tiistai 6. maaliskuuta 2018

Cryolipo - miinusasteilla eroon rasvasta, myös miehille!

Tässä jutussa kerron kokemuksistamme, kun kävimme mieheni kanssa Cryolipo-hoidossa. Olen sen verran taantumuksellinen, etten ollut koskaan kuullutkaan moisesta. Saatoin silti päätellä, että sillä on jotain tekemistä kylmän ja rasvan kanssa.

Kenen kanssa tahansa juttelenkin, kaikki tuskailevat kilojansa, selluliittimuhkuroita, jenkkakahvoja ja roikkuvia allejansa. Niin tyypillisiä, etenkin iän mukanaan tuomia ikäviä muutoksia kropassa, jotka hiipivät helposti mutta katoavat hitaasti.

Vaikka olen normaalipainoinen pituuteeni nähden, minulle on alavatsaan kehittynyt vuosien mittaan pallura. Hyvin itsepäinen pallura, joka sai alkunsa raskauksien myötä ja näköjään on ja pysyy mukanani. Se on geenijuttu, sillä edesmenneellä tädilläni oli ja äidilläni on aivan samanlainen ’kanssamatkustaja’. Myös vyötärön kurvi katosi viime syksyn aikana, sillä lailla pikkuhiljaa niin kuin se yleensä tapahtuu. Salakavalasti.


Mutta mennäänpä itse aiheeseen. Sain mielenkiintoisen soiton viime vuoden puolella, kun minut kutsuttiin tutustumaan blogin puitteissa Nordicshape -klinikkaan ja sen kosmeettisiin hoitoihin. Keskustelimme vilkkaasti ikääntymisestä ja näistä nykyään niin suosituista kevytkirurgisista toimenpiteistä ja esteettisistä hoidoista klinikan omistajan Taina Heikkisen kanssa. En yhtään arkaillut kertoa, että en ole ottanut koskaan pistoksia enkä mielelläni lähdekään sille tielle. Hoidan ihoani muuten aktiivisesti ja feikkaan rypyt ja muut vanhenemisen merkit meikillä piiloon. Toistaiseksi se on toiminut…
Kun sitten menimme Cryolipo-huoneeseen ja Taina avasi hoidon periaatteita ja tuloksia, tajusin heti että tämä voisi olla mun juttuni tuohon alavatsan rasvamuodostumaan. Cryolipo-laitehoito muokkaa paikallisia vartalon pienehköjä ongelma-alueita, poistaa rasvaa ja selluliittia. Allien ja polvien sisäpuolen rasvakertymien poistosta on saatu myös erittäin hyviä tuloksia. 
Tämä hoito on erittäin suosittu maailmalla ja nyt sen suosio on kasvamassa täälläkin.
Miehet käyvät myös ahkerasti hoidattamassa ylävatsan ja alaselän alueiden rasvakertymiä ja ovatkin heille tärkeä kohderyhmä. Joten jos siellä on näiden kanssa tuskailevia miehiä, kannattaa vinkata heillekin tästä.

Hoitajani Sirek on tehnyt useita vuosia erilaisia kiinteytyshoitoja ja tämä on hänen mukaansa ensimmäinen, joka tuo lähes poikkeuksetta hyviä tuloksia.

Niinpä sovimme, että tulen tutustumaan mieheni kanssa tähän hoitoon - olemme normaalipainoisina kuulemma sopivaa materiaalia näille hoidoille. Miehelleni hoito tehtiin 3 kupilla: ylävatsalle kylkiluiden alapuolelle sekä alavatsaan molemmille reunoille. Minulle vain alavatsaan. Aloitimme molemmat hoidon joulukuun puolen välin kieppeillä ja hoitoja on nyt takana kaksi.
CRYOLIPO - TÄSTÄ ON KYSYMYS

Hoidon teho perustuu rasvasolujen jäädyttämiseen cryolipolyysillä. Kun hoidettava alue jäädytetään -4 asteeseen, rasvasolut kristallisoituvat, kuolevat ja liukenevat sitten kehosta luonnollista tietä. Hoito sopii useimmille terveille aikuisille, joilla ei ole huomattavaa ylipainoa. Se tehdään paikallisesti noin kämmenen kokoisille alueille ja kerralla voidaan käsitellä jopa neljää aluetta. Itselleni tehtiin vain tälle yhdelle alueelle, navan alapuolen makkaralle. 
Lopulliset tulokset saadaan yleensä n. 2 kk:n kuluttua hoidon loppumisesta.

NÄIN HOITO TEHTIIN

Hoito muodostuu kolmesta vaiheesta ja se tehdään hoitovuoteella.Yhteensä aikaa kuluu vajaa 1,5 tuntia. Ensin hoidettavaa aluetta siloteltiin n. 10 minuutin ajan laserilla, mikä pehmentää rasvasoluja ja valmistaa niitä jäädyttämiseen. 
Sen jälkeen vatsalle asetettiin imukuppi-tyyppinen (vähän pakastusrasiaa muistuttava) laite, josta lähtee imuletku itse laitteeseen. Kuppi imaisee vatsamakkaran melko voimakkaalla imulla ja saman tien alkaa jäädytys -4 asteeseen. Tämä vaihe tuntuu hiukan tuskaiselta, mutta se menee parissa minuutissa ohi, kun alue kylmenee. Tässä vaiheessa tapahtuu rasvasolujen rikkoontuminen ja kristallisointi. 
Lopuksi tulee kavitaatiovaihe eli aluetta sivellään ultraäänilaitteella noin 10 minuuttia. Se tasoittaa ja rauhoittaa ihoa ja saa tuhoutuneet rasvasolut liikkeelle hoidetulla alueella.TULOKSET

Minulla:

Vyötäron ympärysmitta: - 8 cm
Navan alapuolelta ympärysmitta: - 7 cm
Lantion ympärysmitta: - 3,5 cm
Sisäinen rasva-% aleni 28,5 -> 27,9

Olen käynyt hoidossa nyt tosiaan kaksi kertaa, 6 viikon välein. Lähtötilanteeni oli se, että joulukuun alussa pitkähkön matkan jälkeen olo oli todella turvonnut ja vyötärön kohta oli muuttanut selkeästi muotoaan. Myös alavatsan pallero oli entistä isompi. 
Hoito ei vaikuta suoranaisesti painoon laihduttavassa mielessä ja painoni on pudonnutkin vain vajaa 2 kg. Ympärysmitat sensijaan olivat pienentyneet loistavasti. Mitat otetaan aina sentilleen samasta kohdasta. Voi olla, että saliharjoittelukin, vaikka se onkin ollut aika maltillista, on auttanut hiukan osaltaan ja on tapahtunut myös jonkin verran kiinteytymistä. Mutta ilman muuta suurin merkitys on ollut tällä hoidolla, koska tämä muutos tapahtui niinkin nopeasti. 

Huomaan alavatsalla, hoidetulla alueella, selvästi nyt selluliitin tapaista epätasaisuutta sillä kohdin, mistä rasvaa on lähtenyt. Ikäiselläni ihon kimmoisuuteen vaikuttavien kollageenin ja elastiinin määrä on vähentynyt, mikä hidastaa sen palautumista. Eli vatsan alueen treeniin on nyt hyvä kiinnittää jatkossa huomiota.

Miehelläni:

Vyötärön ympärysmitta on pienentynyt 3 cm ja painoa on lähtenyt 3 kg.

Kuten olen täällä blogissa kirjoittanut, olemme molemmat vähentäneet huonoja hiilihydraatteja ja napostelua sekä turhia herkkuja olematta kuitenkaan sen kummemmin dieetillä. Liikuntaa olemme harrastaneet ihan samalla lailla ja määrin kuin aiemminkin, eli siinä ei ole tehty mitään muutoksia: kävelemme molemmat paljon ja pyrimme käymään viikottain 1-2 kertaa salilla.


Kaikkea kohtuudella - tämä on periaatteemme. Ruokavaliolla, normiterveillä elämäntavoilla ja liikunnalla on suuri merkitys kokonaisuuteen ja painonhallintaan. Cryolipo auttoi poistamaan meiltä tässä ajassa muutamia senttejä, mikä on hyvä ja meille riittävä saavutus. Se myös motivoi meitä kumpaakin syömään terveellisesti jatkossakin tinkimättä yhtään mauista. Jos nyt jäisi lepäämään laakereilleen, sentit tulisivat takuulla hetkessä takaisin - tämä oli hyvä ja tarpeellinen askel kohti kokonaisvaltaista terveellisempää elämää. 

Sillä lailla sopusointuisasti mennään tästä eteenpäin.

Käy tutustumassa Nordicshapen sivuihin täältä, jos kiinnostuit hoidosta.

Maarit
12 kommenttia:

 1. Tämä olisi kyllä mahtavaa kokeilla moneenkin kohtaan... Siis oliko niin, että `palleron´ tilalla on vähän löysää ihoa? Häviääkö ajan mittaa ts onko hoidon joku steppi kollageenia kiihdyttävää vai onko odotettavissa pysyvä juttu?
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena!
   Siinä ei ole varsinaisesti löysää ihoa ainakaan niin että pistäisi silmään. Hoidettu alue on hiukan epätasainen ja siinä on appelsiini-ihon tyyppisiä pikku painaumia. Alue ei ole iso, mutta sellainen, että huomasin sen peilistä. Klinikka ei tuonut esille niihin hoitoa, koska en ottanut asiaa esille. Pitää kysyä sieltä. Tämä ei ole itselleni mielestäni mitenkään häiritsevää, onhan niitä reisissäkin, heh. Mutta olen koemielessä sivellyt niihin nyt päivittäin Lieracin selluliittivoidetta.
   Aurinkoista päivää! Maarit

   Poista
 2. Kääks, minä en uskaltaisi!
  Joten näiden palluroiden kanssa mennään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täällä toiminkin teille koekaniinina ja pistän itseni likoon, hih :o)
   Eikä kaikkeen tarvikaan lähteä mukaan, eiks vaan.
   Tulin juuri yli tunnin reippaalta lenkiltä, se on kyllä sitä parasta hoitoa sekä palluroille että mielelle.
   Aurinkoa päivääsi Celia!

   Poista
 3. Moikka Maarit :)

  Hienosti on sinullakin senttejä lähtenyt. Kuten olemme näistä hoidoista jutelleet (näin virtuaalisesti) niin näistä saa sitä täsmähoitoa juuri niihin ongelmakohtiin sekä tietenkin tsemppiä jatkaa terveellisellä ruokavaliolla.

  Meidän iässä kaikki tapahtuu hitaasti mutta varmasti mennään eteenpäin. Minullakin on tänään viimeinen kerta Hypoxia. Matka kuitenkin jatkuu tästä eteenpäin. Onneksi ulkoiluihmisenä pääsen jo sauvakävelemään!

  Todella mielenkiintoinen hoitomuoto. Ei ne pudonneet kilot ratkaise vaan ne kadonneet sentit ovat tärkeitä.

  Kivaa ja aurinkoista viikkoa Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Tuulanneli!

   Juuri niin - ja on mielenkiintoista, kun tätä kautta pääsee myös kokeilemaan erilaisia asioita. Kuten kommentoin edelliseen, eräänlaisia koekaniinejahan me tavallaan olemme.
   Kävelyn merkitystä ei pidäkään yhtään väheksyä, se on todella tehokasta liikuntaa ja tukee ruokavalioa hyvin. En ole itse yhtään juoksuihminen ja tykkään kävellä ja aistia ympäristöä kaikessa rauhassa, vaikka kovaa menisikin.
   Seuraan innolla Hypoxi-tarinaasi <3

   Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Ihan mahtava juttu ja hyvät tulokset! En ole moisesta koskaan kuullut mutta kiinnostuin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tämä oli, kuten kirjoitin, hyvä potku ja motivaattori jatkaa terveellisellä linjalla
   ja auttaa varmasti pitämään kilot kurissa jatkossakin.

   Poista
 5. En ole koskaan kuullutkaan tuosta, minuakin alkoi kiinnostamaan.
  Mahtavia tuloksia on tullut, huippua!

  Tsemppiä jatkoon Maarit ja mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! <3
   Kaikenlaisia apukeinoja on nykyään tarjolla; en ollut itsekään kuullut tästä.
   Mutta kyllä on hyvä fiilis ja nyt on hyvä jatkaa terveellisellä tiellä entistä motivoituneempana.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Itsekin ihmettelin; huomaan sen farkuista ja vyössäkin kaksi reiänmittaa saa nykyään kiristää. Tämä yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntasn mielestäni lyö mennen tullen erilaiset laihdutustuotteet, -keitot ym. Kokonaisuus ratkaisee.

   Poista