sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Öljyjä, mitkä ovat enemmän kuin öljyjä + VINKKEJÄ

Pimenevät illat tuovat mukanaan (suklaanhimon lisäksi) myös tarpeen tutkia tarkemmin omia öljyvarantojaan. Kesän mittaan kertyneissä muissa rasvavarannoissa olisi kyllä myös tutkittavaa, ainakin täällä, mutta en nyt tarkoita niitä vaan ihanan helliviä ja pehmentäviä ihonhoitoöljyjä. 
Monipuoliset öljyt tekevät todellakin ihmeitä iholle! 
Nykyöljyt ovat myös ohuita, helposti levittyviä ja monet sopivat myös rasvoittuvalle iholle. Niitä ei lotrata kasvoille kuin vettä, vaan taputellaan kevyesti ja vältetään silmien ympärysihoa. Kroppaan ja jalkoihin sen sijaan voi levittää reippain ottein. Kuivat hiuslatvat suorastaan imevät öljyä itseensä. Otin tähän postaukseen mukaan kolme erilaista, hyväksi koettua öljyä koko kropan hoitamiseen ja pehmentämiseen.Kampaamoissa myytävän Keune-sarjan Satin Oil Treatment* kuuluu Care -linjaan, joka on tarkoitettu  kuiville ja elottomille hiuksille lisäämään niiden kiiltoa ja eloisuutta. Muutaman ylellisen öljyn yhdistelmä on yllättävän kevyt ja rasvattoman tuntuinen todellinen hiusten monikäyttötuote. Ja hirveän riittoisaa, vain muutama tippa riittää hoitamaan puolipitkätkin hiukset. Hiusöljyt ovat todella monipuolisia ja niillä on monia erilaisia käyttötapoja. Tässä on muutamia hyviä vinkkejä, olen kokeillut näitä ja vaikka mitä näihin nykyisin niin kuiviin latvoihini.

Käyttövinkkejä:

a) Jos hiukset tuntuvat erityisen kuivilta esim. runsaan vaalennuksen jälkeen, laita sitä illalla kuiviin kohtiin, anna vaikuttaa yön ja huuhtele/pese aamulla pois.
b) Jos haluat superkiiltoa, lisää muutama pisara hoitoaineen sekaan ja anna vaikuttaa vähintään 5 min. Huuhtele.
c) Lisähoitavuutta ja lämpösuojaa föönaukseen: laita kämmenelle muutama pisara ja hiero latvoihin ennen föönaamista.
d) Todella kuivat latvat: levitä päivittäin pari pisaraa kuiviin latvoihin sivellen.


Lumenen Sisu-sarjassa on todellinen kuivan, väsyneen ja harmaan ihon pelastajaöljy. Hoitavaan ja Suojaavaan Kasvoöljyyn* on pakattu monipuolinen suomalaisten marjojen siemenöljykimara, joka ravitsee ja suojaa sekä vahvistaa ihon luonnollista suojakalvoa E-vitamiinin ja omegoiden avulla. Tätä voi taputella puhtaalle iholle ennen voidetta ja lisätä myös muutamia tippoja yövoiteen sekaan lisäämään sen tehoa. Ainoa pieni miinus on harmillisen voimakas tuoksu.


Elizabeth Ardenin All-Over Miracle Oil sopii kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Tämä on juuri sellainen öljy, mikä on erinomainen myös lomamatkoille: yhdellä tuotteella pärjää koko reissun, tästä on itsellä menossa jo toinen puteli. Pakkaus on 100 ml:n muovipullo, eli menee myös käsimatkatavaroihin ja siinä on pumppu, mikä tekee käytön ja annostelun vaivattomaksi. Tässä on tuttu Eight Hour Creamin tuoksu ja pidän sen jännästä erikoisesta tuoksusta. Tämä ihoa kosteuttava öljy hoitaa myös kuivia kynsinauhoja ja rauhoittaa ihoa sheivaamisen jälkeen.

Käyttövinkki:

Kesän jälkeen kuiville kantapäille erinomainen tehohoito. Tein eilen saunassa pikajalkahoidon näin: raspasin hyvin kevyesti saunassa pehmentyneet kantapäät ja sen jälkeen kuorin jalat. Sitten sekoitin öljyä kämmenellä tuhtiin voiteeseen ja hieroin jalkoihin. Lopuksi puuvillaiset sukat jalkaan ja päälle vielä villasukat lämmittämään. Aika ihanaa!

Lämpöistä alkavaa viikkoa juuri sinulle!

Maarit

*Tuotteet saatu blogiin testiin.

2 kommenttia: