sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kesäilta Ikean vieraana

Ikean kesäiltaa nautittiin menneellä viikolla hienoissa maisemissa Allas Sea Poolilla, Katajanokan kupeessa. Kuljin sinne kesäistä ja eläväistä Espaa pitkin. Aurinko porotti, monenkokoista laivaa lipui satama-altaassa, lokit kirkuivat, nurmikot olivat täynnä retkeilijöitä ja tunnelma oli niin ihanan kesäinen.

Illan teemoina olivat vastuullisuus ja ekologisuus sekä kestävämpi arki. Terassi oli sisustettu kodikkaaksi luonnon materiaaleilla, puulla, bambulla ja rottingilla. Ohjelma oli ajankohtainen ja mielenkiintoinen ja jäin miettimään sitä kuinka ja mitä voin itse tehdä kestävämmän arjen eteen. Erityisesti mökillä elämme melko askeettisesti ja tästä sainkin kimmokkeen asian syvällisempään pohdiskeluun ja kirjoitan kesän mittaan tästä aiheesta oman jutun.
Jo se toi hyvän mielen, että tuli tartuttua tähän asiaan!

Myöhäiskesän uutisia raotettiin sen verran, että elokuussa tulee myyntiin Ikean 75-vuotisjuhlan kunniaksi muutamia 50- ja 60 -lukujen Gratulera-malliston suosikkeja. Sieltä onkin jo bongattu Bjurån, wieniläistuoli. Olen vienyt nimittäin keittiön tuolit kierrätykseen ja nyt istuskelemme toistaiseksi terassituoleilla. Bjurån sopisi mainiosti vanhan talonpoikaispöytämme kaveriksi.

Kiitos Ikealle lämminhenkisestä ja kivasta kesäillasta!

Maarit

6 kommenttia:

 1. En oikein ymmärrä miksi missasin tuon kutsun vaikka sainkin sen. Onneksi blogeissa juttua, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei! Tilaisuus oli taas kiinnostava ja sympaattinen niinkuin aina - ja olisi ollut kiva nähdä!

   Poista
 2. Mä jotenkin diggaan, että rottinkikalusteet tekee vähän kuin paluutaan, monet kyllä ajattelee niistä edelleen, että ne on tosi 70's, mutta mä tykkään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös, sillä lailla pieninä annoksina täydentämään muuta sisustusta. Ne on ihanan kepeitä ja tuovat
   kodikkuutta.

   Poista
 3. Ihanaa, että rottinkikalusteet ovat taas in. Itse pidän niistä juuri yksittäin en välttämättä isoina ryhminä. Tuoli siellä täällä saa sisustukseen kivaa twistiä. Muovia on jo ihan liikaa joten hyvä vaihtoehto ja aaah, niin nostalginen. Kestävää kehitystä ja omaa kuluttamistaan mietin itsekin ja olen yrittänyt ollaa vastuullisempi.
  Ihana tilaisuus varmasti ja Allas The Pool on jännä ympäristö pitää tilaisuuksia.
  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoilla linjoilla, ripauksena muun joukossa on kiva tapa käyttää rottinkia. Ei ole kovin helppoa vähentää kulutustaan tai muuttaa tapojaan, mutta pienin askelin eteenpäin. Sijainniltaan ja rakennuksena Allas oli hieno mutta ulkoterassi, mihin jäin tapaamaan kaveriani, oli yllättävän sotkuinen ja hirveän huonoa musiikkia mikä soi liian kovaa. Siitä jäi vähän nihkeä olo, mutta Ikean tilaisuus oli ihana!
   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista