keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Ja mitä tapahtuikaan, kun mies lähti Yyteriin...

Mieheni lähti aamupäivällä Yyteriin surffaamaan ja yksinolo sai jälleen aikaiseksi oikein kunnollisen tarmonpuuskan. Nimittäin siivouspuuskan. En ole ihan vastaavaa tänä kesänä saanutkaan. Siivottu on kyllä, mutta nyt myös pesin lattiat ja lattialistat. Pyyhin kaikki pinnat ja vein matot ulos. 

Ja sitten sainkin päähänpiston ruveta muuttamaan järjestystä olkkarissa. Onko tämä tuttu tilanne teillä? Ensin siivoat ja siivoat ja se generoikin sitten mukanaan sisustusvimman.

Ennen
Meillä on pieni mökki, joten ei täällä kovin ihmeitä pysty huonekalujen asettelun suhteen tekemään. Mutta aina voi jotain pyöritellä. 

Ruokapöytä on ollut pikkuseinää vasten remontista lähtien ja olen katsellut sitä pitkään sillä silmällä, että se voisi olla toisinkin päin. Ollaan joskus kyllä puhuttu siitä, mutta mieheni mielestä nykyinen astelma on paras ja ainoa, koska siitä voi molemmat katsella halutessaan merelle.

Jälkeen

Käänsin pöydän vain akselinsa ympäri niin, että myös seinänpuoleisia tuoleja mahtuu hyvin liikuttelemaan. Sohva on ottanut paikkansa sisääntulo-oven vierestä vasemmalta. Se on aika leveä ja siitä on hyvä hallinnoida katseellaan koko olkkaria. Minusta tila näyttää nyt isommalta ja avarammalta. Jännä juttu, vaikka pöytää näkyy ikäänkuin enemmän ovelta katsoessa. Joka tapauksessa tykkään kovasti. Ja kun täällä on vieraita, tuolit siirretään sivummalle ja otetaan korituoli lisätuoliksi lähemmäksi sohvaa.Vaihdoin erilaisiin pulloihin ja maljakoihin tuoreet luonnonkukat, mintun ja murattia. Niistä sai kepeän ja kesäisen asetelman pöydälle.
Ja mies tuli kotiin, eikä ollut moksiskaan, vaikka oma paikka oli muuttanut suuntaa :)) Ehkä sekin auttoi asiaa, että uunissa pöhisivät valkosipulichiliperunat (ohje löytyy täältä), lammas odotti grillaamista (ja grillaajaa) ja mehukas melonisalaatti kutsui syöjiään. 


MELONISALAATTI

Vesimelonia
Fetaa
Minttua
Öljyä, suolaa, mustapipuria

Näitä melonisalaatin ohjeita on paljon erilaisia, salaatilla ja ilman, ja tämän yksinkertaissen löysin Valkoisen talon Reetan blogista. Paloitellun melonin sekaan vain kaikki aineet ja lorotetaan ripaus öljyä päälle. 

Nyt tässä on syöty aamiaisetkin ja luettu lehdet ja hyvin toimii. Miehenkin mielestä.

Maarit10 kommenttia:

 1. Miehesihän näyttää niin iloiselta muutoksesta :)
  Minustakin pöytä sopii hyvin nuin päin ja miten kovasti piristääkään pieni järkän muuttelu!
  Täällä tapahtuu useinkin niin :)

  Mukavaa keskiviikkoa Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilme muikeena hän katseli :) Parasta onkin sisustaminen vanhoja pyörittämällä, kivaa ja edullsita. Samoin sinne! :)

   Poista
 2. Noin päin minäkin laittaisin - nyt kaikki näkevät merelle <3
  Aina kannattaa pyöritellä kalusteita eripäin, niin löytää parhaan ratkaisun.
  Mukavalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaverini sanoi, että nyt on myös juhlavamman näköistä :) Ja kun katson nyt itsekin kuvia jälkeenpäin, niin alkuperäinen on aika arkinen ja perinteinen ratkaisu, vaikkei uusikaan nyt mitään tähtitiedettä ole ;o))

   Poista
 3. Siis niin kaunista ja viihtyisää ja tuo asetelma pöydällä on niin kepeän täydellinen <3
  Näyttäisi muuten minunkin silmään tila isommalta kun pöytä on käännetty noin päin.
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos Souliina, kyllä toimii kivasti - vieläkin! Hyvää naistenviikkoa sinne!

   Poista
 4. Teillä on kyllä superkaunis mökki! Nappasin paitsi kasviasetelmavinkin, myös melonisalaatin ohjeen talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva että sait idiksiä. Toi salaatti on aivan käsittämättömän raikas ja hyvä. Ollaan popsittu sitä koko viikko, kun yhdestä pikkumelonistakin riittää meille kahdelle ihan riittävästi, sekä grillattujen lampaiden että savustetun lohen kanssa. Raikastaa hyvin noita makuja. Ihanaista naistenviikkoa Riitta!

   Poista