maanantai 22. tammikuuta 2018

Vapauttava uimapuku - luottovaate lomalla

Silloin kun viettää lomalla suurimman osan päivästä ulkona, rannalla tai altaalla, uimapuku nousee tärkeään rooliin. Olen käyttänyt monta vuotta rantalomilla biksuja, mutta nyt olin jo jonkin aikaa miettinyt, että haluaisin ostaa uimapuvun. Koen oloni jotenkin vapautuneemmaksi kokouimapuvun suojassa. Tällä on enemmän merkitystä silloin, kun se on päivän pääasiallinen asu rantalomilla. Se suojaa (+tiivistää) paremmin vatsan alueen pömpötystäkin.

Yllättäen löysinkin täältä Uniqlosta uikkarin. Yllättäen siksi, että täällä meidän Pranburi Beachin kylällä ei ole juurikaan kauppoja enkä muutenkaan ole vuosikausiin löytänyt täältä Thaimaasta mitään vaatteita. Kotimaassa ei ole juurikaan tarjontaa talviaikaan ja nettikaupasta uikkarin ostaminen tuntuu työläältä.

Väri on tietenkin musta. Muistatte varmaan juttuni 'Mustana rannalla'... Linkki juttuun löytyy TÄÄLTÄ. Mustaan on vain niin helppo yhdistää muita värejä. Tai mustaa mustan kanssa, se toimii aina ja on tyylikäs. Tämä uikkari kuuluu ranta-asuistaan tunnetun Princesse Tamtamin kanssa tehtyyn yhteistyömallistoon. Uimapuvussa on sopivasti tukea antavat kevyet toppaukset ja ohuet henkselit, mikä tekee yläosasta toppimaisen enemmänkin kuin uimapuvun. Tykkään yläosan kevyestä leikkauksesta, mikä antaa siroutta uikkarille.

Käytän sen kanssa usein näitä kahta suosikkipareotani tai sarongia. Kuvassa oleva mustaharmaakuvioinen lycrapareo on muotoiltu niin, että sen saa solmittua joko lyhyemmäksi tai pidemmäksi. Hoidentavan ilmeen saa niin, että solmii sen eteen, jolloin sääret tulevat enemmän esille. Ei kuitenkaan liikaa, sillä pitkät solmun päät peittävät sopivasti. 

Oranssipinkkikuvioinen on silkkiä ja olen ostanut sen lähes 10 vuotta sitten Italiasta, ja se on edelleen  suosikkini. Se ei paina mitään, liehuu tuulessa ihanasti ja kuivuu hetkessä. Pesen sitä hellävaraisesti käsin silkin pesuaineella - toivottavasti se kestää vielä vuosia!

Biksutkin kulkevat vielä matkoilla, mutta ovat kyllä saaneet pahan kilpailijan tästä uimapuvusta.

Kumman kannalla te olette: biksut vai uikkari?

Maarit

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ompa hyvän näköinen uikkari.
  Mulla reissuilla mukana molemmat ja käyttelen niitä vähän vuoronperään. Koko uikkarissa on kyllä kotoisampi olo :)

  Hyvää lomaa sinulle sinne Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari - täällä sama juttu, en minäkään luovu biksuista. Molemmille on kyllä tarvetta eri tilanteissa.
   Talvista loppuviikkoa! - Teillä taitaa olla siellä kinokset kauneimmillaan...

   Poista
 2. Waude mitä kuvia, täällä iski matkakuume :)

  Kyllä olen aina ollut vannoutunut kokouimapuvun ystävä. Viime vuosina matkoilla en ole paljon uimapukua käyttänyt, kun meidän aika kuluu siellä golfkentällä ;)

  Aivan loistavaa loman jatkoa Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Onneksi ne ovat tehneet comebackin joten niitä voi käyttää ihan tyylimielessäkin.
   Mullakin on ollut green card, varmaankin 15 vuotta ja mies golffaa intohimoisesti, mutta mua se ei ole puraissut - vielä...
   Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Hei, itse olen bikinien ystävä ( vaikka ikää on jo 60 mittarissa ). Tosin liikun harvoin yleisillä rannoilla, vietämme aina talvilomamme Espanjan aurinkorannikolla ihanassa Nerjassa, jossa meillä on käytössämme oma talo uima-altaineen. Jos olen yleisillä paikoilla ( esim. Spa-hotelli), on uimapuku ehdoton.
  Itse en pidä mustasta väristä vaatteissa tai ranta-asuissa aurinkolomilla, minusta imevät liikaa lämpöä ja tuntuvat ikävän kuumilta. Musta väri on toki erittäin tyylikäs ja sopii minulle iltavaatteisiin.
  Ihanaa loman jatkoa ja kiitos mukavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa että tykkää blogista :)
   On suuri onni - ja helpotus - että on omat tilukset, missä voi viettää lomaansa ja nauttia omalla altaalla. Vältytte ainaiselta asunnon etsimiseltä ja hakemiselta, mikä tuntuu välillä lähes ylivoimaiselta. Ja Nerja on niin kaunis!
   Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!

   Poista
 4. Wau, mikä tyylikäs leidi rannalla! Uimapuku olisi tyylikkäämpi, mutta olen kuumissa oloissa mieluiten bikineissä. Tosin, jos uikkari olisi keveää materiaalia ja kaunis niin sitten voisin harkita. Kiitos taas kerran hyvästä vinkistä! Lomailoja! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tuija! Ei toi ollut kuule yhtään kuumempi kuin bikinitkään (mitä itsekin ihmettelin), vaikka oli niin hirveän kuuma ja painostava kosteus vielä siihen päälle.
   Torstaiterkkuja! <3

   Poista
 5. Uikkarit, tosin rantalomalla olen olltu viimeksi viisi vuotta sitten, enkä viime kesänä pulahtanut edes Itämereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että rantaloma paikassa, missä ei ole mitään muuta tekemistä niinkuin meillä nyt oli, on kaikkein rentouttavin. Ei kertakaikkiaan pyörinyt päässä mitään to do-listoja tai muuta hyrrää - sen kuin vain oli ja mietti missä seuraavaksi syötäisiin. Totaalinollaus tekee hyvää kiireisen työn lomassa... <3

   Poista
 6. Ehdottomasti kokouimapuku vanhemmalla ihmisellä on parempi.

  VastaaPoista