lauantai 12. elokuuta 2017

Kesähiukset - 3 vinkkiä merivedellä pestyille hiuksille

Kesällä on omat haasteensa hiustenpesussa mökillä, kun käytössä on käytännössä vain merivettä. Haemme juoma- ja tiskiveden lähes 10 km:n päästä, joten saunakäyttöön sitä ei jaksa kannella ja onhan tuota tuossa meressä. Hiuksetkin saavat siis merivesipesun eikä se välttämättä ole hirveän hyväksi niille. Silti en tätä vaihtaisi pois; on niin ihanaa, että mökki on mökki sanan varsinaisessa merkityksessä ja kaikkine puutteineen. Ja selvä ero kotiolosuhteisiin.

Olen kehitellyt muutamien tuotteiden SOS-paketin, millä hiukset selviävät kesällä mökkikauden edes jotenkuten kunnossa: syväpuhdistus + hiuksiin jätettävä öljyhoito + kuivashampoo.


Pesen säännöllisesti hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Suunnilleen pari kertaa käyttämälläni normishampoolla ja sitten väliin tehopesu. Syväpuhdistusta suositellaan muutenkin käytettäväksi tuon tuosta keventämään hiusta pesun yhteydessä - ne muuten tosiaan tuntuvatkin keveämmältä! Hiuksiin jää suolaa, jälkikäsittelytuotteita, kuivashampoota ja muita epäpuhtauksia, jotka eivät lähde niin perusteellisesti tavallisella shampoolla.
Olen käyttänyt tänä kesänä Moroccanoilin Clarifying Shampoota*, joka on sopinut hyvin vaaleiksi raidoitetuille hiuksilleni. Siinä on argan- ja avocadoöljyä, mikä lisää hoitavuutta tehokkaan pesun yhteydessä ja estää niitä kuivumasta.


Käytän aina pesun yhteydessä poishuuhdeltavaa hoitoainetta, mutta mökillä suihkin niihin lisäksi hiuksiin jätettävää Keunen Milk Oilia*. Se on ohutta ja maitomaista, erilaisia öljyjä sisältävää hoitonestettä. Tämä ei tee hiuksia yhtään raskaaksi tai liian hoidetun tuntuiseksi. Niitä on äärettömän helppo kammata ja takut, mitkä tuppaavat ilmaantumaan raidoitetuille pinnoille ihan itsestään, selviävät kiskomatta.


Mökillä kolmas huipputuote ja pika-apu on Biozellin Volumizing* kuivashampoo. Käytän kuivashampoota ihan säännöllisesti pidentämään pesuväliä, kurittamaan liian lennokkaita pintahiuksia, poistamaan sähköisyyttä ja antamaan muutenkin pitoa, koska se karheuttaa hiuksia kevyesti. Positiivisella tavalla.
Kuivashampoitakin on yhtä monta erilaista kuin on merkkejä. Monet tuntuvat liian kosteilta, toisissa on hirvittävän parfyymimäinen tuoksu, mikä jää leijailemaan ikävästi hiuksiin. Tässä on miellyttävän neutraali tuoksu, jota tuskin huomaa.

Näillä eväillä hiukset ovat säilyneet kivasti kunnossa.
Oma haasteensa on se, että hiukseni ovat niin taipuisat ja nyt vielä lyhensinkin niitä reippaasti, joten saas nähdä miten selviän tulevista kosteista ilmoista niiden kanssa... Onko siellä muilla samoja haasteita?

Viikonloppuja!

Maarit


4 kommenttia:

 1. Loistavan sos-paketin olet kerännytkin. Itse käytän syväpuhdistavaa noin kerran viikossa, täytyykin testata tuo maroccanoilin, ja kuivashampoota taas kuluu paljon useammin :)

  En olekaan tuota Keunen Milkoilia testanntkaan, mutta kiitos vinkistä, kun menen seuraavan kerran tukkuun täytyykin ostaa tuo :)
  Ihanaa viikonloppua ja aurinkoisia mökkeilysäitä vielä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivashampoo on kyllä yksi parhaista hiuskeksinnöistä pitkään aikaan, jatkuvassa käytössä täälläkin kotona ja reissuissa! Toivotaan lämmön jatkuvan ja nautitaan siitä :)

   Poista
 2. Olipa kiva tavata torstaina!

  Uusi syväpuhdistava täytyykin ostaa, edellinen loppui juuri. Kesän jäljiltä latvat ovat nyt kuivat, eilen laitoinkin niihin extra-anniksen Moroccan oilia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa olen miettynyt, oli vain harmi, ettei ehtinyt jutella kauempaa. Öljytyjaus latvoihin onkin erinomaista tehohoitoa kuiville latvoille. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista