torstai 1. helmikuuta 2018

Helmikuu on hyvä tuoksukuu!

On naisia, jotka saavat tuoksuja lahjaksi. No, minä en ole sellainen tyyppi, en ole koskaan ollut ja olen saanut elämäni aikana lahjaksi vain yhden ainoa tuoksun. Kaikki muut olen ostanut itse. Ehkä se onkin hyvä, sillä tuoksu on mielestäni aika vaikea ostettava ja ovat ne myös varsin hintaviakin hutiostokseksi. Taidan olla kyllä aika kranttukin niiden suhteen. Useimmat tuoksut tuntuvat itselleni liian vahvoilta, sillä en pidä eksoottisista, liian mausteisista, en itämaisista... 

No, mistähän sitten oikein pidän? Tutkin omien tuoksusuosikkieni raaka-aineita netistä ja niistä löytyi muutama yhteinen nimittäjä: mm. raikkaus, vihreys, kuulaus, valkoiset kukat, hennon hedelmäinen. En ole mitenkään trenditietoinenkaan tuoksujen suhteen ja viihdyn pitkään saman lumoavan tuoksun syleilyssä. Kipaisin katsomassa tuoksutarjotintani ja ikisuosikkien ryhmään kuuluvat: Ralph Lauren Glamourous (kuin puhdasta pyykkiä!), D&G Light Blue ja Rose the One, Gucci EdT II ja Flora. Jos tunnette nämä tuoksut, niin tiedätte mitä tarkoitan.

Nyt on blogin kirjoittamisen myötä tullut monia tuoksuja tutuksi PR-näytteinä ja niistä on löytynyt myös uusia kivoja tuttavuuksia. Jos joulupukkikaan ei tuonut sinulle uutta tuoksua, niin nyt on hyvä aika hankkia sellainen ihan itse ihan itselle. Tässä on yksi klassikko ja kaksi uutta tuoksua -  ne kaikki ovat pehmeitä, kiinnostavia ja mieleenpainuvia.Oriflamen uusin tuoksu Sublime Nature Tuberose on kasteenraikas ja pehmeän kukkainen parfyymi. Se on mielestäni myös ihanasti hiukan puuterinen. Erikoisen tästä tekee se, että siinä on vain yksi hallitseva kukkaraaka-aine: tuberoosa. Kuvittele raikas ja kasteinen vihreän kukkainen tuoksu aamun sarastuksessa, jolloin tuberoosa kukkii ja terälehdillä on vielä hieman kastetta. 
Dolce & Gabbanan the One lanseerattiin viime vuoden puolella raikastettuna versiona The One -klassikkotuoksusta. Se on naisellinen ja sensuelli sisältäen nyt enemmän valkoista liljaa yhdistettynä sitruksiseen raikkauteen ja kuuluu myös kukkaistuoksujen ryhmään, mutta tunnistan siinä hiukan vaniljaista mausteisuutta. Olen ollut aina D&G tuoksujen ystävä eikä tämäkään petä. Eli jos et pidä varsinaisista kukkaistuoksuista ja haluat siihen vähän enemmän muita elementtejä, tämä voi olla kiva vaihtoehto.DKNY Be Delicious on todellinen klassikko, sillä se on tullut markkinoille jo v. 2004. Tässä on selvästi vihreitä elementtejä, jotka nousevat esille ylitse muiden: mm. greippiä, orvokinlehtiä, omenaa. Vaikka siinä on vihreitä elementtejä, se ei ole viileän vihreä vaan koostumuksen ruusu ja tuberoosa tekevät siitä pehmeän. Tuoksu kuuluu myös siihen ryhmään, joka tuoksuu jännittävältä, jää mieleen ja herättää kysymyksen: mikähän se on?

En ole itse hankkinut tuoksuja mitenkään erityisesti sesonkien mukaan tai jouluksi, vaan silloin kun tulee se hetki, että nyt kyllä tarttee löytää joku uusi tuoksu. Helmikuuhan on ihan hyvä tuoksukuu - vai mitä?

Onko siellä ilmassa uuden tuoksun kaipuuta?

Maarit

Tuoksut saatu blogiin PR-näytteinä.
12 kommenttia:

 1. Kuvauksesi perusteella taidamme pitää aika samanlaisista tuoksuista. Be Delicious on ollut yksi ikisuosikkejani, jota olen ostanut aina uudestaan. Tosin juuri nyt sitä ei kaapista löydy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla aika konservatiivinen tuoksujen suhteen, kun olen etsinyt jotain uutta, pysyttelen näissä kategorioissa silti. On meillä hyvä tuoksumaku ;o)

   Poista
 2. Mulla on nuo samat tuoksut ja tykkään myös puhtaista tuoksuista :)

  VastaaPoista
 3. Kuten totesit niin tuoksu kyllä kannattaa ostaa itse. Harvoin osuu lahjaksi saatu ns. nappiin. En myöskään pidä eksoottisista, itämaisista maustetuoksuista. Pidän vihreistä tuoksuista. Ostan kyllä uusiakin tuoksuja mm. Marc Jacobsin kauniita kukkapulloja. Mutta ehdoton lempparini on Versacen Versense. Sitä on nytkin yksi avaamaton pakkaus odottamassa. Joko olet kokeillut Versenseä? Mukavaa viikonloppua sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marc Jacobsin kukkapullo on minullakin, unohtui tuosta listasta. Se on todella hyvä, taisi olla nimeltään Daisy... Olen tuoksutellut tuota Versenseä monen monta kertaa, ja jotenkin se kiehtoo aina vaan - mutta en ole vielä ostanut sitä.
   Samoin sinulle Marja!

   Poista
 4. Rakastan tuoksuja, mutta arkena käytän niitä hyvin vähän. Kestosuosikkini vuodesta toiseen on Clinquen Happy :)

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaakin olla suosituista tuoksuista ainoita, mitä en ole tuoksutellutkaan - pitääpä kokeilla!
   Aurinko paistaa - nautinnollista talviviikkoa!

   Poista
 5. Mä olen saanut lähes kaikki tuoksuni lahjaksi mieheltäni ja kaikista niistä olen tykännyt! En ole yhden tuoksun nainen, kuten monet tutuistani tuntuvat olevan. Jotkut tuoksut ovat toki toisia ihanampia ja niitä täytyy saada uudelleen. Käytän tuoksuja päivittäin, jos joskus unohdan suihkauttaa kauniista pullosta tuoksua, tuntuu kuin olisi lähes alaston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele tosiaan, miten iso merkitys tuoksulla onkaan! Tuo mukanaan myös menneitä tapahtumia ja paikkoja.
   Jospa nyt suihkauttaisin energisoivaa tuoksua, kun kipaisen tästä salille :)

   Poista
 6. Tuoksuista aina välillä haaveilen, mutta saan herkästi päänsäryn tai ahdistuskohtauksen. Harmillista! Keveät raikkaat tuoksut miellyttävät. Ensi viikolla voisikin hemmotella itse itseään ystävänpäivänä. 😍 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Mutta ärsyttää tai oikeastaan vihastuttaa se itseänikin, kun erityisesti vahvoja tuoksuja rakastavat lotraavat niitä urakalla ja muut kärsivät.

   Aurinkoista torstaita sinne! :)

   Poista