torstai 25. tammikuuta 2018

Apua ja vinkkejä lomahiuksille - kun kosteuspitoisuus on huikea

Yllättävän paljon menee aikaa kosmetikkan pakkaamiseen matkalle. Ei niin että pakkaisin kaikkea mahdollista mukaani kaiken varalta vaan juuri päinvastoin. Ja siinähän se haaste onkin: millä selviän? Olen jo tottunut siihen, että Aasian matkalla hiukset ovat aika sikkuralla vaikka mitä tekisi. Se on luonnekysymys.

Matkakokoiset pakkaukset ovat must enkä ole kuljettanut enää aikoihin mitään muita. Onneksi niitä saa jo isompia kuin 30 ml, ja joidenkin tuotteiden peruskokokin on 100 ml ja sehän on lähes matkakoko. 30 ml ei oikein riitä kahden viikon reissuun ainakaan shampoissa ja hoitoaineissa.


Shampoona ja hoitona on mukanani nyt KMS Moist Repair -sarjan matkakoot. Niissä on sisältönä 75 ml mikä on aivan loistava matkakokona, kun hiuksia joutuu pesemään tavallista tiheämpään. Olen tullut siihen tulokseen, ettei omille hiuksilleni näissä olosuhteissa on niinkään merkitystä onko shampoo volume, repair tai moist. Enemmänkin kyse on siitä, mitä jälkituotteita niihen käyttää että ne saa pysymään jotenkin kuosissaan. Nämä Moist -versiot olivat hoitavuudeltaan sopivat eivätkä latistaneet hiuksia. 

Kunnon tujaus muotovaahtoa pesun jälkeen ja sitten föönaan tukkani hyvin ja perusteellisesti niin että saan hiukset kohoamaan kunnolla päänahasta. Näin ne säilyvät paljon paremmin ja pidempään kuosissa eivätkä liitsaannu kosteudessa kiinni päänahkaan. Saman KMS-sarjan Tame Frizz De-Frizz Oilin sain myös testiin tätä matkaa varten. Se on kevyt hiusöljy, joka antaa hiuksille suojan kosteutta vastaan ja se myös suojaa hiusta föönaamisen lämmöltä. Sitä laitetaan joko pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin.
Hiusten pinnalle tuppaa muodostumaan kosteudessa sellaista nukkaa, kuin voikukan hahtuvaa. Olen kokeillut öljyä myös sen taltuttamiseen niin, että otan sormenpäihin pari tippaa, hieron sormia yhteen ja sitten sivelen sen kevyesti kuivien hiusten pintaan.

VINKKI: laitoin sitä n. 15 minuutiksi vaikuttamaan ennen hiustenpesua hoitamaan hiuslatvoja ja auringonvaalettamia raitoja. Tämän hoidon voi tehdä kotonakin aina silloin tällöin, kun tuntee tarvitsevansa erikoiskäsittelyä vaikkapa huonokuntoisille latvoille.Kuivashampoo on mulla mukana nykyään aina minne menenkin ja täällä kosteudessa sille onkin aivan erityistarve. Nyt on mukana Nioxinin Instant Fullness kuivashampoo 65 ml. Sen lisäksi että se puhdistaa hiuksia, se fressaa myös päänahkaa imemällä ylimääräistä rasvaa. Useat kuivashampoot tuoksuvat jotenkin liian vahvoilta ja parfyymimäisiltä, mutta tässä on kevyen raikas mentolintuoksu mikä lisää ihanasti puhdasta tunnetta.
Lisäksi mukana on normaalikokoinen (mutta kevyt) Goldwell Kerasilk Humidity Barrier-spray, joka antaa suojan hiusten pörrööntymistä vastaan. Kirjoitin mm. tästäkin jo aiemmin, juttu löytyy täältä. Sitä suihkutetaan kuiviin hiuksiin kuten hiuslakkaa, mutta se ei anna samanvahvuista pitoa vaan suojan kosteudelta. Hiuslakka ei itselläni toimi täällä ollenkaan, joten tämä on oiva välimuoto, koska se pitää hiukset silti pehmeinä.

Kohteen veden laatu on niin merkittävä, että ne tuotteet, mitkä toimivat kotona, ei aina toimi muualla. Olen huomannut saman veden kovuudesta johtuvan eron myös Euroopassa.

Hiukset ei ole pääasia täällä lomalla, vaikka silti tuntuukin. Niitä ei tarvitse miettiä sen kummemmin, kun on tuoterepertuaari kunnossa.

Olisiko sinulla hyviä vinkkejä jakaa meille muille?

Maarit

*Tuotteet saatu testiin PR-toimistoista
4 kommenttia:

 1. Tuo Nioxin kuivashampoo on todella hyvä. Itse ajattelin pakata matkalle mukaan kuivaöljyä hiuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan - mietinkin, että se ei ole liian puuterinen ja varmasti siksi lopputulos on parempi.
   Ihanaa reissua!

   Poista
 2. Etelän lomilla `pesen`tukkani hoitoaineella, ts en juurikan käytä shampoota. Päivän mittaa pulahtelen altaassa ja meressä monta kertaa ja tukka on kovilla. Myös merivesi ja aurinko kun kuivattavat, tapanani on huuhdella tukka hyvin ja laittaa hoitoainetta joka ilta. Kampaajalta olen myös saanut kertakäyttönaamioita, joita mukana on yksi tai kaksi. Fooniä en käytä laisinkaan. Näin tukkani raidoittuu kauniisti , mutta ei ole loman päätteeksi kuiva käppyrä.
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Tuota konstia en ole kokeillutkaan, mutta kuulostaa kätevältä ja toimivalta tehohoidolta merellisellä lomalla. Raitojen fressauskin tulee siinä ohessa vielä kaupan päälle. Näytepussit onkin hyvä idea kaikkiin niihin, mitä ei tarvita usein. Mulla on myös kasvonaamio usein näytteenä, sillä saa tehtyä parit kerrat.

   Poista