Arki ja elämä

My day: 1.1.2018 – pimeän päivän kuulumisia

16 Comments

  1. Riitta

    Hyvää uutta vuotta! Itse olen neulonut takan äärellä lähes koko päivän, paria kokkaustuokiota lukuun ottamatta. Sopivan letkeä tapa aloittaa uusi vuosi.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Neulominen on niin rauhoittavaa, bonuksena DIY-fiilis ja se lopputulos. Kuulostaa todelliselta hyggeilyltä.
      Lempeää tätä vuotta!

  2. Kotonainen

    Päiväsi kuulostaa mukavalta! Tosin soisin, että pöpöt jättäisivät teidän jo rauhaan!
    Meillä on ollut varsin leppoinen päivä. Koirista vanhempi toipuu eilisen illan paukuttelupelkokohtauksestaan. Nuorempi taisi jotenkin tajuta tilanteen, antoi isosiskonsa huilata rauhassa.
    Itse olen käyttänyt päivän lähes kokonaan pari päivää sitten aloittamani neulepuseron parissa. Maltoin laskea kutimen kädestä vain ulkoilulenkkien ajaksi. Koukuttavaa touhua! 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Voi niitä koirulaisia! Kuulin, että jotkut pakenevat mökeille pakoon paukuttelua. Menin itsekin ennen puoltayötä nukkumaan korvatulppien kanssa…
      Sinäkin tosiaan olet kutojanainen, ihanaa puuhaa. Ehkä pitäisi kokeille itsekin pitkän tauon jälkeen mitä sormet siitä tykkäävät.
      Mukavaa lomaviikkoa!

  3. Tuija

    Onpa kiva postaus! Korvapuustit tuoksuivat tänne asti. Samaan tapaan minäkin, parhaimmillani, touhuan yhtä sun toista. Mankelointitekniikkakin on aika samantapainen. Juuri mietinkin, että siirtäisinkö tietokoneen takaisin samaan tilaan kuivausrummun ja mankelin kanssa. Hurina on rauhoittavaa musiikin lailla.
    Täytettyjä paprikoita alkoikin tehdä mieli. Ehdotankin niitä nuorimmaiselle, joka vielä ilmestyy tänne kotikotiin vietettyään uuden vuoden juhlat Turussa. Niistä on helppo tehdä vegaaniversio, joka sopii meille kaikille.

    Tänään heräsin epätavallisen myöhään valvottuani vielä epänormaalin myöhään. Kerrankos sitä… Olo ei kyllä ole mitenkään paras mahdollinen, vaikka pikku-ulkoiluretkelläkin piipahdimme. Tauti vei vedon pois ja yritän olla armollinen jaksamiseni suhteen. Onneksi on vielä mahdollisuus kerätä virtaa kevätkauden rutistuksiin.

    Iltapäivän ratoksi katsoimme Nainen junassa -leffan, jonka jännitys oli miehen kainalossa hyvin siedettävää. Sukkaakin valmistui miltei puolikas katsellessa.

    Onpas kello jo paljon… Tänään tekee mieli kömpiä aikaisemmin kirjan kanssa peiton alle. Kiva kuulla yhteistyöpostauksestasi tuonnempana. Kuulumisiin ja onnenhetkiä alkaneeseen vuoteen 2018! Tuija

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos Tuija! Tätä olikin kiva kirjoittaa, valon puute on vain niin haastavaa kuvaamisen kannalta näin pimeänä kautena.
      Mulla on vanha CD-soitin kodinhoitohuoneessa ja musiikki siivittää kivasti myös silitysurakkaa 🙂
      Tee ihmeessä paprikoita ja kokeile keltaisia, ne ovat lempeämmän makuisia kuin punaiset. Mulla on usein myös sieniä, itsetehty tomaattikastike, monenlaisia kasviksia ja jotain makua antavaa juustoa, fetaa tms.
      Toivottavasti sinäkin selätät taudin vähitellen, se tuntuu olevan hirveän sitkeää tänä vuonna. Tehdään ja puuhastellaan vain sen verran kuin hyvältä tuntuu.
      Me aloitettiin tosiaan Downshiftaajien 2. kauden katsominen, mutta se oli kyllä suuri pettymys. Harmi.
      Nautinnollista uutta vuotta sinulle! Maarit

  4. Tuuli x Lumo Lifestyle

    Mukavan rento päivä sinulla on ollut.

    Olimme Kirkkonumella iltapäivään ystävien luona, joiden kanssa juhlistamme miltei aina vuoden vaihtumista. Loppupäivä onkin menyt rennosti kuvia käsitellessä ja blogihommia tehdessä. Loma jatkuu vielä tämän viikon, joten voin ottaa rauhallisesti vielä useamman päivän.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Näinkin kuvistasi, että siellä taas herkuteltiin 🙂 Blogin ja kuvien parissa saa kyllä aikaa vierähtämään vaikka kuinka, niin kivaa se on. Joskus tuntuu, että jopa liikaakin.
      Sinulla onkin pitkä loma – ihanaa lomaillua ja rentoilua!

  5. pirjo

    Olipa kiva taas kiva postaus. Paria reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla, tonnikalamousse ja kasvistäytteiset paprikat…
    Kovin samanlaisissa merkeissä alkoi uusi vuosi täälläkin. Sisällä oleilua, joulukoristeiden purkamista, pyykkien lajittelua, kalaruokailua..
    Olen toipunut leikkauksesta todella kiitettävän hyvin, mutta samoin kun sinulla, uskomaton väsymys painaa olkapäillä. Liekö valon puutetta. Sitä onneksi luvassa vajaan viikon kuluttua.
    Oikein hyvää ja onnellista alkanutta vuotta!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos Pirjo! Kotoisalta kuulostaa sinunkin päiväsi. On ilo kuulla, että olet toipunut niin hyvin – eiköhän se valohoito hoida sitten loput 🙂
      Sinullekin hyvää ja tasapainoista uutta vuotta! Sitähän me kaikki kaipaamme…

  6. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

    Olipas mukavaa luettavaa 🙂 Täällä on painettu päivä töissä, parin kaupan kautta kotia, nopea päivällinen ja nyt luvan kanssa lötköttelyä 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Lämmin kiitos sinullekin! Täytyy vielä todeta, että lukijoilta ihan mahtava toivomus tällainen arjen kuvaaminen.
      Lötköttely on niin parasta!

  7. souliina

    Ihana postaus, harmi vaan toi nuhayskä, sitä on ollut liikkeeelä ja ärsyttävän sitkeänäkin, kuulemma.

    Tiedätkö, mulle tuli ihan mieletön nälkä kun näin tuo lohikuvan ja jääkaapissa lasagnea mutta nyt haluaisin vain lohta 🙂
    Korvapuustikin kelpaisi..

    Mukavaa vuoden ekaa viikkoa ja nautinnollista hyggeilyä <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hei Souliina ja kiitos paljon! Hehe – oletko jo osanut lohta…?
      Kiitos sitä samaa sinulle; täällä on tänään hyggeilyn sijaan säpinää, kun pikkuiset tulevat hoitoon mummolaan.

  8. Anonyymi

    Saisiko noiden paprikoiden täytteen ohjeen, suurinpiirtein?! Hyvää alkanutta vuotta!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hei, ilman muuta! Olen muokannut niitä aina vähän sen mukaan mitä kaapeista löytyy, mutta tässä on ohje noin suunnilleen (käytän keltaisia paprikoita, koska ovat miedomman makuisia):
      – paista ensin halkaistuja paprikoita n. 15 min n. 225 asteessa, että pehmenevät
      – tee sillä aikaa täyte: sipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä, sitten lisätään keittämätön kuskus sekaan ja paistellaan kunnes on saanut vähän väriä. Lisää kasvislientä 2-3 dl. Jätä kuskus hautumaan nesteeseen, kansi päälle, pois hellalta. Lisää sitten joukkoon valmiita valutettuja kikherneitä, sitruunan mehua ja kuorta.
      – lisää lopuksi yrttejä: minttua, lehtipersiljaa, korianteria.
      – murustele vuohenjuustoa tai fetaa joukkoon
      – mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa
      – lusikoi täyte paprikoihin, lisää päälle juustoraastetta. Lisäsin vielä suolaamattomia murskattuja pistaasipähkinöitä antamaan purutuntumaa
      – laita 225 asteiseen uuniin n. niin kauaksi aikaa, että huomaat niiden kypsyneen ja juusto sulaa päällä. Oliskohan ollut n. 20 min.

      Täytteitä voi vaihdella ihan mielen mukaan, joskus olen laittanut myös itse keittämääni tomaattikastiketta, jota olin tehnyt pizzaa varten. Sekin oli tosi hyvää.

      Mukavia kokkaushetkiä ja iloa tälle vuodelle!

      Maarit

Leave a Reply