perjantai 3. elokuuta 2018

MARIMEKKO SYKSY/TALVI 2018


Kävimme eilen asuntomessuilla ja kuin huomaamatta ajatukset ovat alkaneet harhailemaan elokuun myötä myös syksyisempien sisustusasioiden pariin. Ilmassa oli vielä kevään viileyttä silloin, kun Marimekko esitteli syksyn ja talven 2018 malliston. Merellisessä Kruununhaassa, kiiltävien kattojen yläpuolella, mielettömän kaunis yksityisasunto oli puettu Marimekkoon tyylillä ja modernisti. Huokaus pääsi heti kynnyksen ylitettyäni - miten valoisaa ja ihanaa! 

Kodissa oli täydellisessä harmoniassa design, vintage sekä Marimekon uudet painokuviot ja tutut ikoniset kuosit kuten Kivet, Unikko, Tasaraita.
Rikas, mutta hillitty värimaailma heijastelee talvimaiseman harmaita ja valkoista, syksyisen luonnon lämpimiä ruskeita ja joulun lämmin punainenkin saa ihan uuden ilmeen syvään violettiin yhdistettynä.
Tiili, terrakotta, ruoste, punasavi, okra, sinappi - nämä kaikki syksyn trendivärit, mitä on jo näkynyt sisustuslehdissä, löytyvät Marimekon kartalta. Kun ympärillä on valkoista, ne tuntuvat yllättävän raikkailta ja voisin hyvin kuvitella ripauksen ruostetta meilläkin. Näm värit kulkevat kauniisti puun, harmaan ja mustan rinnalla. Syksyn uudet kuosit ja värit tulevat kauppoihin elo-syyskuun aikana. Kannattaa pitää erityisesti silmällä myös kuosit Njalla ja Svaale.

Kuten luontokin hiljenee syksyn mittaan, niin hiljenevät väritkin.Mustavalkoinen Orkanen-tyyny (kaupoissa vk 39) ja Tiiliskivi-tekstiilit (kaupoissa vk  32)Tuolilla Orkanen-huopa 

Pöytäliinassa ja Oiva-astioissa Rosarium-kuosi

Tilaisuuden lopussa näimme vilauksen myös Marimekon muotisyksystä. Pitkiä helmoja, leveitä lahkeita, ripaus metallinväriä ja upeita kuoseja kuten Kissapöllö, Akileija, Korpikuusi ja Mörri.

Mitä pidät Marimekon syksystä? Oletko sinä jo lämmennyt ruskeille väreille sisustuksessasi?

Ja minä olen niin lämmennyt noille pilvillekin, mitkä seikkailevat vihdoinkin taivaalla...

Maarit

Kuvat: Maarit / Sopusointuja

10 kommenttia:

  1. Tyynyissä ja shaaleissa juuri nuo ruskean sävyt tuovat mausteisen lämpöisen tunnelman, vaalealle kalustukselle. Ruskeat sopivat hyvin muuhun maanläheisen sisustukseen. Marimekko sopii hyvin Artekin Aallon kalusteisiin. Marimekon syksyssä on ihania kuoseja, monissa väreissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maustesävyt pikku ripauksina ovat pitkästä aikaa silmää miellyttäviä ja
      siellä oli kaikki yhdistelmät vaan niin kohdillaan :)

      Poista
  2. En ole tänä vuonna käynyt asuntomessuilla. Tässä helteessä kohteiden ravaaminen voi olla melko tuskaista. Harmi jos syksyn trendivärit ovat tiili, terrakotta, ruoste, punasavi,okra ja sinappi. Niistä ei mikään viehätä mua.Ruskean kaudenkin olen jo elänyt sisustuksessa. Toista kertaa en sitä enää huoli. Pitää tyytyä omiin sisustusväreihin (vadelmanpunainen,valkoinen, harmaa) ja olla epätrendikäs. 😄 Maarit, mukavaa alkanutta elokuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ruskean maailman sävyt ovat vain osa syksyn karttaa, onneksi, sillä ne muistuttavat monia muitakin menneestä ruskeasta kaudesta. Kartalla on varmasti tuttuun tapaan kaikkiin väriperheisiin joitain uusia sävyjä. Marimekko on valinnut luonnon teemakseen ja sisustuksessa värit olivat pääosin sieltä.
      En vaihda itsekään kotini värejä totaalisesti, usein maljakko, koriste-esine tai tyyny uudessa värissä entisten kaverina tuo vähän uutta tuulahdusta.
      Samoin sinulle Marja! :)

      Poista
  3. Marimekko on oma suosikki ollut aina.Ja tuossa on monta kivaa juttua minkä ottaisin meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sama täällä!
      Marimekkoa on niin helppo yhdistellä moniin erilaisiin tyyleihin.

      Poista
  4. Unelma Unikko vilahti silmieni edessä Marimekon postissa ja ihastuin totaalisesti. Arjen piristysmekoksi täydellinen... Harkitsen vakavasti! Trendiväreihin en ole perehtynyt ja kotimme luo tällaisenaan auvoa eloon eli mitäpä sitä radikaaleja muutoksia tekemään. Huvilatyyliimme sopii huoleton kepeys. Eloiloja! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäpä parasta kuin huoleton kepeys ja yksilöllisyys. Teillä on ihana koti Tuija!
      Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinulle!

      Poista
  5. Voi, en ehtinyt asuntomessuille. Mutta onneksi täältä löytyy informaatiota messuilta. Vaikka en itse olekaan ruskean ihailija, niin ihailen sitä muilla. No, mökkihän on ruskea, mäntymökki, mutta se on toinen juttu se. Minulla on aina ollut mustavalkoinen koti. Ihailen kyllä värejä muilla, mutta en oikein osaa itse niitä yhdistää.
    Ja Marimekko on ollut aina suosikkini. Hieno ja inspiroiva postaus, kiitos!
    Kivaa viikkoa, Maarit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuula! Tiedätkö, että messut olivat mielestäni kokonaisuutena varsin vaisut eikä paria poikkeusta lukuunottamatta mikään oikein innostanut. Ei tainnut jäädä mitään kovin kummoista kokematta :)
      Sehän on hyvä, että on oma tyyli ja värit joista pitää, silloin ei tarvitse edes yrittää lähteä 'harhateille'.
      Täällä on kumma ilma, todella kova tuuli, on pilvistä mutta todella lämmin. Sitä ei uskoisi, kun katsoo ikkunasta ulos.
      Mukavaa torstaita sinulle!

      Poista