tiistai 8. elokuuta 2017

Tartuimme hetkeen kauniina kesäpäivänä

Tänään näki jo heti aamusta, että on tulossa lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä, joten otimme pikaisen soittoringin äidin ja tyttäreni kanssa päivän ohjelmasta. Ei tarvinnut ketään kauaa maanitella, kun olimme yhtä mieltä siitä, että lähdetään saaristoaluksella Isoon Vasikkasaareen lounaalle ja päivää viettämään.
Ehdin ennen sitä kipaisemaan vielä tunnin lenkille Espoon Rantaraitille. Mitkä maisemat, tyyni meri ja aurinko - kirjoittelen siitä oman jutun lähipäivinä.


Saareen on lyhyt matka; me hyppäsimme kyytiin Haukilahden satamasta ja jo parinkymmenen minuutin kuluttua olimme perillä rannassa. Gula Villan ravintolaan vei kaunis reitti metsän halki ja kävelylenkki herätteli mukavasti ruokahalut.

Kaunis ilma oli houkutellut paljon lounastajia ja tunnelma oli kuin etelässä. Ruoka oli jälleen erinomaista. Vietimme täällä viime vuonna vävyni synttärit ja täältä löytyy juttu niistä kekkereistä. Hauska katsoa, miten paljon tytöt on kasvaneet vuodessa. 
Meillä oli nyt kermaista lohikeittoa saaristolaisleivän kera, savulohisalaattia ja pikkutytöille lihapullat muusilla + jallukastikkeella... Ehkäpä ne oli jättäneet lastenannoksista tuon terästyksen pois...

Paikka on hyvä myös lasten kannalta, sillä pienempikin, joka on nyt 1v 4 kk sai liikkua terassin ympärillä vapaasti. Ainoa miinus oli se, että syöttötuoleja ei ollut riittävästi, mikä teki pienemmän syömisen ja paikallaan pysymisen vähän haastavaksi. 
Päivä oli mielettömän lämmin ja huokailimme yhteen ääneen miten ihanaa oli, että lähdimme tänne näin ex-tempore ja että aika sopi kaikille. 

Tämä oli taas neljän sukupolven ikimuistonen kesäpäivä.

Maarit

4 kommenttia:

 1. Ah, niin kadehdittavaa neljän sukupolven idylliä!
  Ennenkin olen tainnut teidän suvun naisten yhdennäköisyydestä mainita - nuorimmista ei vielä niin osaa sanoa, mutta te kolme...
  Olipas kivat myös nuo mustavalkokuvat - sopi niin hyvin noihin maisemiin.
  Ex tempore on kivaa ;)

  VastaaPoista
 2. Heh, taidetaan me tosiaan olla aika saman näköisiä, kyllä itsekin olen muutaman kerran oikein hätkähtänyt kuvia katsellessa :o)) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Upea paikka. Kyllä saman näköisiä olette upeita naisia kaikki! Vihdoinkin saimme lämpimät ja aurinkoiset päivät. Oikein mukavaa viikonloppua. / t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena :) Tultiin mökille länteen ja täällä on hirveä tuuli ja myräkkä, mutta onneksi on lämmintä. Rentouttavaa viikonloppua sinullekin. t. Maarit

   Poista