tiistai 26. kesäkuuta 2018

Jos pitäisi valita yksi, se olisi kulmat - tietenkin

Jos pitäisi valita yksi ainoa meikkiasia, mitä laittaisin kesällä, niin se olisi kulmat. Mietin pitkään sen, huulimeikin ja ihon tasoittamisen välillä, mutta kyllä kulmat on sittenkin tärkeimmät. Siis itselläni, sillä omat kulmani ovat todella ohuet ja eripariset. Kasvoilla on myös sen verran väriä, että punoitus on nyt hiukan tasaisempi, joten ohutkaan meikkivoide ei ole must, jos pitäisi tehdä valinta niiden välillä.

Kulmat antavat ryhtiä ja virkistävät ilmettä sekä herättävät katseen. Nyt ei armoa saa tuuheakulmaisetkaan, sillä jos haluaa virkistää ilmettä, niitä pitää nyppiä kauniin muodon aikaansaamiseksi. Olen kirjoittanut jutun kulmista aiemmin, missä on vinkkejä ja ideoita kulmien meikkaamiseen ja juttu löytyy täältä jos haluat käydä lukemassa sitä.

Tässä jutussa on mukana uusia tuotteita ja (ainakin) itselleni uusia ratkaisuja kestävän ja pysyvämmän kulmameikin tekemiseen: voidemaiset napissa olevat värit, uusi puuterimainen monikäyttöpaletti, kätevä vaha sekä helppokäyttöinen kynä.
Andmetics on uusi tuttavuus kulmatuotteissa. Sarjasta löytyy Kulmakarvatrio*, missä on kolme käyttökelpoista sävyä. Sävyt ovat sopivasti neutraaleja, eikä missään ole punaista pigmenttiä tai liikaa keltaista. Tässä paletissa on täydellinen väriperhe!

Yläkuva on kuvattu iltapäivällä puiden katveessa, kun jälleen innostuin ihanasta valosta ja niissä värit muuttuivatin melko viileiksi. Sen verran jäi värien muuttuminen vaivaamaan, että kuvasin (alla) paletin uudelleen aamupäivällä, mistä näkyy oikeat sävyt.

Jos mietit, miksi ostaisin kolme sävyä, tässä on muutamia perusteluja. Kulmien värin pitäisi oikeaoppisesti noudattaa hiusten sävyä tai värin voi ottaa myös raidoitetuilla hiuksilla tyvestä. Eli joskus kulmat voi pitää vaaleampina ja silloin vaalein sävy on hyvä. Jos haluat vähän tummemmat kulmat, voit käyttää jompaa kumpaa tummempaa sävyä. Teen joskus itse niin, että käytän kulmien sisänurkissa vaaleampaa sävyä ja tummempaa keskikohdasta ulospäin - näin vältän liian tuiman tumman ilmeen.

Vinkki: kannattaa kokeilla sävyä kulmille, sillä jostain kumman syystä napissa hyvinkin vaalea sävy näkyykin selvästi kulmissa tai päinvastoin. Keskiruskea väri onkin todella tumma kulmissa.


Rasiassa tai napissa olevat geelimäiset kulmavärit ovat pysyvyydeltään erinomaisia. Ne ovat vähän 'kenkälankkimaisen' tahmeita ja hyvin kulmissa pysyviä. Niillä väritetään tyhjät aukot sekä tehdään muotoa. Tuuheatkaan kulmat eivät anna ryhtiä, jos ne ovat kovin harvat ja rehottavat leveinä.

Jos reissaatte Etelä-Euroopassa, kannattaa kipaista Kikoon hakemaan tämä Lasting Eyebrow Gel. Ostin itse sävyn 01 Light Blonde, mikä on harmahtavan beige ja sopii hyvin omaan väritykseeni. Sen hinta oli alle 8 e ja laatu tosi hyvä. Geeli on ohutta, mutta runsaspigmenttistä ja pysyy erittäin hyvin.

Toinen hyvä ja edullinen geeli on Suomestakin saatava Nyx Tame&Frame Tinted Brow Pomade. Ostin siitäkin vaalean sävyn, Chocolate. Nimestään huolimatta se on luonnollinen ja harmahtava beige. Erittäin käypä tuote.

Sivellin on näissä kuten meikatessa muutenkin, se tärkeä juttu. Jos on huono sivellin, siihen ei tartu ainetta. Olen ihastunut näihin Ecotoolsin* edullisiin kierrätysmateriaaleista tehtyihin siveltimiin ja sarjasta löytyy myös hyvä viistopäinen ja ohut, mikä on kulmille oikea versio.Kulmakynissä mielestäni suurin ongelma on niiden värit. Monien sarjojen värit ovat kauttaaltaan liian tummia, vaaleat värit joko liian kelta- tai punapohjaisia jne. Etsinkin nykyään myös tältä alueelta värejä, sarjalla ei ole niinkään merkitystä. Useinmiten harmaapohjaiset värit, olipa kyseessä vaalea tai tummempi, sopivat suomalaisille. Essencen Eyebrow Designer 07 Dark Chocolatte* on erittäin hyvä monille käyvä keskiruskea sävy.


Andmeticsillä on myös Brow Mascaca* ja käytän siitä sävyä Light Brown. Tämä sitoo ja pitää paikallaan kurittomat kulmat. Jokainen aikuiseen ikään ehtinyt tietää miten ärsyttävää on kun ns. hormonikarvat sojottavat kulmissa. Äh! Niitäkin voi ojentaa kuosiinsa tällä kevyellä vahalla, joka antaa myös vähän syventävää lisäväriä.
Jos sinulla on itselläsi hyvä pigmentti kulmissa, voi pelkästään tämä vahakin riittää niiden muotoilemiseen.


Alla olevassa kuvassa on oikea kulma meikattuna ja vasen ihan itsenään. Vasemman silmän ilmekin on hailukka, väsähtänyt ja luomikin tuntuu roikkuvan (entistä) enemmän, kun kulma ei ole kohottamassa. Eikö olekin iso ero!

Tässä kuvassa on vasen kulma luonnontilassa

Nyt varmaan ymmärrätte miksi ja kuinka paljon ne kulmat merkitsevät. Erityisesti meille aikuisille, joilla piirteet tuntuvat laskeutuvan ja laskeutuvan. Kohotusta ja virkistystä ilmeeseen saa ihan purkistakin.

Mitäs mietteitä tämä herätti? Onko kulmat sinulle SE juttu? Olisi kiva kuulla sinunkin ajatuksiasi...

Ja sitten vielä yksi juttu. Näin kesällä on aikaa surffailla netissä, joten käy klikkaamassa itsesi blogini seuraajaksi. Pysyt silloin hyvin ajan tasalla siitä, mitä täällä tapahtuu. Jaan Sopusointuja Facebookiin aina uusimman postaukseni.


Lämmin kiitos sinulle jo etukäteen!

Maarit

* Tuote saatu testiin blogiin

8 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä, olen samaa mieltä että kulmat antavat ryhtiä ja ilmettä kasvoille. Kauniit kulmat on oikeastaan kevyt liftaus luomille. Mulla on otsis joten kulmat ei juurikaan näy mutta laitan ne silti joka päivä :)
  Mukavaa tiistai-iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuormpana siihen ei samalla lailla kiinnittänyt huomiota, ei ollut samaa tarvetta, mutta nyt!
   Ja todellakin liftaa; olen aina sanonutkin että ensin pitäisi kokeilla kaikki meikkauksen niksit ennen
   kuin menee lifting-leikkaukseen...
   Terkkuja <3

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä, erittäin hyvät värit! Mikähän ihana sävy sinulla on huulissa? Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna!
   Yläkuvassa huulilla on pelkästään ACO:n Stay Soft Lips -huulirasva. Siinä on kiillon lisäksi kevyt hailukan vaaleanpunainen helmiäinen, joka vähän vaalentaa huulia.
   Alakuvaa en valitettavasti muista (kuva otettu aiemmin). Käytän paljon Lumenen lopetettua kynämäistä kiiltävää huulipunaa Lip Sorbet; se voi olla sitä värin perusteella.
   T Maarit

   Poista
 3. Todella kauniit kulmat! Olen samaa mieltä kauniiden kulmien kohottavasta vaikutuksesta vaalealle yleisilmeelle vuosien karttuessa.
  Yllättäen löysin Lancomelta parhaan kulmageelin, jossa on ihanan pieni muoviharja. Sillä jäykät karvani pysyvät ojennuksessa vaikka sateessa! Otin taupe-värisen Chatainin ja värittömän, jota käytän värjäyksen jälkeen. Myyjä suositteli myös Shiseidon kynää Deep Brown -sävyssä. Se on ihan sopiva harmaanruskea ja tosi kiva käytössä.

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Nauran aina, että niiden tekemiseen menee mulla eniten aikaa, hih. Mutta on se sen arvoista.
   Ja kiitos vinkeistä, laitan muistiin nuo sävyt. En olekaan kokeillut kumpaakaan.
   Samoin sinulle! - t Maarit

   Poista
 4. Kulmat todella antavat ilmettä. Onneksi kulmavärejä on nyt monilla merkeillä eri sävyisinä, oman sävyn löytäminen on helpompaa ettei tule vaikka liian tummaa tai liian punaista sävyltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole hyvät kulmat ainakaan välineistä tai väreistä enää kiinni! Enemmänkin viitseliäisyydestä...

   Poista