sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kesäiho 2: Raikkaiden vesien äärellä

Jos et ole vielä kokeillut, saati kuullutkaan misellivedestä, nyt on aika lukaista tämä juttu. Kokosin tähän kesään ja lomailuun sopivia vesimäisiä tuotteita: misellivesiä ja kasvosuihkeita.
Olin aika skeptinen, kun kuulin ensimmäisiä kertoja kasvojen puhdistusvedestä, misellivedestä. Voiko se oikeasti puhdistaa meikin? Nyt olen testannut niitä pidemmän aikaa, Lumenen Miselliveteen tutustuin jo vuosi sitten ja nyt sain blogiin testattavaksi myös Acon vastaavan. Kyllä ne toimivat!


Misellivesi on tietääkseni alkujaan ranskalainen idea ja näitä ensimmäisiä puhdistusvesiä myytiin apteekeissa, mistä meikkaajat ja mallit keksivät ne jo vuosia sitten. Nyt niitä on tarjolla jo lähes kaikilla sarjoilla ja valinnanvaraa on kaikissa hintaluokissa.
Micellar water on puhdistusvesi, joka puhdistaa kevyen meikin ja jota ei tarvitse huuhtoa pois kasvoilta. Se ei sisällä saippuaa, vaikka onkin kevyesti vaahtoavaa vaan sellaisia puhdistavia aineita, mitkä nappaavat iholta epäpuhtaudet mukaansa. Yksinkertaistettuna: misellivedellä kostutetulla vanulapulla pyyhitään kasvot, meikki takertuu lappuun ja iho puhdistuu. Ne sisältävät usein myös kasvoveden ja kevyt silmämeikkikin lähtee sillä pois.

Itse suosittelisin näitä tuotteita niihin tilanteisiin, jolloin ei pysty puhdistamaan kasvoja puhdistusaineilla ja vedellä. Ne ovat myös kesäaikaan erinomaisia, kun muutenkin käytetään vähemmä meikkiä.
Mulla tämä on erinomainen mm. mökillä, missä olemme meriveden armoilla. Puhdistan ihon saunassa välillä tällä, välillä öljyllä tai puhdistusemulsiolla, ja aamuisin käytän ainoastaan misellivettä. Iho jää yllättävän puhtaan tuntuiseksi, ei ole yhtään tahmea tai kiristävä ja siihen on miellyttävä levittää voide päälle.
Myös matkoilla nämä ovat todella käteviä ja ainakin Lumenella löytyy myös pieni travel size-koko.

Mutta mikäli meikkisi on vahva tai jos käytät vedenkestäviä tuotteita, käytä lisäksi erillistä silmämeikin poistoainetta. Itselläni waterproof ripsari ei lähtenyt helposti näillä pois.


Aco Micellar Water 3-in-1 on apteekeissa myytävä, hellävarainen ja hajusteeton puhdistusvesi. Siihen on lisätty tämänhetkistä suosikkiainettani hyaluronihappoa, mikä on todellinen superkosteuttaja. Sen ja B5-vitamiinko ansiota on se, että iho ei todellakaan ole yhtään kuivan tai natisevan tuntuinen. Se on pakattu spraypulloon, mikä on mielestäni vähän turhaa, sillä on helpompi annostella vettä kaatamalla suoraan vanuun.


Lumene Lähde 3in1 micellar-puhdistusvesi sopii kaikkien ihotyyppien puhdistukseen. Tämä ei vaahtoa juuri lainkaan, mikä on hyvä asia, sillä jotenkin se indikoi myös sitä, että siitä ei todellakaan jää mitään puhdistavaa ainetta iholle. Ihana ajatus, että näissä on puhdasta pohjoista lähdevettä ja koivunmahlaa! Koko Lähde-sarjan tuoksu on valloittavan raikas ja sopii hyvin tämän sarjan kosteuttavaan teemaan.
Ja tykkään niin tuosta reilusta puhtaan kirkkaasta muovipullosta - täynnä puhdistavaa raikkautta.


Toinen ajankohtainen ja kätevä loma- ja matkatuote ovat facial mist -tuotteet. Ne eivät ole puhdistuksen täydentäviä kasvovesiä vaan iholle lisäkosteutta antavia suihkeita. Niitä voi suihkutella päivän mittaan kasvoille torjumaan ihon kuivumista, raikastamaan ihoa kuumuudessa ja myös meikin päälle antamaan heleyttä.
Uudet spray-pakkaukset eivät myöskään suihkauta enää isoja pisaroita, mitkä valuvat kasvoilla. Nämä tupsauttavat hennon ja hienojakoisen suihkeen, mitä ei ole tarvetta taputella yhtään käsin. Ovat nimensä mukaisesti kuin hentoinen kesäsumu kasvoilla.

Omassa elämäntilanteessani näiden käyttö keskittyy kesäaikaan ja lomamatkoihin. Ennen kaikkea pitkillä lennoilla suihke on ollut aivan loistava tapa kosteuttaa ihoa koneen kuivassa ilmassa.


Aco Rescue Mist on kosteuttava ja rauhoittava suihke, jota suosittelen ensisijaisesti matkoille mukaan. Muovipullon koko on näppärä 75 ml, ja tämä pitäisi jokaisen hankkia ainakin pitkiä lentoja varten. Sitä voi suihkutella meikin päälle tai voiteiden jälkeen ennen meikkiä lisäkosteuttamiseksi. Kätevä ja riittoisa.


Lumenen Lähde Kosteuttava ja raikastava kasvosuihke sisältää koivunmahlan mineraaleja ja lähdevettä, ja on erinomainen raikastus päivän mittaan, jos iho alkaa tuntumaan kuivalta. Ei muuta kuin lähteenraikas suihkaus iholle ja pehmeys on taattu.


Testasin näiden misellivesien tehon vielä erityisesti tätä kirjoitusta varten niin, että pyyhin puhdistuksen jälkeen kasvot vielä kasvovedellä eikä vanuun jäänyt yhtään meikin rippeitä, vaikka kasvoilla oli aika tummaa meikkivoidetta ja bronzeria. Silmämeikin puhdistin erillisellä aineella, niin kuin aina.

Onko misellivesi löytänyt jo sinun kylppäriisi?

Maarit


2 kommenttia:

  1. Misellivesiin en ole jostain syystä kovin ihastunut. Varmaankin siksi, että aina on jäänyt tunne etteivät kasvot sitenkään puhdistuneet riitävästi. Merkeissä tosin on varmaan eroja. Nuo kasvosuihkeet sen sijaan ovat lemppareita, Acon suihke on todella hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Tuuli! Sama ajatus mullakin on aina ollut, mutta nyt kun olen perehtynyt niihin niin ovat kyllä hyviä, etenkin erityisolosuhteissa puolustavat paikkaansa. Acolla on muutenkin muutamia loistotuotteita.

      Poista