perjantai 20. lokakuuta 2017

Syksyistä meikkiasiaa: värejä ja vinkkejä luomille, kynsille ja huulille

Tähän postaukseen keräsin ihania syksyisiä meikkisävyjä ja muutamia vinkkejä värien käytöstä. Sanottakoon nyt heti kättelyssä, että olen valinnut tähän saamistani näytteistä sellaisia värejä, mitä itse käytän useinmiten ja mitkä sopivat aikuisen naisen meikkipussiin. 
Pidän itse meikissä viileistä sävyistä. Luomiväreissä sellaisista, mitkä eivät juuri anna väriä vaan korostavat silmän muotoa ja tekevät silmistä optisesti isomman näköiset sekä auttavat peittämään näitä laskeutuvia luomia. Osa näistä on uusia värejä ja osa klassikkoja. Yhteistä kaikille on se, että hinta on iloinen yllätys. Se on myytti, että kosmetiikassa vain kallis olisi hyvää. Nykyään löytyy todella hyvälaatuisia, pysyviä ja riittävästi väriä antavia meikkituotteitakin pikkurahalla. 


Blogin kirjoittamisen myötä Oriflame on tullut tutummaksi sarjaksi ja sieltä löytyykin valtavan laaja valikoima meikkejä. Luomiväri on yksi tuoteryhmistä yleensä, mistä näkee hyvin laatutason. Vuosien mittaan on tullut testattua kaiken hintaisia versioita lähes kaikilta markkinoilla olevilta sarjoilta eikä selektiivisten ns. luksusmerkkien laatu ole välttämättä edes kilpailukykyinen moneen edullisempaan sarjaan verrattuna. Harva pystyy myöntämään sitä, kun on maksanut kovan hinnan pakkauksesta. Oriflamen luomiväristä lähtee väriä hyvin, se levittyy pehmeästi luomille ja pysyy. Käytän aina luomenpohjustusvoidetta, niin näidenkin alla, koska luomeni rasvoittuvat helposti.
  

Mutta aloitetaan kynsilakoista: tässä on neljä upeaa kynsilakkasävyä syksyn rientoihin. Värikkäitä ja tyylikkäitä aina varmoja sävyjä. Kaikissa lakoissa on myös todella hyvä sivellin, millä lakkaaminen sujuu siististi ja riittävän leveänä vanana. Ja mikä tärkeää, korkki on sen kokoinen, että siitä saa hyvän otteen. Siis hyvä grippi :)
Yllä vasemmalla Essencen syvä marjapuuronpunainen (07 Instant feeling), kaunis raikas tumma roosa, joka todellakin peittää yhdellä kerroksella kuten nimikin lupaa.
Yllä oikealla on Lumenen klassikko, tumma marjainen sävy (19 Kuulas ilta). Se on viileä ja ihana syksyyn sopiva kypsä punainen.
Alhaalla vasemmalla on Oriflamen theOne (Ruby Rouge). Se on saman henkinen kuin Lumenen, mutta aavistuksen sammuneempi ja sopii hiukan lämpimämmistä sävyistä pitävälle. 
Alhaalla oikealla Essencen 04 Instant love on näistä punaisista puhtain, mutta tumma sellainen (kuvassa se näyttää hieman vaaleammalta, sorry!)


Aivan erilainen, mutta upea ja moneen asuun sopiva no-color -väri on tämän syksyn uutuus, Oriflamen Giordani-sarjaan kuuluva Coffee Cream, greige-sävy eli harmaanbeige. Tuo värimaailma on vaikea, sillä liian harmaa näyttää kuolleelta kynsillä etenkin vaaleaa ihoa vasten. Tässä on kuitenkin roosaa tai lilaa pigmenttiä mukana, mikä tekee siitä ihoystävällisemmän ja todella tyylikkään. Eikös sovikin hienosti tuon Palmasta bongatun paidan kanssa!Nämä kolme Lumene-lakkaa ovat mulle klassikoita. Niitä on ollut meikkilaatikossani jo hirveän monta vuotta, ne ovat useinmiten kynsilläni ympäri vuoden ja toimivat aina. Kokeilen aina välillä muita, mutta nämä ovat ja pysyvät - toivottavasti niitä ei lopeteta! Vasemman kuvan punainen on sama 19, mikä oli ylempänä. Vuodesta toiseen yhtä upea eikä ole ollut asua, minkä kanssa tämä ei olisi toiminut. Ns. puhdas punainen on mielestäni värinä paljon vaativampi kuin tämä.
Vaaleissa roosasävyissä on usein se haaste, että ne ovat liian peittäviä tai paksuja, jolloin lopputulos on lateksimainen ja lakan kuluminen näkyy heti paksuista reunoista. Näissä sävyissä 2 Runoni ja 8 Pionimeri on sopiva kuultavuus ja ne levittyvät niin, ettei jää raitoja. Kahdella kerroksella saa vaalean ja kynttä heleyttävän sävyn. Pionimerellä saa hieman pinkimmän värin ja Runoni sisältää aavistuksen sinihelmiäistä, mikä raikastaa optisesti kynnen sävyä.Luomiväreissä luumu- ja nutriansävyt ovat monille sopivia. Jos ne ovat riittävän sammutettuja, eikä liian liiloja tai kirkkaita, ne eivät anna varsinaisesti mitään lisäväriä silmille. Ne varjostavat ja antavat muotoa - ja niitä on helppo käyttää. Olen huomannut, että musta rajaus on välttämätön antamaan syvyyttä näiden sävyjen kanssa ja se estää myös silmää näyttämästä liian hailukalta. Rajauksen päälle voi levittää vielä paletin tumminta luumuväriä, niin musta väri pehmenee luumuisemmaksi.

Ylemmässä kuvassa on Max Factorin Smokey Eye Matte Kit 20 Rich Roses. Monikäyttöiset mattasävyt, joille kaikille löytyy käyttöä.
Alemmassa Oriflamen Giordani Radiant Plum. Niissä on eri asteisia helmiäisiä ja hohtoja, mutta maltillisesti. Juhlakauden paletti parhaimmillaan.


Niinikään Oriflamen luomiväri, Marbleised Eyeshadow, on himmeän hohtava malvasävy, inasen lilahtava+harmahtava+beige. Olipas kuvaus! Se on luomilla kuitenkin sellainen väri, jonka voi sipaista sormenpäällä aamukiireessä. Helppo ja kiva väri, ja lopputulos huolitellun huoleton.


Mikäli luumuiset sävyt eivät tunnu omilta, tämä Armanin paletti no 2 on täydellinen lempeä ruskea. Sen juju piilee siinä, että ruskeassa on mukana melkoisesti roosaa pigmenttiä. Se on ikäänkuin ihonsävy, mutta megasti tummempana. Oleellista on, että roosa vivahde ei vie sitä terrakotan suuntaan. Tämä sulautuu hienosti luomella ja antaa luomivaossa juuri sen luomea kohottavan efektin, mitä moni kaipaa. Tämä on itse asiassa ensimmäinen ruskea, mitä olen itse oppinut käyttämään ja kovassa käytössä se onkin.


Ah, ja ihan mahtavat huultenrajauskynät löytyy myös Essencen valikoimista. Longlasting Lipliner on kierrettävä automaattikynä ja niin pehmeäpiirtoinen, että rajauksen teko onnistuu kevyesti ja sillä voi värittää myös huulet halutessaan. Hyviä ja raikkaita värejä vaaleasta syvään luumuun.

Ehkä tästäkin kirjoituksesta välittyy se, etten kulje meikkiväreissä trendien perässä. Mielestäni aikuisen naisen onkin tärkeää löytää itselleen sopivat, heleyttävät värit ja tuotteet - ja käyttää sitten niitä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa ja hyötyä!

Maarit

Tuotteet saatu blogiin.

Seuraa blogiani:8 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen hyvistä vinkeistä! Kävin viime syksynä Monday to Sunday Homen tapahtuman jälkeen ostamassa suosittelemiasi Lumenen kynsilakkoja ja huulipunan. Olen ollut erittäin tyytyväinen, tykkään laillasi niistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistankin - tulee aina hyvä fiilis, kun löytyy omat sopivat värit. Tärkeä juttu!

   Poista
  2. Joko oot huomannut, ettei sitä Lumenen Rasberry-huulipunaa enää valmisteta?! Ostin sitten vastaavan. Väri oli kyllä aika lähellä, toivottavasti laatu myös. Uskoisin niin :)

   Poista
  3. No olen kuule huomannut. Tajusin sen muistaakseni keväällä ja kävin ostamassa tehtaanmyymälästä parit kappaleet. Miksi kaikki hyvät lopetetaan?

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä, näistä on hyötyä! Vielä kun osaisi laittaa luomivärit oikeaan kohtaan...��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Olen miettinyt, että pitäisi joskus tehdä sellainenkin juttu...Se ei ole yhtään niin vaikeaa, kuin miltä se tuntuu :)
   Kurkkaapa tätä juttua viime marraskuulta, siinä on vähän asiaa myös levittämisestä. t Maarit

   http://sopusointuja.blogspot.fi/2016/11/uusia-meikkeja-pari-vinkkia-huono-kuva.html

   Poista
 3. Kiitos! Näitä on aina kiva ja hyödyllinen lukea. Pirtsakasta lokakuun loppua, Arja-Leena

  VastaaPoista