maanantai 14. elokuuta 2017

Espoon Rantaraitti - luontoa ja rauhaa ihan lähellä

Yksi parhaita arjen hetkiä on se, kun voi lähteä lenkille heti aamiaisen jälkeen. Haaveilin niin näistä hetkistä silloin, kun olin vielä työelämässä. Tuohon aikaan se oli mahdollista vain viikonloppuisin ja silloinkin oli usein niin paljon muuta tekemistä, että ne menivät aamulenkkien edelle. Nyt on mahdollisuus kipaista kävelemään jo heti aamusta ja silloin pitkät kävelylenkit tuntuvatkin kaikkein parhaimmilta. Se herättää päivään virkeämpänä ja tuo hyvän mielen. Ja kun lähtee liikkeelle aamusta, ei ole vaaraa, että lenkki jää muiden puuhien jalkoihin.

Espoon Rantaraitin läntisin osuus kulkee ihan kotimme kulmilla. Allaolevat kuvat ovat lenkin varrelta suosikkikohteestani, korkean kallion päältä, josta näkee saarten lomitse lähes avomerelle.  Miten kaunis ja rauhoittava tuo kohta onkaan! Tänne pysähdyn aina katselemaan maisemaa ja ajattelen usein, kuinka onnellinen olen juuri nyt. Tässä elämäntilanteessa. Että voin nauttia tästä kauneudesta ja luonnosta. Tästä hetkestä. 


Kivenlahti ei ole kovin hyvässä maineessa, mutta on siellä paljon kaunistakin, kuten juuri tämä muutaman kilometrin Rantaraitin pätkä, venesatama ja upea uimaranta. Tänne kävelemme aina lastenlastenkin kanssa, kun he ovat meillä hoidossa. Matkan varrella on jännittävää metsikköä, josta löytyy hyvät kiipeilypuut ja puun suojista kivoja majapaikkoja.

Täällä ei tule juuri ketään aamuisin vastaankaan, joten saa mennä viipottaa omien ajatustensa kanssa ihan rauhassa. Sekin on tullut nykyään yhä tärkeämmäksi, että saa olla itsekseen ilman hälinää. Ehkä tämä kaipuu rauhalliseen arkeen on hektisen työelämän jättämiä jälkiä, joita paikkailen vielä. En kuuntele musiikkiakaan koskaan liikkuessani. Haluan kuulla hiljaisuuden - tai lokkien kirkumisen. Mutta sekin on minulle hiljaisuutta.

Onneksi täällä on tämä monipuolinen ja kaunis Rantaraitti, sillä se täyttää myös esteetikon tarpeet lenkkimaastolle.

Maarit


4 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia lenkkipolkusi varrella kyllä on, mukavaa.
  Itse aioin lenkkeillä paljon lomallani, mutta toisin kävi, ehkäpä sitten myöhemmin syksyllä?

  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, lenkkeily, siis ihan kävelylenkkeily tekee niin hyvää - koita ottaa itseäsi vain niskasta kiinni. Se kyllä palkitsee! Samoin sinulle!

   Poista
 2. Kaunista! En itsekään kuuntele koskaan musiikkia ulkoillessani, omat ajatukset ja luonnon äänet saavat toimia ääniraitana. Viime aikojen illat olen käyttänyt vadelmapensaissa, tyhjentäen marjapensaita ja mieltä siinä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoissa hommissa ollaan täälläkin oltu; punaiset ja valkoiset herukat ovat kypsiä ja kyllä niitä tulikin poimittua. Hyvää mindfullnessia!

   Poista