lauantai 14. lokakuuta 2017

Tuokiokuvia Palmasta, hotellivinkki ja pari kivaa terassia

Tein ensimmäisen Mallorcan matkan 13 vuotta sitten ja seuraavana vuonna palasimme sinne uudelleen, nyt häämatkalle. Saari on vetänyt puoleensa näiden vuosien aikana jo useita kertoja ja yksi suosikkikylistämme, missä olemme asuneet monesti, on rauhallinen Illetas, joka on n. 20 min. matkan päässä Palmasta länteen.

Viime keväänä tein äitini kanssa ensimmäisen kaupunkimatkan Palmaan. Asuimme ihan vanhan kaupungin ytimessä ja siltä reissulta löytyy kirjoittamani kaksi juttua: 9 vinkkiä lomailuun Palmassa  sekä Palman parvekkeet. Nyt vietimme täällä neljä päivää ja tässä on muutamia vinkkejä ja kivoja käyntikohteita.

Ensin vähän yleistä kuvafiilistelyä... Olen niin lumoutunut tuosta heleästä valosta ja sen leikistä rakennusten seinillä. Ikkunaluukuista. Pastellinpunertavista ja kellertävistä taloista. Parvekkeista. Ikiaikaisista kujista.


Tällä kertaa asuimme Plaza Majorin pohjoispuolella vanhan kaupungin alueella, kivassa Innside Palma Centerissä, jonka löysin kaverini instasta.
Matka hotellilta vanhan kaupungin kauniiseen ytimeen oli hiukan pitkä (verrattuna viimevuotiseen majoitukseen, joka oli ihan Plaza Majorin vieressä), mutta sen korvasi moderni terassi sekä uima-allas katolla. Siellä oli ihanaa lepuutella auringon lämmössä jalkojaan pitkän kaupunkivaelluksen jälkeen, ihastella kattojen yli aukeavaa kellertävien talojen monimuotoisia kattoja ja nauttia iltadrinksut. Kattorerassi on oiva lisä kaupunkihotelliin. Kävely vanhaan kaupunkiin kesti noin 10 min., joten sekin kyllä taittui ihan kivasti.
Aamiaisbuffa oli täysin hintansa arvoinen, sillä pöytä oli runsas, monipuolinen ja terveellinen. Ei ollut mitään, mitä olisin jäänyt kaipaamaan. Tyylikkään kodikas aamiaishuone oli sijoitettu avarasti suoraan ala-aulaan ja siitä oli kiva seurata ympäristöä.
Myös huoneiden sisustus oli makuuni: yksinkertaista ja selkeää, vaaleita värejä.
Ja hotelli oli upgradannut meidät yläilmoihin parvekkeelliseen huoneeseen kuohuviinin kera - syntymäpäivän kunniaksi. Muutenkin palvelu oli äärettömän hyvää. Me like!


Ylenpalttinen lämpö helli meitä koko neljän päivän ajan, mikä ylitti kaikki loman odotusarvot. Vanhankaupungin kujat olivat silti leppeän viileitä kävellä ja terassit kutsuivat tuon tuosta nauttimaan café solon tai cavan.
Tässä on pari kivaa terassia/kahvilaa ihan vanhankaupungin ytimessä, mutta silti pois niiltä kaikkein ruuhkaisimmilta alueilta.


Aivan Katedraalin ja Royal Palace de Almudainan takana pienessä puistikossa valtavien puiden siimeksessä on rauhallinen kahvilakeidas. Miellyttävä pysähdyspaikka, jossa voi ihailla suosittujen nähtävyyksien jylhiä muureja.

Bar Cas Caparrut
C / Palau Reial 19Quartera-aukiolla sijaitseva baari on sopiva pikkusuolaisen ja viinilasillisen nauttimiseen. Tämän paikan löysimme jo viime vuonna ja ihastuimme sen korttelimaiseen tunnelmaan ilman ruuhkaisia jalankulkuryppäitä. Kuten kuvasta näkyy, iltakin ehti hämärtyä, kun vielä istuskelimme täällä.

Bar Terraza Gaudi
Plaza Quartera, 5Ja loppuun vielä äiti-tytär -selfie <3
Nyt tuli kirjoitettua niin pitkä juttu ja ihan liikaa kuviakin, mutta toivottavasti jaksoitte lukea!

Ihanaista viikonloppua!

Maarit

PS Mulla on muutama kiva vaateputiikkivinkkikin kuvattuna, laitan ne lähipäivinä tänne.
6 kommenttia:

 1. Ihana juttu, ihanat naiset <3
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä. Palma sesongin ulkopuolella on välillä ollut mietteissä. Mies oli työkeikalla siellä joitain vuosia sitten syksyllä ja tykkäsi kovasri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi piipahdusta sinne; itse olen ollut siellä kerran toukokuussa ja kaikki muut kerrat vasta lokakuun alussa. Syksyllä on ollut aina lämmintä eikä ole liikaa turisteja. Koko saari on niin kaunis!

   Poista
 3. Ihania kuvia! Olemme Aurinkorannikolla ja tuli halu lentää Palmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Malagasta taitaa päästä myös laivalla, sekin voisi olla kiva reissu jos vain on aikaa.

   Poista