torstai 14. joulukuuta 2017

Kerasilk silotushoito - vihdoinkin apua kurittomille ja pörröisille hiuksille

Oma tukkani on paksuhko ja pörröinen. Ja niin taipuisa, että jos en föönaa sitä puolen tunnin sisällä pesusta, ne lähtevät kihartumaan latvoista niin itsepäisesti, että tarvitaan lisäksi suoristusrautaa kiharoiden taltuttajaksi. Pinta jää silti helposti pörröiseksi, kun amatööriföönaaja on asialla.
Olin enemmän kuin innoissani, kun sain lokakuussa kutsun mennä kokeilemaan Goldwellin Kerasilk Control De-Frizz silotushoitoa. Vaikka hoidon nimessä lukee frizz, karhea ja pörröinen, se on erinomainen silottava hoito myös ohuemmille hiuksille, sillä se ei latista vaan antaa muotoiltavuutta ja helpottaa yleensäkin tukan laittamista. Hoito auttaa myös siihen, että tukan ei pitäisi myöskään sähköistyä talvipakkasilla.

Hoito tehtiin Kauniaisissa Hearts Salonissa, joka on näiden näiden hoitojen erikoisasiantuntija. Palvelu oli nimensä mukaisesti sydämellistä ja ammattitaitoista ja kaiken kruunasi leipomosta haettu ihana suklaaleivos!

Ensin hiuksiini laitettiin raidat, lähinnä tyvikasvun peittämiseksi: vaaleaa sävyä juuriin ja lämpimän beigeä kinuskitoffeen sävyä koko pituuteen antamaan elävää väriä koko tukkaan. Tässähän paljastuu auttamatta hiusteni oma värikin - en siis olekaan aito blondi!De-Frizz silotushoito kestää noin tunnin ja vaikutus n. 4 viikkoa. Varsinainen hoito aloitettiin pesupaikalla pesemällä hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Sen jälkeen, hiusosio kerrallaan, niihin levitettiin 15 min:n ajaksi kaksi hoitavaa ja silottavaa komponenttia, jotka jätettiin hiuksiin. Kauniissa pesutilassa oli leppoisaa rentoutua, hiljainen musiikki soi taustalla ja himmeät seinälyhdyt loivat rauhallisen tunnelman. 

Sen jälkeen hiukset föönattiin ja sen lämpö imeytti aineet hiuksiin. Lopuksi, viimeisteleänä hoitona, koko tukka käytiin läpi suoristusraudalla pieninä osioina. Se sulkee hiussuomut ja silottaa pinnan.   


Kokeilin tietysti heti malttamattomana, miltä tukka tuntui ja haroessani sormilla niiden läpi, tunne oli käsittämättömän sileä. Joustavanpehmeät hiukset olivat silkkiset, mutta silti jotenkin ryhdikkäät. 

Sarjaan kuuluu monenlaisia hoitoa tukevia tuotteita, jotka sisältävät keratiinia ja silkkiproteiinia ja jotka jatkavat hoidon tehoa kotona: auttavat kiireisessä aamussa hiusten laittoa taltuttamalla kurittomuutta ja pörröä. 
Omille hiuksilleni ihan ykköset ovat muotovaahto, Bodifying Volume Mousse ja lämpösuojaspray, Smoothing Silk Spray. Monet kokeilemani vaahdot tekevät tukastani niin tönkön, ettei harja meinaa kulkea läpi. Tämä vaahto ei ole liian tuhtia, mutta antaa silti todella hyvän pidon föönaukselle. Lämpöspray on taas olennainen tuote aina föönauksen alle suojaamaan hiuksia liialta kuumuudelta. Erityisesti raidoitetuille hiuksille tärkeä tuote, kun niitä käsitellään föönillä, raudalla tai muilla lämpökihartimilla.
 


Lähdin heti hoidon jälkeen Espanjaan, missä olen yleensä törmännyt veden kovuuteen ja siihen, ettei hiuksia meinaa saada millään laitettua pesun jälkeen. No nyt ei ollut mitään ongelmia siinäkään; kampa sujahti sileiden hiusten läpi (tuoreista raidoista huolimatta) kuin vettä vaan ja föönaaminen oli nopeaa, koska hiukset olivat jo lähtökohtaisesti sileät. Käytin jättipyöröharjaa pehmeän muodon saamiseksi ja sekin pysyi kuosissaan todella hyvin. Siis kyse silotushoidossa ei ole siitä, että hiuksista tulisi liian suorat ja taipumattomat!
Nyt on kulunut 6 viikkoa hoidosta ja ylläolevassa kuvassa näkyy tilanne nyt. Pesin eilen tukan sarjan Control -shampoolla, mikä suojaa myös raidoitettuja hiuksia ja pitää ne heleinä (mutta tämä ei ole niitä liiloja kirkastajia). Sitten laitoin niihin hoitoaineen sijaan Intensive Smoothing naamion. Se levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Sen jälkeen laitoin De-Frizz Primerin ja Volume Moussen. Nämä valmistavat hiukset helppoon föönaukseen ja antavat volyymiä. Loistopari ainakin omaan tukkaani.

On suorastaan ällistyttävää, miten vielä nytkin, 6 viikon jälkeen, hiuksia on niin helppo käsitellä ja ennenkaikkea föönata ja muotoilla. Kotona tehtävällä hoidon jatkamisella on tässä varmasti iso rooli.

Olen niin tyytyväinen silotushoitoon, että listasin tähän vielä tärkeimmät huomioni:

 • äärettömän helppo kammata hiukset pesun jälkeen (yleensä vaaleat päälihiukset ovat hirveänä takkupöllönä)
 • föönaaminen nopeutui - tukka jotenkin asettuu paremmin aloilleen 
 • pidän pehmeän suorasta hiustyylistä, ja nyt se iänikuinen pörröisyys ja vaikeasti hallittavuus helpotti 
 • tukan pinta on ihanan sileä laittamisen jälkeen
 • raidat pääsevät oikeuksiinsa näin sileäpintaisissa hiuksissa
 • hiukset tuoksuvat kampaajalta - siis ihanilta pesun jälkeen
 • tukka ei myöskään tunnu 'lurulta', vaan napakan pöyhkeältä föönauksen jälkeen
Ja sitten vielä yksi VINKKI näihin sateisiin päiviin: sarjasta löytyy myös Control Humidity Barrier Spray. Tiedätte varmaan kokemuksesta sen, kun hiusten pinnalle ilmaantuu kosteudessa sellainen 'kehä', kun päälihiukset kihartuvat. Tämä suihkutettava 'sadekalvo' suojaa kosteudelta ja pitää hyvin kutrit kuosissa.  


Eikös tässä olisi myös hyvä vinkki joulupukillekin?

Maarit

*Kutsu testaukseen saatu blogin kautta*

4 kommenttia:

 1. Vautsit,, en ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, en minäkään ollut kuullut tästä! Sittenhän tämä kirjoitus ajaa asiansa, kun voi viedä monenlaista naisen elämää helpottavaa ilosanomaa eteenpäin.

   Ihanaa viikonloppua sinulle Sari <3

   Poista
 2. Kaikki millä voi helpottaa ja nopeuttaa hiusten käsittelyä on aina tervetullutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, vaikkei niin kiirekään olisi. Sekin turhauttaa, jos ei saa toivottua lopputulosta aikaiseksi.
   Leppoisaa sunnuntaita!

   Poista