranskalainen Alain Pelletier loi sarjan n. 30 v. sitten tuomalla markkinoille hemmottelevia ja hurmaavan tuoksuisia kylpy- ja saippuatuotteita. Sittemmin tuoteperhe on laajentunut mm. huonetuoksuihin, imurituoksuihin, käsi- ja vartalotuotteisiin ja pyykinkäsittelytuotteisiin. Omasta mielestäni kaikkein kiinnostavin tuote erilaisuutensa ansiosta on pyykkietikka - se aito ja alkuperäinen pesuetikka kun on myös Alainin luoma. 


Mikä on pyykkietikka? Moni varmasti tietää tai on kuullut ihan tavallisenkin etikan puhdistavista ja desinfioivista ominaisuuksista ja ohjeita löytyy googlettamalla runsaasti. Tänä päivänä yhä useampi valikoi ekologisempia ratkaisuja kodin puhdistamiseen - ja muuhunkin. 

Vinaigre Parfumé Pour Le Ligne -pyykkietikkaa käytetään pesukoneessa ja se korvaa huuhteluaineen. Pelletierin käsintehty 100% luonnonmukainen pyykkietikka sisältää vain vettä, etikkaa sekä hajusteen etikan tuoksun neutraloimiseen. Etikan tuoksu ei toden totta ole edes voimakas ja se häipyy täysin pyykin kuivettua. Se poistaa tahroja ja hajuja kuten savu, rasva, home, vähentää sähköisyyttä ja tekee pyykistä pehmeää ja raikkaan tuoksuista. Lisäksi se poistaa pyykistä pesuainejäämät ja pitää koneen puhtaana estäen pesuainesaostumat. Se ei myöskään sisällä mitään yleisesti allergisoivia tai herkkyyttä aiheuttavia aineita. 

Olen käyttänyt sekä Originel että Verveine -tuoksuisia etikoita ja lakanat ja pyyhkeet ovat olleet aivan käsittämättömän pehmeitä ja raikkaan tuoksuisia - tuoksumatta oikeastaan miltään, mitä voisi havaita tai kuvailla. Ne tuoksuvat puhtailta. Ulkoilmalta. 
Ja voin sanoa, että meillä ei tulla käyttämään enää perinteisiä huuhteluaineita.

MÖKKIVINKKI
Tätä voi käyttää myös lauteiden pesuun sekoittamalla 0,5 dl viiteen litraan vettä.Onko siellä muita ahkeria mankeloijia? Nyt sekin homma on entistä mukavampaa, kun lakanoille suihkaisee Eau de Linge-silitysvettä ennen mankeloimista. Jo nimi ja pullokin ovat niin ihanan ranskalaisia, että ne vievät hetkessä Rivieran rannoille, valon ja tuoksujen Välimerelle!
Niin, mankeloinnista vielä. Olen mankeloinut siitä lähtien, kun muutin pois kotoa ensimmäiseen omaan kämppään joskus 40 vuotta sitten. En voi kerta kaikkiaan elää ilman mankelia, puhtaita, valkeita ja tärkinkovia lakanoita.

VINKKI
Tätä voi laittaa myös höyrysilitysraudan säiliöön sellaisenaan tai veteen sekoitettuna. Kuulin, että tätä voi suihkaista lakanoille vielä petaamisen jälkeenkin, jolloin koko makuuhone saa kevyen tuoksahduksen.


Ja sitten, jos olet marseillesaippuan käyttäjä, tässä on kätevä tapa käyttää sitä astetta helpommin: lastut. Hajusteettomat, kasviöljyjä sisältävät Coupeaux de Savon -saippualastut sopivat hellävaraisena villan, silkin ja nahan puhdistukseen sekä tahranpoistoon.
Lastuja on helpompi käyttää kuin palasaippuaa, sillä voit levittää muutaman lastun esim. kostutetulle tahralle ja puhdistaa sen kevyesti hangaten.
Näitä voi käyttää myös pesukoneessa joko liottaen ensin pieneen vesimäärään, joka laitetaan pesuainelokeroon tai puristaa niistä pienen pallon, joka sujautetaan rumpuun vaatteiden sekaan.


Voi miten voikaan kodinhoitoon liittyvät tuotteet nostattaa näin paljon positiivisia tunteita ja innostusta! Käytännöllisiä, arjen luksusta, hyllyjen kaunistajia - ja toimivia! Miten oikeassa ystäväni olikaan!

Ja hei, muista nämä, kun kesällä mietit mökkituliaisia. Saaja ilahtuu takuuvarmasti.

Näistä vinkanneella ystävälläni on ihana liike Porissa, Sisustus Deconella. Kannattaa poiketa, jos olet menossa sinnepäin: monta sataa neliötä kaikkea sisustukseen liittyvää - ja myös näitä pyykkituotteita.

Ihanaa Juhannusta kaikille lukijoilleni!

Maarit


5 kommenttia:

 1. Loistavalta kuulostaa! Mankelirakkauteni ympärille rakensimme pyykkihuoneen. Nuo tuotteet ovat esteetikon unelma. Pyykkääminenkin voi olla elämys. Juhannusiloja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa elämää on ihan tavallista arkea ja kotona puuhastelua ja siitäkin on mahdollista tehdä kivaa monilla keinoilla. Ja tämä on yksi niistä. Terkkuja mökiltä!

   Poista
 2. Se on totta, että etikalla on puhdistavia voimia. Olen käyttänyt tavallista keittiöetikkaa yli 25 vuotta kun pesen tekemiäni tilkkupeittoja pesukoneessa. Desin verran etikkaa lorautetaan pesukoneen pesuainelokeroon. Etikka pitää tilkkutöissä värit paikoillaan. Tilkkutöitä pestessä ei saa käyttää huuhteluainetta. Se murentaa vanun. Täytyypä jossain vaiheessa kokeilla mainitsemaasi pyykkietikkaa. Olen sun kanssa samoilla linjoilla. Raikkaat, mankeloidut lakanat ovat ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marja, pitää ihan ensiksi kysyä, mikä on blogisi nimi? Olen yrittänyt etsiä, mutta tuloksetta... Näidenkin sanotaan pitävän värit kirkkaana, mutta voipi olla, että tilkkutöissä siihen tarvitaankin ytympää määrää etikaa, kun voi olla monen värisiä ja eri kangaslaatuja samassa työssä. On se ihmeellinen aine!

   Poista
 3. Hei Maarit, innostuin tuotteesta mutta en löytänyt täältä Tampereen seudulta jälleenmyyjää. Osaisitko neuvoa mistä tuotetta voi tilata jos ei ole Poriin suunnitellut kesäreissua? Mukavaa kesää! Minna

  VastaaPoista