torstai 3. elokuuta 2017

Kulmien meikkaus - olemattomat kulmat kuntoon + ennen ja jälkeen kuvat

Olen jo pitkään miettinyt tätä aihetta, sillä niin monesti tulee kaveripiirissäkin puheeksi kulmakarvat - lähinnä niiden meikkaamisen vaikeus. Tämä liittyy saumattomasti siihen tosiasiaan, kun iän myötä kulmat tuppaavat useimmilla harvenemaan. Kulmien meikkaus ja kulmakarvojen muotoilu onkin itselläni se aikaavievin osa meikkaamisesta. Tavoitteena on saada luonnollisen näköiset kulmat näistä melko olemattomiksi harvenneista ja eriparisista kulmakarvoista.

Keräsin tähän juttuun muutamia tärkeimpiä pointteja kulmien meikkaamisen suhteen ja nyt jo tiedoksi kaikille, etten ole todellakaan ammattimeikkaaja enkä ole saanut siihen mitään koulutusta. Tämä kaikki on työelämän vuosina opittua ja itselle tärkeäksi koettua asiaa. Niinpä lopputuloskaan niin kulmien meikkauksen kuin kuvienkaan suhteen ei ole ammattilaistasoa vaan puhtaasti asiaan liittyvän intohimon aikaansaamaa tuotosta. Ja kyllä hirvitti laittaa noita lähikuviakin tänne blogiin, mutta mitenpä muuten tätä asiaa olisi havainnollistanut...

Ennen    -    Jälkeen

KULMIEN ROOLI

Sanotaan aina, että kulmat antavat ryhtiä kasvoille ja muotoilevat kasvoja. No, jos katsot ylläolevaa kuvaa, niin onhan vasemmalla olevan kuvan katse hyvin hailukka ja sanoisin epämääräinenkin. Oikealla olen meikannut kulmat luonnollisesti pelkästään kynää käyttämällä. Muu silmämeikki ja kuvauspaikkakin valoineen on täysin sama.

KULMIEN MEIKKAUSOHJE

Jos teen kulmat oikein huolella, meikkaan ne ensin kynällä noudattaen karvojen kasvusuuntaa ja sitten täytän vielä aukkokohtia puuterimaisella kulmavärillä. Pelkkä kynäkin toimii hyvin, jos kynän laatu ja sävy ovat vain oikeat.
Ensinnäkin kynän sävyn pitää olla neutraali ja sopia hiusten sävyyn. Noin yleisenä ohjeena sanoisin, että useimmille sopii harmaanruskeat kynät, missä ei ole punapigmenttiä eikä kellertävää sävyä. Musta kynä käy hyvin harvoille ja sen kanssa kannattaa olla todella varovainen ellei halua kaverin tuijottavan vaivautuneena pelkästään mustia kulmiasi.

Kulmien linjan pitäisi muistuttaa linnun siipeä eli sisäkulma vähän paksumpi ja ulkokulmaa kohden sen pitäisi kaventua luonnollisesti. Kulmien alun pitäisi olla samassa linjassa kuin nenänpieli eli jos laitat kulmakynän pystyyn nenänpielestä ylöspäin, saat alkukohdan paikannettua. Jos kulmat ovat liian kaukana toisistaan ilme näyttää hiukan hämmästyneeltä.
Kulmien loppukohta määräytyy niin ikään kynän avulla, laita kynä nenänpielestä silmän ulkonurkkaa kohti niin kulmien pitäisi loppua sille linjalle. Ei tätä harjoitusta tarvitse tehdä kuin kerran pari, niin se jää muistiin.

Kulmat väritetään hyvin kevyellä kynän piirrolla karvojen suuntaisesti eli ikäänkuin tekisit itse microblading-karvoja. Missään nimessä ei kannata vetäistä vain yhtenäistä viivaa alusta loppuun, se näyttää oudolta. Hienovaraisesti piirretyt kulmat näyttävät siltä kuin ne olisivat aidot eikä kukaan kiinnitä niihin huomiota.

Luonnolliset kulmat - ilme piristyy ja selkiytyy
KULMIEN MUOTOILUUN LIITTYVÄT MUST -TUOTTEET

Yksi tärkeimmistä tuotteista ovat kulmaharja ja se löytyy monien kulmakynienkin päästä. Sillä harjataan kulmia ennen meikkaamista ja sen jälkeen.
Ja sitten kynän juuri oikea sävy. Parhaat sävyt, mitä itselläni on ollut käytössä on Lumenen kulmakynä nro 2, mutta sen sävy on uudistuksen jälkeen muuttunut hiukan tummemmaksi, silti se on hyvä yleisväri, joka käy useimmille suomalaisille. Kikon kulmakynä nro 4 Light Chestnut and Blonds on ehdottomasti paras mitä tiedän. Siinä ei ole yhtään punapigmenttiä ja se on myös riittävän vaalea ruskea. Kuvissa on käytetty tätä kynää.
Kulmien muotoilugeeli pitää meikatut kulmat ruodussa ja väritön sävy on hyvä yleisväri, sillä se sopii kaikille. Max Factorin geeli on riittävän tuhtia pitoon, levittyy hyvin eikä näy yhtään.

Tässä on siis oleellisimmat tuotteet millä saa kulmat kuntoon. Paljon muitakin on tarjolla, mutta näillä kannattaa aloittaa meikkaaminen.

Max Factor Kulmakarvageeli - luonnollinen loputulos
Vaikka olisi hyvinkin runsaat ja leveät kulmat, mielestäni niitäkin kannattaa hiukan siistiä. Ylimääräiset irtokarvat ainakin alapuolelta pois ja useinmiten olisi hyvä muotoilla niitä myös hiukan siipimäisiksi. Usein siihen auttaa muutamankin karvan nyppiminen. Se antaa heti raikasta ja huoliteltua olemusta kasvoille.
Jos nyppimisen tekee kosmetologi, niitä pitäisi sen jälkeen jaksaa nyppiä itse, jotta saa muodon säilymään hyvänä. Mulla on tapana katsoa muutaman päivän välein suurentavalla peilillä ja nyppäistä  karvanalut heti tuoreeltaan pois.

Kulmat on mielestäni yksi kaikkein tärkeimpiä juttuja meikkaamisessa sekä myös koko ilmeen kirkastamisessa. Itse meikkaan ne aina, joka päivä, vaikken muuta laittaisikaan. Esimerkiksi tänään mökillä on ollut ihanan aurinkoinen päivä enkä tehnyt aamulla meikin suhteen muuta kuin piirsin kulmat kuntoon. Heti tuli pirteämpi ja reippaampi olo vähän nuukahtaneen tilalle.

Jos sinulle tulee mieleen mitä tahansa kysymyksiä, niin kysy ihmeessä. Yritän vastailla parhaani mukaan :)

Maarit


17 kommenttia:

 1. Minustakin kulmien laittaminen on tosi vaikeaa, kampaajani nyppii kulmani joka kampaamo käynnin yhteydessä. Itse koen haasteelliseksi saada kulmat alkamaan samalta kohdalta, piirrän kulmat kynällä, mutten osaa käyttää niihin sitä puuterimaista täytettä, lopputulos on suttuinen.

  Sama juttu pätee kajaalin kanssa, laitan sitä usein yläluomen tyveen, mutten vieläkään saa lopputuloksesta selkeää, tässä asiassa kaipaan neuvoja ja siinä, miten kajaali piirretään oikeaoppisesti?

  Ihanat kulmat sulla!
  Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Meikkaamalla niistäkin saa ihan ok:t. Terävällä kynällä saa kulmiin siistimmän jäljen ja puuterimaisella voi täyttää aukkokohtia; en saa itsekään sillä pelkästään riitävän selkeää muotoa.
   Kokeileppa rajausta näin: piirrä ensin rajauskynällä viivaa niin lähelle ripsiä kuin saat ja levitä sen päälle ohuella siveltimellä tummaa luomiväriä pehmentämään viivaa. Hyviä värejä mm tumma harmaa, ruskea, luumu. Luomiväriä saat samalla myös töpötettyä ripsien sekaankin eikä näin jää näyviin ihoa rajan ja ripsen väliin. Tsemppiä treenaamiseen! Hyvää viikonloppua!

   Poista
  2. Kiitos paljon vinkistä, miepä treeneilen :)

   Poista
 2. Meillä on samat kulmakynät käytössä sekä Lumenelta että Kikolta, hyvät sävyt, jotka eivät ole liian punertavia tai tummia. Kulmat antavat kasvoille ilmeen ja ryhdin, mutta minäkin haluan kulmieni olevan luonnolliset. Hajakarvoja saan nyppiä harva se päivä, muuten näytän pian Cro-Magnonin naiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, kulmien eteen pitää tehdä töitä jos haluaa niiden olevan siistit. Aurinkoa viikonloppuusi!

   Poista
 3. Hei pitkästä aikaa. Kesä mennyt kaikenlaisissa puuhissa. Kyllä kulmat täytyy aamuisin piirtää ilmettä antamaan. Ystävättäreni otti kulmiin kestopigmentoinnin hyvällä menestyksellä. Tätä olen nyt itsekin harkinnut. Oikein mukavaa viikonloppua sadekeleistä huolimatta. /t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet taas täällä, Helena :) Olen itsekin miettinyt tuota pigmentointiasiaa, kun nyt niitä tehdään microblading -tekniikalla. Kurkkaappas netistä kuvia niistä, ovat todella hyvännäköisiä ja luonnollisia. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Kulmien meikkausohjeesi ovat hyödyllisiä. Olet aina niin positiivisen iloinen kuvissa. Mulla on YSL:n kulmakynä & harja.
  Psst. Täälläkin on nyt musta sauna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiiva kuulla, että näistä on hyötyä. Yritän antaa yksinkertaisia vinkkejä, niin että moni kokisi sellaisen ahaa-elämyksen, että eihän se niin vaikeaa olekaan. Lehdissä on aina niin monia tuotteita ja liian tehnistä tietoa. Musta on mustakin paras ;o)

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä! Mitä ihanan väristä huulipunaa sinulla on? Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Oleppa hyvä! Se on Max Factorin uutta nestemäistä Colour Elixir Honey Lacqueria ja sävy on Honey Nude.

   Poista
 6. Hei! Olipa hauska lukea asiaan vihkiytyneen ohjeita. Onneksi olen aika oikeilla jäljillä kynäni kanssa. Totta on, että pelkästään kulmat ojennuksessa on ihan eri ilme. Harvoin vietän tällaisia au naturel -päiviä, jotka nekin joskus tarpeen. Mutta pienellä ehostuksella saa päivään paremman puhdin. Tänään tuon taas huomasin. Hyvää alkavaa viikkoa! Tuija ps. huulipunaasi ihailin minäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija! Se on niin kumma juttu, mutta kun laittaa edes kulmat kuntoon ja vähän kiiltoa huuliin, niin väsynytkin olo kohenee. Taidanpa tästä siirtyä meikkipussin äärelle... Samoin sinulle, terkuin Maarit

   Poista
 7. Hiphei, täällä yksi kulmien värittäjä näkymättömine omine kulmineen :) Niin usein olen viime aikoina haaveillut microbladingista mutta en raaski siihen rahojani laittaa jos lopputulos ei kestäisi vuottakaan. Joten kulmakynät käytössä siis. Mä olen vuosia vannonut myös tuon Lumenen nro 2 nimeen mutta nyt kun lauantaina jouduin ostamaan uuden kynän edellisen loputtua jouduin toteamaan, ettei tuo uudistunut nro 2 ollut enää sama kynä ollenkaan. Ostin nro 3 ja se vaikuttaisi ihan hyvältä. Mistäs noita Kikon kulmakyniä saa? Mulle aivan uusi tuttavuus.

  Jaahas, pitääpä mennäkin tästä laittautumaan :) Kivaa alkanutta viikkoa!

  Ps. oli pakko kaivella eräs oma kulmapostaukseni ja eräs hyvä tuote esille: http://www.idealista.fi/vaaleanpunainenhirsitalo/2017/03/16/turhamaisia-haaveita/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellurei Marja! Kyllä mullakin pyörii tuo microblading mielessä alituiseen, enkä oikein itsekään tiedä miksi vielä harkitsen sitä...ehkä aika ei ole vielä kypsä. Täälläkin on puuterimainen tuote meikkipussissa, mutta en saa pelkästään sillä oikein hyvää jälkeä, nämä nysät vaativat kynää muotoiluun. Mutta aukkokohtien paikkaamiseen se on loistava. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Heippa Maarit! Nätit kulmat sulla, niin kuin aina! :o)
  Kulmakarvat ovat kyllä ehdottomasti aina ajankohtaiset ja supertärkeät fiksaamaan ilme freesiksi.
  "Kulmasi puhuvat niin äänekkäästi etten oikein kuule mitä sanot" pitää hyvin paikkaansa. :o)

  Tähän aiheeseen liittyen mulla on alkamassa uusi kulmakarvaharrastus, jahka pigmentti saapuu postitse... keinoihot ja pyöröneulaiset veitset on jo hommattuina ja sitten alkaa kova harjoittelu miten piirretään ns. täydelliset kulmat microbladingin tapaan. Pienenpientä piiperrystä siis tiedossa ihan harrastuksena vain. :o)
  Aurinkoista syksynjatkoa sulle sinne!
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suvi! Ihana kuulla sinusta <3 Sinä jos kuka tiedät ja osaat nämä kulmajutut! Pitääpä olla yhteydessä jossain vaiheessa, kun olet saanut kaikki tarvikkeet itsellesi, josko uskaltautuisi kokeilemaan microbladingiä. Tuleekohan sulle myös vaalempia ruskeita...? Palaillaan - ja kiva kun kommentoit! Maarit

   Poista