maanantai 28. toukokuuta 2018

Aamiainen Lankoslahdella & totuuksia

Tässä hieman eilisillan ja tämän päivän tunnelmia täältä Länsi-Suomesta Merikarvialta. Meillä on ollut mökillä mukana 6-vuotias kesälomalainen, itse asiassa ensimmäistä kertaa elämässään näin pitkään erossa vanhemmistaan. Yhtenä ilta iski ikävä, mikä meni tosin nopeasti ohi kun päätettiin soittaa kotiin. 

Olemme istuttaneet yhdessä ensimmäiset kukat ruukkuihin, kävimme ihmettelemässä koskea Holmankoskella ja ruokkimassa naapurin kanoja. Ajettiin sinne fillarilla ilman kypäriä ja hän istui tarakalla niinkuin ennenvanhaan. Se oli niin jännittävä (ja vähän kiellettykin) kokemus, että oli pakko ajaa vielä toisenkin kerran...
Tehtiin myös omaa hajuvettä pihan liilanvärisistä kukista, mutta ei niistä oikein irronnut aromeja. Muistelen, että olen itse tehnyt sitä pienenä, mutta taisi kyllä olla toinen kasvi, koska ne tuoksuivat huumaavan ihanalta.

Tätä tyttöä ei tarvitse houkutella kuviin, hän rakastaa olla kuvattavana ja mummi rakastaa kuvata. Eli selvästi win-win -tilanne.Tänään aamu valkeni ihan käsittämättömän tyynenä - ja aurinkoisena. Kuten niin monena toukokuun päivänä. Kello oli kahdeksan, kun heräsin siihen, että korvaani kuiskittiin: mummi, noustaan jo! Eipä siinä muu auttanut, kuin nousta ylös ja niinpä olimmekin jo aamutuimaan laiturilla piknikaamiaisella.
Ilma oli harvinaisen tyyni ja niinpä päätimme lähteä veneilemään kohti Kasalan Kalasatamaa ja sen lähellä oleville luodoille. Näin tyyntä merta en muista nähneeni vuosikausiin. Meri ja taivas olivat lähes rajattomat ja koko maisema aivan käsittämättömän sininen. Ja kivinen. Vedenpinta on nyt yli 30 cm normaalia alempana, joten alueen kivikkoisuus näkyy nyt kaikkialla.


Nöpö ei ollut aikaisemmin syönyt nektariinia (ei ainakaan muistanut) ja kerroin, että nektariini on mun ykkössuosikki hedelmistä, johon nöpö: mutta mähän olen mummi sun rakkain pikku hedelmä.

Maarit <3

10 kommenttia:

 1. Ihana aamun aloitus tunnelmissasi! Elämän iloja ja onnea! 💕 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me on nautittu - ja naurettu hänen jutuilleen. Tänään mm. sanoi yhtäkkiä kesken leikkien, että mummi, mä tykkään vanhoista ihmisistä. Ne on lempeitä ja viisaita. Ja ne tietää niin paljon asioita. <3

   Poista
 2. Ihana pikku hedelmä!

  Niin ihanat, tyynet maisemat teillä on ollut nautittavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Tämä toukokuu on ollut aivan käsittämättömän hieno. Mietittiin justiin, että viime vuonna ei ollut mökillä kuin pari tyyntä ja helteistä päivää.
   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 3. Suloinen mummin hedelmä <3
  Varsinaisia onnenpäiviä viettelet siellä tässä huumaavan ihanassa kesäsäässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kerrankin oli aikaa olla yhdessä kiireettömästi (ja ilman pikkusiskoa), touhuta kaikenlaista ja jutella kaiken maailman asioista. Laatuaikaa molemmille <3

   Poista
 4. Näistä kuvista tuli niin hyvälle tuulelle ja hän on niin ihana <3 Kuten on maisematkin ja rouvakin siellä. <3

  VastaaPoista
 5. Siis niin ihana, oikein hyväntuulen postaus ♥ Teillä on ollut mukavaa puuhaa, minäkin muistan lapsuudesta kaikkein kauneimpana yhteiset kesät mummon kanssa ♥

  VastaaPoista