sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Vaihtoehto Tallinnan Vanhankaupungin turistihärdellille

Aurinko paistoi kuumasti siniseltä taivaalta, kun teimme retken Tallinnaan. On aina yhtä huikeaa lipua jättimäisellä laivalla Kustaanmiekan kapeikosta Suomenlinnan ja Vallisaaren välistä. Ja Helsinki on niin upea mereltäkin päin katsottuna.

Suuntasimme suoraan satamasta Kalamajan ja Telliskiven suuntaan, kohti Toomparkin puistoa, joka sijaitsee Vanhankaupungin muurien ja rautatieaseman välissä. Luulin ensin, että alueen halki kulkee joki, mutta se onkin kiemurteleva lampi. Lumoudun aina siitä näystä, kun aurinko siivilöityy puiden lehvästön läpi, se on niin kuvauksellista. Kuvat kertokoon kuinka ihana keidas se oli!


Puistoon oli rakennettu vuosittainen Kukkafestivaali, monenlaisia maisema-arkkitehtien luomuksia. Sielllä oli rauhoittavaa, ihanan vihreää ja helteellä puiden katveessa vilvoittavaa, mikä olikin hyvä juttu hieman flunssaiselle reissaajalle.Juna-aseman viereen on avattu uusi kolmikerroksinen torialue, Turg, missä on vihannes-, kukka- ja ruokakauppoja sekä ravintoloita ja kahviloita. Se ei kuitenkaan ollut kovin ihmeellinen, vaikka siitä onkin paljon kirjoitettu.
Me suuntasimmekin syömään Telliskiven kulttuurikaupunginosan suuntaan, mistä olen kirjoittanut täällä. Enkä käynyt missään shoppailemassa tai edes katsomassa mitään - rauhoittavaa sekin.


Juhannusviikko alkaa huomenna - nautitaan kesästä!

Maarit 


6 kommenttia:

 1. Ihana Toompark! Emme ole sinne ehtineet mutta kaiholla katselleet :) Kiitos kuvista, tänne suuntaamme ensi reissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aikaa vain neljä tuntia olla maissa ja siinä ajassa ehtii hyvin tekemään tuon alueen reissun ruokailuineen. On kiva vaihtoehto keskustalle.

   Poista
 2. Tallinna on aina kiva. Käyn siellä pääosin työasioissa enkä silloin pahemmin ehdi mihinkään, mutta muutaman kerran vuodessa täytyy käydä ihan fiilistelemässä. Silloin usein suuntaankin Telliskivelle ja Kalamajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta voikin saada sitten hyviä vinkkejä seuraaville matkoille!

   Poista
 3. Tuonne voisi suunnata seuraavalla Tallinnan matkalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on rauhallisempaa ja verkkaisempaa, hyvä tapa viettää muutama tunti.

   Poista