tiistai 31. lokakuuta 2017

China Liangtse Wellness - perinteisen kiinalaisen hieronnan huumassa

China Liangtse Wellness tuli tutuksi, kun sain ystäviltäni synttärilahjaksi kiinalaisen hemmotteluhoidon, jolla oli jännittävä nimi: Jade-matka. Oi, millekähän matkalle tämä minut veisi...? En ollut aiemmin tutustunut kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaan hierontaan tai terveydenhoidon perinteisiin, joten menin sinne vähän ristiriitaisin tunnelmin. Kokemus osoittautui kuitenkin niin lumoavaksi, että menin sinne pian toisenkin kerran aivan toisentyyppiseen hoitoon. Kerrotaan niistä kokemuksista kohta, mutta ensin juttua itse Liangtsesta.

China Liangtse Wellnessissä on kyse perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvista hoidoista, kuten refleksologiasta, akupainannasta sekä meridiaanien eli kehon energiaväylien avaamisesta hieronnalla. Hoitoloita on ympäri Eurooppaa ja Suomeen avattiin ensimmäinen piste jo v. 2009. Kiinassa niitä on jo yli 300 ja tämä on siellä alansa johtava yritys, jossa on työntekijöitä yli 20.000.
Olin itse Espoon Tapiolan pisteessä, jossa kaikki hoitoni on tehnyt hyvin suosittu Harri Yang. Hän oli ennen Suomeen muuttamistaan toiminut lähes 20 vuotta paikallisessa sairaalassa. Olin siis hyvissä käsissä.


Kaikissa terapioissa on kyse ihmisen kokonaisvaltaisesta hoitamisesta ja olennaisena osana meridiaanien virtausten parantaminen. Meridiaaneja voisi verrata verisuoniin, mutta niissä virtaa energiaa eli qi'tä. Meridiaaneja on kropassa paljon, ne ovat yhteydessä toisiinsa sekä sisäelimiin, kudoksiin ja aistielimiin. Ymmärrän, että on tärkeää huolehtia virtausten vapaasta etenemisestä. 


Ensimmäinen hoitoni oli tosiaan Jade-matka, mikä on yhdistelmä erilaisia perinteisiä kiinalaisia hierontatekniikoita: shiatsua, refleksologiaa ja aromaattisten öljyjen hellivää ja terapeuttista vaikutusta. Aivan ihanaa oli yrteillä ja öljyillä lämmitettyjen kivien renouttava liu'uttaminen selän hieronnassa. Tällaiselle aina viluiselle ihmiselle kaikki missä käytetään lämpöä ja öljyjä on kuin matka taivaaseen. Siitähän se nimi on varmaan tullutkin.


Toinen hoitoni oli Meridiaanihieronta, joka keskittyy pään, niskan ja selän alueelle avaamaan meridiaaneissa lymyäviä tukoksia. Se parantaa verenkiertoa ja qi-virtauksia sekä rentouttaa jännitystä. Käsin tehtävän öljyhoidon ensisijainen vaikutus on juuri jännityksen poistaminen sekä rauhan ja harmonian tuominen keholle. Havahdun usein siihen, että leukapielet ja hartiat ovat lähes kivettyneessä tilassa jäykkinä ja tähän(kin) tämä hoito oli äärimmäisen rentouttava ja tyynnyttävä. 


Kolmanteen hoitoon sain hoitolalta kutsun tulla tutustumaan erityisesti naisille suunniteltuun Fu-Yang -hoitoon, joka tehdään lämpömoksibustiolla. Tällä lähes kuumuutta hipovalla sileäpintaisella sientä muistuttavalla laitteella painellaan ja sivellään lempeästi öljyllä hierotun selän meridiaaneja, niin että saadaan virtaukset liikkeelle. Hoito tehostaa munuaisten ja ruoansulatuskanavan toimintajärjestelmää, parantaa immuunijärjestelämää sekä poistaa lihasjännityksiä (mitä tuntui itselläni olevan erityisesti kaulan alueella). Se parantaa myös kohdun, munuaisten ja munasarjojen toimintoja. On helppo kuvitella, että tällä superrentouttavalla hoidolla on myös stressiä ja unettomutta poistava vaikutus. Sivusimme hoidon yhteydessä myös Yin-Yang teoriaa ja aina kylmät jalat ja kädet kertovat siitä, että kroppani tarvitsee lisää Yangia, lämpoä. Tähän pitää tutustua tarkemmin!
Kun Harri kysyi hoidon loputtua 'what you like?' en pystynyt sanomaan muuta kuin että olen aivan sanaton. Ja meitä molempia nauratti - tyytyväisyydestä.Pidän kaikesta, ja pyrin nykyään elämässäni kaikkeen, mikä liittyy rauhallisuuteen, rentouttavuuteen, stressittömyyteen, tyyneyteen, tasapainoon... Moniin asioihin voi ja pystyy itse vaikuttamaan, eikö vain? Sen vuoksi koin nämä kiinalaiset hoidot itselleni erityisen sopivisi. Näissä China Liangtse Wellness -hoidoissa käsitellään kehoa tehokkaasti, mutta murjomatta kuten ns. perinteisessä hieronnassa.

Uskon vakaasti myös tähän meridiaani-asiaan ja uskoni sai vahvistusta, kun Meridiaanihoidon yhteydessä tehdyssä jalkojen vyöhyketerapiassa lähes huudahdin kivusta. Hoitaja kysyi saman tien onko minulla ruokatorven alapuolella kipua tai sairaus, ja sellainen oli vastikään todettu! Olin hämmentynyt.

Hoitoja on tarjolla laaja valikoima kehon eri osien ja tarpeiden vaatimuksiin. Tämä on tietysti itselle aivan ihana kropan hellimis- ja terapiahoito, mutta myös hirveän hyvä lahjaidea. 

Täältä löytyy tietoa hoidoista sekä China Liangtse Wellness yhteystiedot.

Lämmin kiitos ja halaus ystävilleni, jotka avasitte tieni tänne kiinalaiseen hemmotteluun <3

Maarit 


Seuraa blogiani myös näissä kanavissa, tässä suorat linkit:
FACEBOOKISSA
INSTAGRAMISSA
BLOGLOVIN'SSA

4 kommenttia:

 1. No mutta kuulostaapa mielenkiintoiselta. Olisi varmasti kokeilemisen arvoista. Mulla myös jännitteitä kaulan ja leuan alueella aina, niskasta puhumattakaan. Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meinaan itsekin mennä taas kotiin tultuani. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Yli 125 hoitokertaa takana. Jason ja Nori suosikit minulla. 60min fullbody yleensä hoitona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ollut sitten tyytyväinen 👍 Pitäisi mennä itsekin pitkästä aikaa.

   Poista