lauantai 11. marraskuuta 2017

Vita Liberata - 3 loistavaa itseruskettavaa talvikauden lomille

Kun lähtee kalkkilaivan kapteenina lomalle talvikaudella, voisi olla paikallaan ottaa ennen matkaa hiukan lisäväriä itseruskettavilla. Itse ainakin tykkään ja jo sekin riittää kannustimeksi, että on kuvissa vähän freshimmän näköinen. Että edes ne osat mitkä näkyvät mekon tai sortsien alta eli jalat, käsivarret ja kasvot ovat hiukan päivettyneemmät. 

Markkinoilla on itserusketukseen mielenkiintoisia uusia ratkaisuja. Ne ovat helppokäyttöisiä eikä ole vaarana, että tulee ikäviä rajoja tai raitoja. Lopputulos on niin luonnollinen, että tottumatonkin käyttäjä saa niillä ilmettään piristävän kevytpäivetyksen.
Vita Liberata -sarjaa pidetään itseruskettavien edelläkävijänä ja siitä löytyy monia erilaisia tuotteita ja ratkaisuja raikkaamman värin saamiseksi iholle sekä eri tummuusasteita. Se onkin mielestäni SE juttu, saada raikas ja eloisa väri eikä oranssinpronssista luonnotonta ikirusketusta.


Vita Liberatan Trystal Pressed* on itseruskettavan aineen sisältävä mineraaliaurinkopuuteri. Käytän aurinkopuuteria muutenkin aina, joko puuterimaista tai nestemäistä, antamaan väriä kasvoille, joten tämä kuulosti heti kättelyssä tavattoman kätevältä itseruskettavaksi tuotteeksi. Ja sitä se myös olikin. Trystal Pressed on asteittain kehittyvä itseruskettava puuteri, joka antaa väriä iholle noin 8 tunnissa.

Sitä käytetään kasvojen alueelle aivan kuten aurinkopuuteriakin.  Ohjeissa neuvotaan levittämään sitä kosteutetulle iholle tai meikkivoiteen päälle, koko kasvoille. Tuote siis vaatii kosteutta alkaakseen vaikuttamaan, joten ei puuteria alle. Isolla aurinkopuuterisiveltimellä sitä levitetään ensin poskipäiden alapuolelle. Sen jälkeen kasvojen t-alueelle kevyin pyörittävin liikkein ja sitten alas leukalinjaan ja kaulalle. Sitten lisäkerros vielä poskipäiden alapuolelle varjostusefektin saamiseksi. Näin siis neuvotaan pakkausteksteissä ja teinkin niin ensimmäisellä kerralla.

Lopputulos oli todella luonnollinen, ja lisäilin sitä sitten päivittäin vain niihin kohtiin, mihin aurinko yleensä tarttuu ja aurinkopuuteriakin suositellaan laitettavaksi: otsan reunamille, poskipäiden alle, nenänvarteen ja leukaan. Pehmeää pyörittelyä isolla sudilla eikä mitään rajoja näkynyt.
Käytän melko tummia meikkivoidesävyjä, koska olen jonkin verran päivettynyt kautta vuoden, joten tämä varmasti vaikutti siihen, että se sulautui niin ihmeen hyvin ihooni ja antoi lisää eloisaa väriä kasvoille, vaikka käytin sitä kuten aurinkopuuteria. Tämähän on kuin luonnollinen kestovarjostus!

Sitä on saatavilla kahta eri tummuusastetta. Itselläni on käytössä tummempi Sunkissed, joka on silti melko hillitty bronze-sävy. Medium sopii taas hyvin vaaleaihosille. Selkeästi tummempaa päivetystä kaipaavan kannattaa valita jokin nestemäinen itseruskettava.

Tämä on mukana nyt matkallakin ihan aurinkopuuterina - mikä kätsä monikäyttötuote!


Olen ollut näiden Vita Liberata-tuotteiden käyttäjä jo toista vuotta, jolloin sain testiin tämän yläkuvassa olevan itseruskettavan Anti-Age seerumin. Kirjoitin siitä tämän jutun ja se onkin todella hyvä vaihtoehto, jos käytät mieluummin nestemäisiä tuotteita.


Erityisesti vartalon iholle on tarkoitettu Vita Liberata Ten Minute Tan. Se on poispestävä nopeavaikutteinen voide ja parhaimmillaan vartalon ruskettamiseen. Pronssinväristä voidetta levitetään iholle tasaisesti ja sen annetaan vaikuttaa 10 minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois huuhtelemalla, ilman pesuainetta. Kannattaa muuten kuoria ihoa aina ennen kaikkie itseruskettavien levittämistä. Se helpottaa levittämistä ja takaa tasaisemman lopputuloksen myös polviin ja kyynärpäihin.
Väri alkaa muodostumaan selkeästi seuraavana päivänä. Itse rusketin tällä ennen matkaani sääret ja käsivarret. Niihin tuli selkeästi tasaisen päivettynyt väri, muttei mitenkään liian huomioitaherättävä. Sitä on hyvä levittää uudelleen muutaman päivän kuluttua mikäli haluaa värin säilyvän.

Vaihtoehtoja ja erilaisia versioita itsensä ruskettamiseen on siis runsaasti ja jokaiselle löytyy sopiva ratkaisu halusitpa kevyen tai paahtuneemman värisen rusketuksen. Ikävä rusketusraaka-aineen tuoksukin on saatu hyvin neutraloitua.

Otatko sinä väriä purkista ennen lomareissuja!

Maarit
2 kommenttia:

  1. Sait myytyä :) Oikeesti ihana kuulla vinkkejä, olen aivan surkea meikkien kanssa. Ainut missä osaan on ripsari ja rajaukset. Tämä puuteri kuulostaa todella täydelliseltä. Täytyy käydä katsomassa, myydäänkö meillä sitä missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja ihana kuulla! Se on irlantilainen sarja, mutta sitä on saatavilla laajalti. Toivottavasti löydät - viimeistään Suomesta kun olet täällä :)

      Poista