perjantai 20. heinäkuuta 2018

Heleä, kuultava, kirkas - sellaisen ihon jokainen haluaa


Mikä tekee ihosta heleän? Onko se meikillä virheettömäksi peitetty pinta? Voiko vain nuoren iho olla heleä? Mitenkäs rypyt vs heleys? Näihin kysymyksiin törmää usein, kun puhutaan kavereien kanssa ihosta ja heleydestä. 
Kysyin huvikseni mieheltä, mitä hänelle tulee mieleen sanoista heleys ja kuulaus, minkälainen iho on silloin. "Se on siistin näköistä nahkaa, kostean näköinen, kirkas - ei kuivan näköinen".
Haha, aika hyvin hän on kärryillä, sillä ollakseen kuulas ihon ei tarvitse olla virheetön. Pinta ei saa olla kuivan korppuinen, ryppyjä ei saa pois mutta niitä pehmentää riittävä kosteus. 


Nyt on ihon heleyttämisestä tehty helpompaa. No, ei se ole ollut ennenkään vaikeaa, enemmänkin se on kiinni viitseliäisyydestä. Puhdistus, kuoriminen ja kosteuttaminen ovat peruselementit ihon kirkastamiseen. Lumene ja hoitoloissa myytävä Darphin ovat luoneet helpot ja yksinkertaiset rituaalit ihon heleyttämiseksi. Kysymys on usein siitä, että ihon pinnalla on epäpuhtauksia ja/tai ihon pinnalla on kuivaa solukkoa sameuttamassa sitä, ja silloin on hyvä ottaa kirkastavat tuotteet apuun. Paras tulos tulee säännöllisellä hoidolla.
Darphinin rituaaliin kuuluu misellipuhdistusgeeli ja duonaamio. Miselliputsarit ovat yleensä olleet vesimuotoisia, mutta tämä Lumière Essentielle Illuminating Miscellar Cleanser* on eteerisiä öljyjä sisältävä hybridituote, sillä se on geeli, joka iholla pyöritellessä muuttuu öljymäiseksi ja veden kosketuksesta maitomaiseksi, ja lopulta huuhtoutuu todella hyvin iholta. Se sopii kaikille ihotyypeille ja puhdistaa hyvin vahvankin meikin tarvittaessa.

Instant Purifying and Illuminating Mask* on duonaamio - samassa rasiassa on molemmat tuotteet. Näin taataan ettei huonomuistinenkaan unohda steppejä. Ensin (step 1) puhdistetaan iho valkoista savea ja hyaluronihappoa sisältävällä Purifying syväpuhdistavalla naamiolla. Se laitetaan kuivalle iholle, annetaan vaikuttaa 5 min ja huuhdellaan pois. Sen jälkeen (step 2) iholle levitetään 5 minuutiksi keltainen heleyttävä ja kosteuttava Illuminating naamio. Se on 7 eteerisen öljyn ja hyaluronihapon sametinpehmeä naamio, joka voidaan huuhdella pois tai pyyhkiä enin pois ja jättää loput yöksi.

Tällä tuoteparilla taataan ihon perusteellinen puhdistus, kirkastus ja kosteutus ihoa kuivattamatta.
Lumenen Valo-sarjan heleytysrituaalin uutuuksia ovat Kirkastava puhdistusbalsami* sekä Kirkastava ja kuoriva naamio*. Tämä pari sisältää mm ihoa kirkastavaa lakkaa ja c-vitamiinia.
Puhdistusbalsami on todellakin kuin balsamia iholle - samettisen pehmeää ja kevyesti öljyisen tuntuista, mikä muuttuu kosteutetulla iholla helposti työstettäväksi puhdistavaksi ja kirkastavaksi emulsioksi. Tätäkin voi käyttää päivittäin heleyttävänä puhdistuksena ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Kirkastava ja kuoriva naamio ei sisällä rakeita, vaan AHA-, glygoli -ja maitohapon kuoriva yhdiste poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tasoittaa ihon sävyä. Naamiota käytetään puhtaalle iholle pari kertaa viikossa, ja se levitetään kosteutetulle iholle, annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhdellaan pois. Tämä sopii myös kaikille ihotyypeille.

KENELLE:
Sekä Lumene että Darphin sopivat kaikille, jotka kokevat että iho on samea, harmaa ja ehkä väsyneenkin oloinen. Nämä heleyttävät, tasoittavat ihon sävyä ja saavat sen hehkuvammaksi. Suosittelen lämpimästi, että vaihdat kokeeksi oman puhdistustuotteesi tämmöiseksi heleyttäväksi - uskon, että huomaat eron.


Monet sanovat ettei kesällä viitsi nähdä vaivaa meikkaamisen tai ihon hoitamisen kanssa. Itse taas olen ollut näissä asioissa aktiivinen kesällä ja paras hetki on hoidella ihoa saunan yhteydessä. Ulkona vilvoitellessa hoituvat siinä sivussa puhdistus, naamiot ja muut. 

Tulin juuri saunasta lopettelemaan tätä kirjoitusta ja iho on taas niin pehmeän tuntuinen hoitojen jälkeen. Ja noihin alkusanoihin tai oikeastaan kysymyksiin vastaisin niin, että aikuisen ihokin voi todellakin olla heleä - rypyistä huolimatta. Kokonaisuus ratkaisee ja jo se, kun iho on hyvin kosteutettu, saa sen näyttämään sileämmältä ja kuulaammalta. Mutta se vaatii säännöllistä hoitamista. Vaihtoehtoja on paljon markkinoilla, mutta ei niitä tuotteita tarvita miljoonia erilaisia. Kunhan on ne oleellisimmat - ja käyttää myös niitä säännöllisesti. 

Oletko sinä jo löytänyt kirkastavien tuotteiden maailmaan? Mitä mieltä olet niistä - tunnetko eron ihollasi?

Maarit

* Tuotteet saatu blogiin testiin.
6 kommenttia:

 1. Käytössä on useampiakin kirkastavia tuotteita. Vaikka meikkaan kesällä ja vaihdan osan hoitotuotteista kevyempiin, en silti laista ihonhoidosta kesälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä ja iho on monta päivää aivan käsittämättömän pehmeä näiden tämän tyyppisten tuotteiden jälkeen.
   Ihanaa lomailua sinne helteeseen!

   Poista
 2. Siis niin ihanat kuvat, varsinkin tuo viimeinen <3
  Minulta löytyy myös useampi kirkastava tuote ja tykkään todella. Näitä Darphinin kirkastavia tuotteita en olekaan käyttänyt, mutta kuulostaa todella hyvältä. Tuo Lumene on täälläkin käytössä ja tykkää siitä.
  Kesällä ehkä meikkaan vähemmän, mutta en luista ihonhoidosta.

  Ihanaa kesää sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Souliina <3
   Ihmettelin myös sitä, miten jännät ja uudenlaiset koostumukset noissa molempien sarjojen tuotteissa on. Niissä on vähän pehmeän hunajamainen tuntu, joka ei ole kuitenkaan tahmea vaan erittäin hoitava ja kosteuttava. Uutta teknologiaa varmaankin.
   Samoin sinulle - voi että tätä linnunmaidon lämpöä <3

   Poista
 3. Aivan megaihanat kuvat ja missä sinä olet, niin ihana <3 Tykkään hirmuisesti tuosta Lumenen Balmista, se on erinomainen ja kiva tuoksukin on. Darphin. <3

  Aurinkoista uutta viikkoa Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megakiitos Tiia!
   Ja kuten yllä Souliinalle kommentoin, noi koostumukset on ihan mielettömän ihanat. Kerrankin jotain uutta.
   Terkkuja mökiltä - hiki virtaa mummolla <3

   Poista