maanantai 6. marraskuuta 2017

Matkakosmetiikkaa - uusia päteviä reissukumppaneita

Matkalle lähtiessä - olipa kyseessä lyhyempi tai pidempi reissu - mukaan pakattavan matkakosmetiikan merkitys on iso, sekä määrän että koon suhteen. Jos lähdet lyhyelle matkalle, pitää harkita tarkoin mitä laukkuun mahtuu ja minkä kokoisia pakkauksia otat mukaan, mahdollisimman pieniä tietysti. Ja ihan sama juttu, jos kyseessä on pidempi matka - silloin tulee muuta tavaraa yleensä enemmän ja kosmetiikkaakin tarvitaan isommat ml-määrät. En lappaa koskaan laukkuun 'kaikenlaista'. Yleensä levitän mukaan otettavat purkit sängyn päälle ja mietin mitä tarvitsen aamulla, illalla, auringossa jne.

Silti aina on kiva ottaa matkalle mukaan jotain uutta, jota voi testailla ajan kanssa. Meillä on esimerkiksi tällä matkalla mukana kasvovoiteena yksi yhteinen Lumenen Lähde-sarjan 24h kosteusvoide, jota tuunaan öljyn ja/tai seerumin kanssa itselleni. 

Matkakosmetiikan joukkoon pääsi muutamia hyviä ja minulle uusia kosmetiikkatuttavuuksia, joita olen saanut testattavaksi blogiin. En kuitenkaan uskalla korkata niitä vasta matkalla, joten kaikki on hyväksi ja itselle sopiviksi testattu jo kotona. 


Olen käsien- ja kynsienhoitoaddikti - käsivoidetta pitää olla aina saatavilla ja pikkutuubi kulkee aina mukana. Samoin haluan, että kynteni ovat kunnossa ja hyvin hoidetut. Kynsilakan lisäksi otin mukaan Essencen arganöljyä sisältävän kynsinauhaöljyn. Pakkaus on kätevä pieni kynsilakkapullo ja sitä on helppo levittää siveltimellä kynsinauhoihin iltaisin. Saman sarjan alus- ja päällyslakkayhdistelmä on myös jo kotona testattu ja hyväksi havaittu. Huomasin siinä jännän ominaisuuden, kun käytin sen päällä aivan vaalean roosaa lakkaa. Olin unohtanut laittaa tätä yhteen kynteen ja sen kynnen lakkaus oli vähän mattaisempi kuin muut. Eli sen lisäksi, että se lisää lakan pitoa ja tasoittaa ja suojaa kynttä, se myös antaa lisäkiiltoa aluslakkana. Tiesithän, että tätä voi laittaa myös vähän kulahtaneen ja himmentyneen lakkakerroksen päälle raikastamaan sävyä ja antamaan lisäkiiltoa. Erinomaiset ja edulliset matkakaverit. 


Tällä reissulla kävellään joka päivä pitkiä matkoja ja sen olen oppinut, että en lähde reissuun ilman Compeedin Rakonestopuikkoa ja Rakkolaastareita. Puikko tekee esim. kantapäähän ohuen kalvon, joka ehkäisee rakon tai hankauksen syntymistä. Rakkolaastarit muodostavat jo syntyneen rakon päälle geelimäisen kalvon, joka helpottaa kävelemistä. Nämä pysyvät jaloissa jopa kolme päivää, toisin kuin peruslaastarit. Olemme miettineet, että lähdemme lähivuorille vaeltamaan ja silloin on varauduttava myös laastareilla. Compeedilla on myös erinomainen kantapäävoide todella kuiville tapauksille, joka on miehellä käytössä päivittäin. Toimii!


Kasvojen ihon hoitamisessa ei kannata oikoa, etenkään kun ollaan lähes aamusta iltaan auringossa, vaikkei rannalla välttämättä makoilekaan. Ihon kosteuttamiseen on tullut uusi tuotekategoria, hoitovesi. Tämäkin on rantautunut meille Aasian suunnalta ja siellä nämä tunnetaan nimillä lotion tai essence.
Pieni tietoisku: kasvovesi puhdistaa iholta puhdistusaineiden jäämät, mutta hoitovesi sisältää hoitavia aineita kosteuselementtien lisäksi ja tätä laitetaan iholle kasvoveden jälkeen.

Olen ihan hurahtanut tähän Lumenen Sisu Hoitoveteen! Taputtelen sitä kasvoille vanulapulla puhdistuksen jälkeen, en hienovaraisesti vaan kastelen lapun aivan kosteaksi ja taputtelen sitä antaumuksella. Jos iho onkaan ollut yhtään kuivan tuntuinen, niin tämän jälkeen kaikki kuivuus on tipotiessään. Siinä on antioksidanttipitoista männynkaarnauutetta ja hyaluronihappoa - suosikkiani!


Jokin öljy pitää olla aina mukana ja nyt otin tämän uuden apteekeissa myytävän suomalaisen Atopik-sarjan Rauhoittavan kauraöljyn mukaan. Kirjoitan myöhemmin lisää tästä kiinnostavasta sarjasta, mutta tässä ensifiiliksiä öljystä. Ensinnäkin, rakastan öljyjä (sen varmaan kaikki lukijani tietävätkin...) ja toiseksi, rakastan kauran tuoksua. Tässä on sellainen suomalaisen puhdas kauran tuoksu.  Se ravitsee ja vahvistaa kuivaa ja herkkää ihoa, imeytyy hyvin, mutta jättää silti sen kaipaamani öljyisen pinnan. Tätä iltaisin pari pisaraa kasvojen ihoon taputellen. Kätevä 30 ml pipettipullo on myös oiva matkapakkauksena.


Uudeksi kumppaniksi kutsun vielä tätä Lieracin Sunissime seerumiakin, joka uudistui keväällä ja halusin ottaa sen tähän mukaan, sillä se on myös vakikumppanini matkoilla. Tämä on tarkoitettu auringonoton jälkeen, mutta olen käyttänyt sitä myös aurinkovoiteesen sekoitettuna, päivävoiteeseen sekoitettuna, yövoiteeseenkin...eikä siitä ole haittaakaan ollut. Päinvastoin. Siinä on hyaluronihappoa, aikuisen ihon superkosteuttajaa ja täyteläistäjää, jota mielestäni jokaisen ihostaan huolehtivan pitäisi sisällyttää hoitorutiineihinsa.
Oleilen paljon auringossa - nykyään pidempiä ajanjaksoja -  ja uskon, että tämä ihanan tuoksuinen ja tuntuinen apteekkiseerumi on osaltaan vaikuttanut siihen, että ihoni ei ole siitä kärsinyt eikä oireillut kuivumisella.

Kirjoitin tästä seerumista sekä Lieracin hoitavista aurinkovoiteista toukokuussa täällä, kun olimme Samoksella neljän sukupolven matkalla, käy kurkkaamassa.


Aurinkoisin terkuin,

Maarit2 kommenttia:

 1. Kauraöljy kuulostaa kiinnostavalta!
  Aurinkoista viikkoa sinne Espanjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli! Täällä nautitaan lämmön lisäksi kokkaamisesta ;o)

   Poista