sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Ensimmäisen adventin tunnelmia

Kotiuduimme yöllä keskelle pimeää. Lämmitys oli säädetty lähtiessä alhaisemmaksi, joten tulimme melko viileään huusholliin. Aamulla sade herätti ropinallaan. Joulun läheisyydestä viestitti vain tämä yksi pöytä, mihin viritin ennen lähtöä joulufiilistä kävyillä ja kynttilöillä.


Silti oli niin ihanaa tulla kotiin.
Sytytin päivällä kaikki kynttilät ja voi miten ne toivat lämpöä tähän pimeään ja tuuliseen päivään.
Ja ihanaa valoa ja vipinää tuli iltapäivään, kun tytär lapsineen ja poikani tyttöystävänsä kanssa tulivat käymään - kova ikävä on nyt hartaasti halattu pois.

Ensimmäinen adventti sujui näinkin, ilman ulkovaloja, koristeita tai jouluisia asetelmia.
Virittäydyin joulusisustamisen tunnelmiin illalla katselemalla näitä viimevuotisia kuvia.
Jouluun on aikaa vielä kolme viikkoa, joten ihan hyvin ehtii vielä.
Ja oikeastaan onkin hyvä, että se kaikki alkaa vasta nyt.

Maarit

8 kommenttia:

 1. Nyt on oiva aika aloittaa joulufiilistely! Toivottavasti aurinko antoi virtaa pimeyden kestämiseen. Onneksi talven selkä taittuu tuota pikaa ja valon määrä kääntyy kasvusuuntaan. Joulumielellä! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hetki, jolloin päivä alkaa pitenemään, on meilläkin yksi vuoden odotetuimpia :) Nautitaan nyt rauhassa tästä hämystä ja kynttilänvalosta <3 t. Maarit

   Poista
 2. Parasta on, kun ehtii nauttia myös joulutunnelman luomisesta, ja siihen ei kiireessä pysty. Mielummin vähän vähemmän, kuin stressaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! En ole stressannut moneen vuoteen joulusta yhtään ja siihen vaikutti suurelta osin se, että luovuttiin keskinäisestä lahjojen vaihdosta. Vietämme myös joka toisen aaton meillä ja toisen siskollani täällä Espoossa, sekin rauhoittaa kummasti.

   Poista
 3. Juuri noin sen kuuluu ollakin. Vaikka kaikki kauniit esineet ja koristeet tuovatkin joulunajan tunnelmaa niin silti rakkaiden ihmisten näkeminen on se kaikkein tärkein juttu. Koristella ehtii vielä moneen kertaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tapana koristella pikkuhiljaa, yhtenä päivänä saatan tehdä asetelman jonkin kaapin päälle, toisena laitan parit valosarjat jne. Homma hoituu näin huomaamatta ilman paineita.

   Poista
 4. Kauniita kuvia, joulunalusaika on mielestäni kaikkein ihaninta aikaa, saa fiilistellä rauhassa, poltella kynttilöitä ja kuunnella joululauluja <3
  Hiljalleen syntyy joulutunnelma täälläkin.

  Mukavaa jouluista viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari - tunnelmallisia hetkiä sinullekin, kuulostaa niin kotoisalta! Ja hyvää Itsenäisyyspäivän aattoiltaa <3

   Poista