keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivän tunnelmiaTäällä vietetään Itsenäisyyspäivää rauhallisissa merkeissä ihan kotosalla. Nyt on nuorempien aika päästä juhlistamaan tätä päivää ja pikkutytöt tulevat mummolaan yökylään. Haluan jatkaa itsetekemisen perinnettä ja opetan heillekin miten luonnon antimista voi tehdä kaikenlaista kotiin. Käydään yhdessä keräämässä nuoria männynoksia ja sammalta, niistä molemmat saavat tehdä vanhoihin kukkaruukkuihin omat pienet joulukuuset.

Napsin ylläolevat kuvat aamupäivän lenkin varrelta. Kävelin, pysähtelin, ihastelin ja mietin miten hyvä onkaan asua ja elää täällä Suomessa, lähellä luontoa. Luontoon on helppo mennä, se on läsnä kaikkialla ja kaikkien saavutettavissa. Luonnossa näkyy vuodenajat ja maiseman muuttuminen niiden mukaan. Miten valo muuttaa värin hetkessä; tänäkin aamuna aurinko paistoi ensin, mutta pilvien lipuessa taivaanrannalla värikäs maisema muuttui valkoisen harmaan kautta mystiseksi roosaksi tunnissa. Ja oli niin ihana hengittää raikasta ilmaa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Maarit

6 kommenttia:

 1. Lempeitä kuvia kuuraisesta kotimaasta. Kaunista!
  Kiitollisina itsenäisyydestä tänään!
  Leppoisaa joulun odotusta sinne Pohjolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Susanna! Luonto on Suomessa kaunis ilman valoakin, kun vain pysähtyy katselemaan sitä. Piti käydä ihan kurkkaamassa mistä päin lähetit terveisiä...Mukavaa joulun odotusta sinne Costa Blancallekin :)

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää. Rauhallisesti meni täälläkin päivä, kun mies lähti illaksi työkeikalle kuvaamaan Linnan jatkoja ja minä jäin itsekseni kotisohvalle katsomaan Linnan juhlia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi Linnan juhlat väliin, kun pikkutytöt olivat hoidossa - ja olivat nyt viikonlopunkin. Nyt puolestaan tämä mummo lepäilee sohvalla... :) Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kauniit on maisemat <3 On täällä vaan niin ihana olla <3
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos jälleen! Aina lomien jälkeen huomaa kaiken kotimaan kauneuden - on tosiaan ihanaa asua Suomessa. Viikonloppu sujui täällä enemmänkin vauhdikkaasti pikkutyttöjen seurassa ja 1,5 vuotiaan oppimista, apinoimista ja touhuja ihmetellessä. Hauskaa kyllä oli! Mukavaa viikon alkua!

   Poista