tiistai 30. tammikuuta 2018

Kolme hyvää asiaa - blogihaaste

Tämä on ensimmäinen kerta, kun tartuin blogissa kiertävään haasteeseen: kerro kolme hyvää asiaa. Aihe oli nyt jotenkin tähän ajankohtaan sopiva ja tekikin hyvää pysähtyä miettimään hyviä asioita. Ehdotin jo miehellenikin, kun kirjoittelin tätä innoissani, että tehdään keskenämme tämä sama juttu. Ei hän heti kieltäytynytkään... Mutta asiaan, tässä on mietteitäni tämän haasteen tiimoilta.


Kolme hyvää asiaa päivässäni

Aamiainen Railin kanssa. Päivä alkoi iloisella jutustelulla aamukahvin merkeissä Hulkkosen Railin kanssa. Taas höyryttiin oikein olan takaa ja siinä vilahti asia jos toinenkin limittäin ja lomittain. Ja aina jatketaan siitä mihin on jääty. Olemme tunteneet toisemme kohta 38 vuotta, sillä tutustuimme hyvänen aika sentään jo v. 1980, kun aloitin työskentelyn Max Factorilla. 


Pilatestunti. Pitkän köhäkauden ja Thaimaan matkan jälkeen olen jälleen aloittanut salilla käymisen. Tänään piti olla venyttelyjoogaa, mutta meillä olikin eri vetäjä ja tilalla pilatestunti. Olin niin odottanut venyttelyä salilla kipeytyneille lihaksille, että ensin petyin mutta tunti osoittautuikin tosi kivaksi ja tehokkaaksi hengitys/venytys-sessioksi. Kivaa vaihtelua. Ja kävin vielä happihyppelylläkin sen jälkeen.


Valmis ruoka. Tein eilen uunipellillisen broilerikasvisvuokaa, jota riitti tällekin päivälle - ei tarvinnut kokata tänään (vaikka siitä tykkäänkin).Kolme hyvää asiaa minussa

Diplomaattisuus. Tämä on tullut esiin monissa hyvin erilaisissa yhteyksissä vuosien mittaan. Pystyn sanomaan negatiivisiakin asioita aika suoraan, mutta niin, että teen sen diplomaattisesti ja kohteliaasti. Joskus siitä voi kyllä olla haittaakin...


Aikaansaavuus. Ja puuhakkuus... Tykkään siitä, että on tekemistä ja erilaista puuhaa ja tämä koskee sekä kotitöitä, ruoanlaittoa, ystävien tapaamista, sisustusta - vaikka mitä. Vastapainona on kyllä kerrottava, että osaan kyllä lorvaillakin. Makoilen ja luen sohvalla keskellä kirkasta päivää välillä aivan onnessani ilman minkäänlaisia omantunnontuskia.


Eläminen tässä hetkessä. Olen oppinut elämään mielestäni melko hyvin tässä hetkessä. Nautin siitä mitä on nyt enkä haikaile 'voikun, sitten kun, oispa, saisinpa' tyyppisiä asioita. Olen itse asiassa hyvin onnellinen tästä.Kolme hyvää asiaa elämässäni:

Tasapainoinen arki. En pysty elämään kaaoksessa, en henkisessä enkä muutenkaan. Elämäni on nyt seesteistä ja tyytyväistä. Ja nyt kun en ole enää työelämässä, pystyn vihdoinkin tekemään niitä asioita, mitkä ovat minulle tärkeitä ja mistä tykkään.


Hyvä parisuhde. Olemme hyvä match - se oikeastaan kertookin kaiken <3


Perhe. Meitä on neljä sukupolvea: isovanhemmat, lapset ja lapsenlapset, asumme kaikki melko lähellä toisiamme ja näemme usein erilaisissa yhteyksissä. Asia, mistä olen kiitollinen joka päivä. Kolme hyvää asiaa tänä vuonna:

Liikunta. Pääsin viime vuonna hyvään rytmiin liikkumisen kanssa ja nyt olen taas vauhdissa: kaksi kertaa viikossa kuntosalia ja kerran joogaa. Lisäksi pyrin kävelemään päivittäin reippaita lenkkejä, vaikka lyhyempiäkin niin että tulee oltua ulkona myös talviaikaan riittävästi. Vaikka puolikin tuntia, jos ei ole aikaa tai inspistä juuri sillä hetkellä. Aamuvirkkuna tyyppinä tykkään aloittaa päivän liikkumisella, se herättää, virkistää ja saa päivän alkuun eikä ole vaaraa, että lenkki jäisi päivän muiden juttujen jalkoihin.


Terveellinen ruoka. Olemme molemmat kiinnostuneita hyvästä ja terveellisestä ruoasta ja kiinnitän siihen nyt yhä enemmän huomiota. Se ei ole elämäni keskipiste, mutta tässä iässä näillä asioilla alkaa olla entistä suurempi merkitys ja painoarvo.


Ystävät. Olen saanut uusia hyviä ystäviä, jotka ovat tuoneet paljon iloa elämääni. Voi miten paljon se antaakaan, kun on löytänyt saman henkisiä naisia, joiden kanssa juttu luistaa ja voi puhua kaiken maailman asioista. Kolme hyvää asiaa blogissani:

Lukijat. Kirjoittelen blogiani täysin yksityisesti, sillä en kuulu mihinkään yhteisöön tai portaaliin. Silti olen saanut näiden kahden vuoden aikana valtavan paljon lukijoita. Olen saanut niin ihania kommentteja, mieltä lämmittävää palautetta - jopa henkilökohtaisia meikkivinkkipyyntöjäkin :) 

Lämmin kiitos teille kaikille ihanat lukijani! <3 Ihanaa, että olette löytäneet tänne blogiini ja kehitetään tätä yhdessä eteenpäin.

Luovuus. Tein työelämässä luovaa työtä ja nyt voin kanavoida sen tänne blogiin olipa kyseessä kotona sisustuksen pyörittely, maailman paras suklaakakku tai kauden uudet meikkivärit. Tätä on niin ihana suunnitella, kirjoittaa ja kuvata. Täytyy vielä sanoa, että tämähän on mulle vähän kuin työtä (vaikkakin ilman palkkaa) ja mikä parasta, oman aikatauluni ja viitseliäisyyteni mukaan. Onneksi aloitin tämän! 

Tähän kolmanteeen en oikein keksinyt sopivaa sanaa, mutta se pitää sisällään koko tämän suurenmoisen sidosryhmän, blogimaailman, mitä blogin aloittaminen ja tuottaminen on tuonut mukanaan. Olen tutustunut ihaniin PR-ihmisiin, maahantuojiin, valmistajiin, toisiin bloggaajiin. Päässyt inspiroiviin infotilaisuuksiin. Ja on monia, joiden kanssa emme ole vielä edes nähneet livenä, mutta jotka tuntuvat jo niin tutuilta, kun seuraamme toisiamme. Kaiken kaikkiaan bloggaaminen on tuonut pelkästään positiivisia asioita elämääni.
Olikin loppujen lopuksi aika vaikea tehdä valinta tiettyjen asioiden suhteen, kun olisi voinut kirjoittaa vaikka kuinka paljon ja kuinka monista asioista. Asiat eivät ole myöskään tärkeysjärjestyksessä vaan löysivät paikkansa ajatuksen virran myötä.

Samalla lailla kuin itsekin tartuin tähän avoimeen blogihaasteeseen, tartu sinäkin!


Terkuin Maarit

PS Blogialustassa on tekninen ongelma, minkä vuoksi tekstityyppi on noin sekava.


8 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa luettavaa! Vaikutat tutulta, vaikka emme olekaan tavanneet. Hyviä kuun vaihteen hetkiä! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija! Ja kiitos sinulle - toivottavasti tulee tilaisuus tavata jossain vaiheessa ihan livenäkin <3
   Terkkuja täältä pyryn keskeltä! -Maarit

   Poista
 2. Hei Maarit, täällä yökyöpeli. Kiva lukea ajatuksella blogiasi, pitkästä aikaa kun palaan lukemaan kivojen blogien sisältöä ja kun sinä niin sydämestäsi kirjoitat ja osaat asiat hyvin kertoa. Tulin oikein hyvälle mielelle reippaudestasi ja liikunnastasi, niistä elämän kaikista tärkeistä asioista, jotka ympärilläsi ovat. Elämme hienoja ikävuosia, joissa on mukana paljon kiitollisuutta koetusta ja siitä kaikesta, mikä on hyvin juuri nyt. Ja niitä hyviä asioita on onneksi monia. Iloa sinulle viikon jatkoon, helmikuulle ja kevään odotukseen ja kaiken hyvän kokemiseen! -Hanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, lämmin kiitos Hanna - tuli niin hyvä olo tästä! Nautin tosiaan valtavasti iästäni ja elämäntilanteestani, mutta pyrin silti elämään jalat maassa tavallisesta arjesta nauttien. Ehkäpä se välittyy täältä blogistakin...
   Olisi niin kiva tavata sinuakin - otan kyllä yhteyttä, kun innostun lähtemään Turun suuntaan.
   Mukavaa talviviikkoa! -Maarit

   Poista
 3. Mukavaa luettavaa, on kiva kun välillä postaukset raapaisee pintaa syvemmältä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu! Olen kovasti miettinyt sitä rajaa, minkä verran haluan kertoa itsestäni. Olen aika yksityinen ihminen enkä muutenkaan koe omakseni avata täällä elämääni kovin paljoa, mutta tämä tapa oli oikein kiva ja luonnistui hyvin. Ymmärrän hyvin sen, että lukijoita kiinnostaa persoona blogin takana - niinhän minuakin kiinnostaa :)
   Kiitos vielä palautteestasi ja iloa viikkoosi <3 -Maarit

   Poista
 4. Elämän parasta aikaa, voisi tiivistää tämän postauksen. Niin tasapainoiselta ja onnelliselta kuulostat <3
  Jatka elämästäsi nauttimista ja kertomista, täällä me ollaan kuulolla :)

  VastaaPoista