torstai 17. toukokuuta 2018

PHformula pinnoitushoito - tehoa täynnä ja apua punoitukseen

Minulla on ollut tilaisuus tutustua blogin myötä muutamaan hyvinkin erilaiseen kasvohoitoon ja tämä on ollut kiinnostava alue, sillä olen hoitanut kasvojani pääsääntöisesti itse vuosien mittaan. Kevään mittaan olen käynyt kaksi kertaa juuri omalle iholleni räätälöidyissä pHformula -sarjan pinnoitushoidossa. pHformula on innovatiivisten ja erittäin tehokkaiden ihon pinnoitusmenetelmien edelläkävijä, joka yhdistää kosmeettisia ja lääketieteellisiä hoitomuotoja. Sarjan menestys perustuu loistaviin hoitotuloksiin ihon häiriötilojen parannuksessa.

Jos kuvailisin tätä hoitoa 'tehokkuus'janalla, jonka toisessa päässä olisi täysin luonnonmukainen hoito ja tuotteet, tämä sijoittuisi vastakkaiseen päähän. Tämä on tehokkain hoito, missä olen itse ollut. En ole kokeillut mikrokuorintoja, kemiallisia kuorintoja enkä pistoshoitoja. 


Tässä on kyse ihon uudelleenrakentavasta teknologiasta eli pinnoituksesta. Ihoa ei kuorita voimallisesti vaan hoito perustuu ihosolujen uudistamiseen sekä uuden solukon mahdollisimman tehokkaaseen muodostumiseen. Iholle ikään kuin rakennetaan uusi pinta - se kuulostaa huikealta ja ehkä pelottavaltakin, mutta ei se ole.  Tässä ei poisteta kuorimalla kuollutta solukkoa vaan autetaan uudistamaan ihosoluja ja muodostamaan uutta solukkoa.
Dermatologisessa pinnoitusohjelmassa tehdään vain kevyt kuorinta, jotta vaikkuttavat aineet menevät hiukan ihon pinnan alle. Näillä hoidoilla voidaan hillitä punoitusta, aknea, epäpuhtauksia, herkkyyttä sekä hoitaa ikääntymisen merkkejä. Hoidoissa käytetään erityisiä iho-ongelmien hoitoon tarkoitettuja aktiiviaineita kuten pinnoitushappoja, vitamiineja, antioksidantteja, tulehdusta hillitseviä tehoaineita sekä aminohappoja. Näistä räätälöidaan aina asiakas- ja ihokohtaisesti sopiva kombinaatio.


Pinnoitushoidon hoitovalikoimasta löytyvät voimakkuudet sekä kauneushoitolassa tehtäviin hoitoihin että klinikkaympäristöön. Ylläolevasta kuvasta näkyy ihoni punoitus kevyen kuorinnan jälkeen ja täytyy myöntää, että vähän kyllä jännitti miten punoitukseni suhtautuu siihen. Mutta se tasaantui todella nopeasti ja jo seuraavana päivänä se oli ennallaan ja laitoinkin viestiä muutaman päivän kuluttua Veeralle, joka teki hoidon, että nyt näyttää siltä, että myös couperosa on tasaantunut. Ei ole hävinnyt kokonaan, mutta punoitus ei ole niin voimakasta. Olen kirjannut pikkuvihkooni myös kolmannen päivän kohdalle hoidon jälkeen näin: 'todella tasainen pinta, heleä, ei punaisuutta - vain ihailen'.


C.R. pinnoitus 

Ensimmäinen pinnoitushoitoni oli siis C.R. (cronical redness), joka rauhoittaa, palauttaa ihon toimintaa sekä vahvistaa ihon suojamekanismia. Se on herkälle, punoittavalle ja reagoivalle iholle tarkoitettu hoito, joka sopii myös ruusufinniin taipuvalle iholle. 
Ensin iho puhdistettiin, suoritettiin kevyt kuorinta, sitten varsinainen happohoito ja lopuksi minulle räätälöidyt voiteet. Puhdistuksen jälkeen tehtiin herkkyystesti, missä siveltiin happoa paikallisesti iholle. Asteikolla 1-10 piti määritellä, minkä verran se kirvelee ja minulla se oli keskimäärin 4-5 kieppeillä. Kirvelytunne meni nopeasti ohi, eikä ennen eikä sen jälkeen ollut mitään erityisiä negatiivisia tuntemuksia ellei mukaan lasketa puhdistuksen lopuksi tehtyä sivelyä alkoholiin kostutetuilla vanuilla. Haju - ei siis tuoksu - oli niin voimakas, että Veera leyhytti viuhkalla sen yläilmoihin. Sen tehtävänä oli poistaa loputkin epäpuhtaudet ennen happokäsittelyä. 

A.G.E pinnoitus
Toinen hoitoni muutaman viikon kuluttua oli A.G.E. pinnoitushoito, joka on nimensäkin mukaan ikääntyvän ihon erikoishoito. Se hoitaa sameaa ihoa, ikääntyvän ihon pinnallisia ja keskitason juonteita ja pigmenttimuutoksia. Tässä hoidossa on samat vaiheet, tehoaineet ja hapot vain toiset - juuri ikääntyvälle iholle räätälöidyt. Itse happohoito suoritetaan isolla vanupuikolla (kuva yllä).
Näin voidaan yhdistää erilaisia hoitoja keskenään huomioiden ihon ongelmat ja asiakkaan ikä.  

pHpinnoitushoidot eivät ole hemmotteluhoitoja vaan tehokkaita ja turvallisia, jotka tuovat tuloksia. Hapot on vuorattu ns. kuljetinaineella, joka vie ne hiukan ihon pinnan alle. Missään vaiheessa ei siis poisteta ihon pintaa vaan rakennetaan hellävaraisesti uusi pinta sisältä ulospäin. Hoito kestää n. 45 minuuttia ja räätälöityjen hoitojen hinta vaihtelee 60 - 110 e välillä; siihen vaikuttavat käytetyt aktiiviaineet.


On tärkeää jatkaa hoitorituaalia kotona ja sain mukaani kotihoidoksi nämä tuotteet:

- S.O.S. Rescue Oil'in joka tukee ihon luonnollista suojakerosta 
- jännästi pihkalta (ihana tuoksu!) tuoksuvan, kosteuttavan Hydra Serum'in
- C.R. Recoveryn, joka sisältää runsaasti antioksidanttisia ominaisuuksia ja ehkäisee tulevia ihovaurioita  
- niasiiniamidia sisältävän, suojaavan ja miellyttävän kevyen Vita B3-voiteen. 

Ohje niiden käyttöön oli: aamulla voiteen alle kosteuttava seerumi ja illalla C.R. Recovery, jonka jälkeen lisätään vielä öljy iltaisin tarvittaessa ennen voidetta. Kaipasin heti hoidon jälkeen myös öljyä kovasti (ihoni on varmasti niin tottunut öljyihin), mutta myöhemmin laitoin sitä vain tarpeen mukaan. 
Lisäksi sain pienen putkilon tuhdimpaa P.O.S.T. Resurficing creamiä, joka olikin tarpeen, sillä iho muuttui pari kolme päivää hoitojen jälkeen kiristäväksi ja kuivan tuntuiseksi koska nyt alkoi tapahtua, ja tälle oli tarvetta myös öljyn lisäksi. Tiesin tämän, mutta silti se pääsi yllättämään.

Kiristystä kesti noin viikon verran, mutta ihon hilseilyä, mitä saattaa tulla myös, tuli aivan minimaalisen vähän poskipäille ja se kesti 2-3 päivää. Eli reilussa viikossa kaikki tuntemukset olivat hävinneet ja iho oli todella tasaisen värinen ja sileän tuntuinen. Nyt viikkojen jälkeen ihon kunto on hyvä eikä couperosaa ole häiritsevän paljon. Kokonaan se ei ole lähtenyt, olisi varmasti vaatinut useita hoitoja hävitäkseen - mutta väri poskipäillä on nyt tasaisempi. 
Hoidon jälkeen suositellaan käytettäväksi SPF30 kerrointa ulkonaollessa. Pinnoitushoidon lopullinen tulos on nähtävissä viikon-puolentoista kuluttua ja hoidon vaikutus kestää yleensä 5-6 viikkoa. Tässäkin on tärkeää pitkäjänteisyys ja hoidon jatkaminen sarjan tuotteilla parhaan hoitotuloksen saamiseksi.

Miltä hoito kuulostaa ja olisitko valmis kokeilemaan tehokasta happohoitoa?

- Maarit6 kommenttia:

 1. Kuulostaa (ja tulokset näyttävät myös) tehokkaalta hoidolta! Laitan korvan taakse, mullakin on helposti punoittavat poskipäät, joihin olisi kiva saada apua. Just nyt en uskalla kokeilla uutta/mennä tehohoitoihin, siitepölyallergia on tehnyt ihosta todella reaktiivisen ja superaran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, kannattaa olla varovainen ylipäätänsä silloin, kun iho ei ole normikunnossa. Ja jutella ensin asiasta hoitajan kanssa. Tätä hoitoa pidetään yhtenä tehokkaimmista ja tuloksellisimmista ilman neuloja ja vastaavia.

   Poista
 2. Saattaa olla että jossain vaiheessa olenkin, vielä ei ajankohtainen. Mukava yhteistyö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää korvan takana. Itse en ole halunnut lähteä neulauksiin tai muihin vastaaviin, joten tämä on hyvä
   vaihtoehto.

   Poista
 3. On hoitoja ja on hoitoja, mutta ph-formula hoidon jälkeen tulokset ovat todella pitkäkestoisia ja silmin nähtävissä. Ainoa hoito, jonka nimeen vannon.


  Aurinkoa viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tuli nyt niin painavasti, että uskotaan! :) Olen kyllä samaa mieltä, olin ja olen hämmästynyt, että iho on niin heleä. Sen huomaa just niin, että ohuen seerumimeikkivoiteen peitto riittää hyvin ja hoidettu iho kuultaa sieltä läpi. Tosin, niin kuin kuvastakin näkyy, mulla on valtavasti luomia ja muuta, mutta mulla ei ole tarvetta yrittää peittää niitä. Silloin peittyy heleyskin.

   Lämpöistä viikkoa sinne! <3

   Poista