maanantai 21. elokuuta 2017

Inspiraatio IKEAn elohuoneesta - kumpi versio on parempi?

Follow my blog with Bloglovin
Ikea järjesti taas menneellä viikolla vuosittaisen tilaisuuden uunituoreen kuvaston kunniaksi. Teemana tänä vuonna on muutosten paineissa oleva olohuone sekä yksilöllisyyden merkityksen kasvu sisustuksessa. 
Olohuoneessa pitää tänä päivänä olla tilaa sekä yhdessäololle että vetäytymiselle ja uusi kuvasto antaa mm. vinkkejä siihen, miten eri toimintoja: rentoutumista, harrastamista ja seurustelua, voidaan saada mahtumaan olohuoneeseen. Ikea kutsuukin sitä hauskasti elohuoneeksi, joka on täynnä omannäköistä elämää.

Yksilöllisyys ja oman tyylin korostaminen nousevat yhä vahvemmin esille. Tämä on juuri sitä, mikä on ollut aina omaakin sydäntä lähellä - en ole halunnut kalustaa kotiani niillä samoilla ruokapöydän tuoleilla, esineillä ja tekstiileillä, mitkä näkyvät trendien seuraajien kodeissa. Oma tyyli, mieltymykset, vuosien kerrostumat saavat näkyä kodissa, ne tuovat mielestäni sekä kodikkuutta että persoonallisuutta. Näitä samoja ajatuksiani oli jo viime vuotisen Ikea-tilaisuuden jutun yhteydessä, se löytyy täältä.Esillä olleissa olohuonestailauksissa oli käytetty runsaasti värejä. Niitä on näkynyt lehdissäkin jo kauan ja nähtäväksi jää miten värikkääksi ihmiset haluavat kotinsa. Ikeallakin on ihanan värisiä nojatuoleja ja sohvia, ja jo yksikin väripilkku huoneessa voi olla se juttu. 

Meillä on kotona melko neutraali värimaailma ja hapuilen selvästi tämän neutraalin ja astetta värikkäämmän välillä. Enkä tarkoita kirkkaita värikkäitä, vaan tummempia sävyjä. En oikein edelleenkään ole varma siitä, pitäisikö sitä väriä lisätä kotiimme vai jatketaanko ja kehitetäänkö edelleen harmonista luonnonvärimaailmaa. Aina syksyisin kuitenkin iskee värin kaipuu kuin tauti. Siinäpä onkin pähkinä purtavaksi. Silmääni miellyttää jalokivivärit, ihanat tummat siniset, luumut ja okrat. Mutta - toimivatko ne meillä?

Innostuin niin tästä Ikean tilaisuudesta, että päätin kaivaa kaapista värikkäämpiä tyynynpäällisiä ja kokeilla, miltä ne näyttäisivät ja kuinka paljon muuttavat ilmettä, ja kumpi värimaailma tuntuu omimmalta.

Alla olevassa kuvassa on olohuoneemme aikalailla sellainen, kuin se on ollut keväästä alkaen eli sohva on pellavanvärinen ja nojatuolit valkoiset. Lattiat ovat keskiruskeaa merbauta. Sohvatyynyissä on harmaansävyjä, luonnonvaaleaa, beigeä ja roosaa.Vaihdoin siis tyynynpäälliset. Olen näitä tyynyjä käyttänyt aiemminkin, mutta eri lailla yhdistettynä. Nyt hain selkeästi tummempaa ja syksyisempää tunnelmaa. Kaivoin kaapista myös värikkäitä maljakoita ja kulhoja, jotka tukevat tyynyjen värejä.Kävin ostamassa myös sinisiä kukkia. En tiedä tuon nimeä, mutta kivan näköinen marjapuska se on  ja sininen ja vihreä on aina ihastuttanut yhdistelmänä. Yläkuvan keskimmäinen smaragdinvihreä samettityyny on Ikean uutta mallistoa, muut HM:stä.


Tämmöinen on meidän syvempi värimaailma. Mitä mieltä siellä ollaan, kumpi näistä tyyleistä näyttää paremmalta mielestäsi?Kivan tilaisuuden tarjoilutkin olivat teemaan sopivia: ihania uudenlaisia ja yksilöllisiä makuja, värikkäitä ja visuaalisia pikkuannoksia. Näistäkin sai paljon ideoita omiin tarjoiluihin.Meilläkin yläkerta muuttuu kertaheitolla elohuoneeksi, kun nämä kaksi pyrähtävät leikkimään. Sohvilla saa pomppia ja majoja saa tehtyä ilman sen kummempia erikoistelineitä, kun kaikki tyynyt ja viltit kaivetaan kätköistä.

No niin, nyt odottelen innolla kommenttejanne, kumpi on parempi: neutraali vai värikäs?

Mukavaa viikon alkua!

Maarit


12 kommenttia:

 1. Elohuone on huippu hyvä sana. Huone elämää, ei pönöttämistä varten.
  Minusta rumemman sävyinen sisustus on kivempi. Jotenkin raamikkaampi. Ehkä vielä mattokin vaihtoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä raamikkuutta täällä kaivataankin, oli hyvä termi! Harjoitukset jatkukoon...

   Poista
 2. Yksilöllisyys ja oma tyyli ovat valttia sisustuksessa myös mulla. Itsellähän kotia sisustaa ja kalustaa, ei niinkään ulkopuolisille. Sohvatyynyillä voi kivasti tehdä erilaisia "värikokeiluja". Pidän teidän olohuoneen kummastakin värimaailmasta. Jos multa kysytään niin ujuttaisin yhden vadelmanpunaisen tyynyn vihreän ja sinisen kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Sellainen vadelmakin löytyy kaapeista, heh. Niin kauan sisustaminen ja tyylin muuttaminen onkin helppoa ja edullista, kun se onnistuu kaappeja pöyhimällä. Mukavaa viikkoa sulle!

   Poista
 3. Molempi parempi :). Syksyisin tummemmat tyynyt sopivat hyvin vaaleaan sohvaan. Kauniita nuo sinun tummat maljakot ja esineet. Minullakin on olohuoneen sisustuksen muutos suunnitteilla. Pitäisi saada mieskin innostumaan,kun pitäisi siirtää huonekaluja varaston puolelle "lepäämään". Elohuone on mukava määritelmä olohuoneesta! Te onnekkaat,kun teitä lähellä on IKEA. Mukavaa viikkoa. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tummat esineet lukuunottamatta isoa ruukkumaljakkoa, ovat kaikki kirppiksiltä löydettyjä. Jos käytät houkuttimena sitä, että tämä sisustustempaus ei maksa muuta kuin vaivan. Se tehoaa yleensä täällä :) Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 4. Näin syksyllä tuo mausteisen värikäs on ihana. Kodikas ja samalla tyylikäs. Sain taas sinulta inspiraation....eli viikonloppuna vaihtuvat täälläkin värit 😊

  VastaaPoista
 5. Syksyllä ehdottomasti tuo tummempi puhuttelee, mutta jo kevättalvella vaihtaisin noihin vaalempiin sävyihin. Ihanaa syksyn alkua, toivottavasti ehdittäisiin nähdä jossain välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vuoden kierto näkyy ja toteutuu kotona, kauppiaiden iloksi! Palataan hei treffeihin lähiaikoina! Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Hei Maarit (pitkästä aikaa:)! Ihania sisustuskuvia ja kieltämättä molemmat on kauniita. Runsaampi värimaailma on syksyyn sopivampi eli komppaan edellisiä kommentoijia.

  Aika jännä tuo majanrakennusvietti, joka näyttäisi säilyvän sukupolvelta toiselle. Mistäköhän DNA:sta se oikein kumpuaa?

  VastaaPoista
 7. Heissan - tosiaan ei olla törmätty missään tilaisuudessakaan vähään aikaan. Olen kyllä seuraillut sinua somessa :) Meillä on olohuone saanut taas ihan uuden ilmeen noiden kuvausten jälkeen, ei niistä kumpikaan nimittäin miellyttänyt omaa silmää kuitenkaan.
  Ajattele tosiaan, että pienempi tyttö on 1,5 v ja aivan innoissaan kömpii kaikkiin vähänkin majaa muistuttaviin...
  Mukavaa syksyn odotusta ja onnea businekselle <3

  VastaaPoista