keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Ja ulkona sysimusta yö...

Teimme muutaman päivän mökkireissun ja laitettiin se nyt samalla talviteloille. Meri nousee usein pihalle asti ja kaikki, minkä myrsky voi viedä mukanaan, on nostettava riittävän kauas pihalta terassille tai talon taakse. On käynyt niinkin, että aaltojen tuoma monen metrin levyinen kaislapötikkä on odottanut meitä keväällä ihan talon terassin edessä. Meri on vienyt mennessään kerran myös rannalle jääneen penkin.
Puuhastelun jälkeen käytiin saunassa hämärtyvässä illassa, pulahdettiin rapsakkaan mereen, lämmitettiin takkaa ja poltettiin kynttilöitä. Ja ulkona sysimusta yö.
Yhtenä päivänä oli vähän enemmän vauhtia ja erilaista meininkiä, kun mökkillä oli kuvaussessio. Siitä en voi kertoa vielä tässä vaiheessa enempää. Täältä saa sitten lukea, kun mahdollinen H-hetki koittaa (eihän sitä koskaan tiedä ihan varmasti toteutuvatko kaikki suunnitelmat). Kuvaustiimiltä saimme ihanaa joulumantelisuklaata ja glögiä, ihana ensituntuma jouluun :) 
Näin leppoisalta tämä kuulostaa, mutta kyllä hommaa oli yllin kyllin kaikille päiville. Ilmat vaihtelivat suoraan pihalle puhaltavasta lounaistuulesta upeaan auringonkultaamaan aamuun. Kuten aina. Maisema oli vaihtunut jo kauniin keltaiseksi, mutta pelargonia rehotti vielä ihmeen heleän vihreänä. Harmittaa, että sitä ei saa säilytettyä hengissä talven yli, kun ei ole minkäänlaista viileää kellarita tai kuistia.


Otin kuvat Olympus PEN LP7 -kamerani uudella kiinteän polttovälin linssillä, 25 mm 1,8. Kuvasin into piukeena kaikenlaista eteeni osuvaa. Sillä saa juuri noita kuvia, missä kohde on edessä terävä ja tausta on sumea. Tykkään tästä jo nyt hirveästi ja nyt jatketaan opiskelua manuaaliasetuksia kohti.

Nyt kuitenkin unten maille! Terkuin Maarit

12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja mukavan kuuloinen mökkireissu! Kuulumisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt mutta tehokas keikka, ja mökkielämä jäi taakse tältä vuodelta hyvissä mielin. Aurinkoisia syyspäiviä! t Maarit

   Poista
 2. Voih, mitkä ihanat tunnelmat! Syksyllä on puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. En tunnustaudu syksyihmiseksi, sillä keltainen ja oranssi väri kaikesta kauneudestaan huolimatta viestivät kesän taakse jäämisestä...

   Poista
 3. Onpa ihania tunnelmia������ Onni on linssi, jolla saa säädeltyä syvätervyyttä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki ja arjen puuhastelut ovat usein niitä ihanimpia tunnelmia. Olen aivan ihastunut linssiin :o)))

   Poista
 4. On kyllä toinen toistaan ihanampia kuvia. Tuo ensimmäisenä oleva laiturikuva sai ajattelemaan, että tuonne kun pääsisin. Sen jälkeen jokainen kuva ihasttutti kauneudellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi ihanainen! Kuvaamisessa on sekin hyvä puoli, että vaikken ole ennenkään kulkenut 'silmät kiinni', niin nyt katselen koko ajan ympärilleni havainnoiden kaikenlaista.

   Poista
 5. Oih ja voih, sadannen kerran - niin ihania nuo teidän mökkitunnelmat aina <3
  Minä myös tykkään tuollaisista kuvista - elämä vaatii tarkennuksia kauniisiin yksityiskohtiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aina huomaisikin pysähtyä niiden kohdalle <3 Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Monesti katselen maisemaa/tilannetta "linssin" läpi, mutta kun ei ole kameraa juuri siinä, totean että onpa ihana nauttia vaan tästä "kuvasta" ilman kameraa, vaikka vaikeaa välillä onkin. Ihana mökin sulkemistunnelma kuvistasi välittyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameraan on jäänyt vähän koukkuun, täytyy myöntää. Ja nyt kun on uusi linssikin, kunnianhimo vain lisääntyy. Pitää välillä tosiaan jättää se pois matkasta, niin rauhoittuu mielikin niiltä osin ;o)

   Poista