tiistai 16. lokakuuta 2018

KYSELY LUKIJOILLENI: BLOGIN ULKOASU


Hei vaan kaikille! Nyt on juuri sopivasti aikaa viedä eteenpäin suunnittelemaani blogini ulkoasuasiaa, kun loikoilen täällä vähän puolikuntoisena. Blogin ulkoasu on ollut koko olemassaolon ajan eli reilut 2,5 vuotta saman näköinen ja nyt olisi aika (ainakin omasta mielestäni) raikastaa - ja ehkä selkiyttääkin - sitä vähäsen.

Mutta ennen kuin teen mitään peruuttamatonta ajattelin kysyä teidän mielipidettänne muutamista asioista. Alla on muutama helppo kysymys, joihin toivoisin teidän näkemystänne - mistä pidätte, mikä on helppolukuista, mikä ei toimi jne. Kaikkiin ei tarvitse edes vastata. Vastaa edes yhteen, mikäli sinulla on siihen asiaa... :)

Arvon kivan kosmetiikkapaketin kommentoijien kesken, joten muista liittää mukaan myös meiliosoitteesi. Kysely päättyy sunnuntai-iltana 21.10.

Ehkäpä isoin asia on itse rakenteen muuttaminen. Nythän, kun avaatte blogini, siihen ilmesyy kokonaisuudessaan viimeisin kirjoitus. Monissa blogeissa on nyt siirrytty sellaiseen muotoon, että etusivulle tulee vain yksi kuva viimeisimmästä jutusta sekä kehoitus 'lue lisää'. Alla oleva kuva esittää tällaista vaihtoehtoa.

Kysymys 1:
Onko sinusta mieluista vai vaikeaa lukea sellaista blogia, missä on vain yksi kuva viestittämässä uudesta jutusta? Mitä mieltä olet siitä, jos ylhäällä liikkuu pääkuvat muutamasta viimeisimmästä jutusta (allaolevassa kuvassa näkyy miltä se näyttää)?Kysymys 2:
Käytkö lukemassa / etsimässä vanhoja kirjoituksiani? Nythän ne ovat oikealla 'blogiarkiston' alla. Toinen vaihtoehto on, että ne laitetaan kategorioittain kuten ylläolevassa kuvassa ylävalikkoon esim. kauneus/matkat jne. Kun sitä klikataan, niin kaikki sen aihealueen jutut tulevat kuvan kera näkyviin, joista voi klikata luettavaksi kiinnostavat.
Eli kysymys kuuluu: haluatko, että kaikki kirjoitukset ovat näkyvillä kuten nyt vai käytätkö ollenkaan sitä hakua?

Kysymys 3:
Onko jotain mitä haluaisit muutettavan? Tai päinvastoin: mihin ei saa koskea missään nimessä?
Mitä muuta ylipäätänsä tulee mieleesi?

Näin helppo tämä oli - mutta silti minulle erittäin arvokasta tietoa, sillä en halua tehdä vain muuttamisen ilosta mitään sellaista, mikä hämmentää lukijoitani. Jos et millään halua kommentoida tänne blogiin, voit lähettää myös sähköpostin: sopusointuja@gmail.com. Kaikki tulevat mukaan arvontaan!

Maarit

81 kommenttia:

 1. Mä pidän siitä, että uusin juttu on heti blogiin tultaessa näkyvillä, tuntuu jotenkin selkeämmältä. Ja mulle eri kategoriat on tarpeettomia, kun kuitenkin luen kaikki postaukset. :-)

  VastaaPoista
 2. Näin on hyvä.
  Tiina A.

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään olemassa olevasta :)
  Liikkuvista kuvista en tykkään yhtään. Taidan olla dinosaurus ;)

  VastaaPoista
 4. Minä pidän yhden kuvan taktiikasta, tulee henkilökohtaisempi ote lukijalle. Liikkuvat kuvat miellän ammattimaisuuteen ja kaupallisuuteen. Ja sellaisia blogeja olen mitenkään erityisesti tiedostamatta lopettanut lukemasta. Blogien hakemistoja olen käyttänyt useastikin esim. hakeakseni blogistin kokeileman jutun/tuotteen tietoja. Siitä älä luovu, äläkä maanläheisen tyylikkäästä tyylistäsi.Olen viisikymppinen ja jo joustava, joten kestän muut parhaaksi katsomasi uudistukset.
  Kaisa

  VastaaPoista
 5. Minua houkuttelee lukemaan se, että näen julkaisun kokonaisena heti sivun avautuessa. Se sopii mielestäni myös rauhalliseen tyylikkyyteesi. En todellakaan pidä noista kuvavalikoista etusivulla enkä innostu tutustumaan sisältöön. Ärsynnyn uutisissakin, jos mainitaan jo toisessa lauseessa, että voitte mennä tutustumaan aiheeseen verkkosivuillamme;-)

  Jos etsisin jotakin tiettyä aihetta menneiltä ajoilta, kirjoittaisin sen hakuriville, tai Googleen.

  Olen seurannut blogiasi alusta asti ja iloinnut suuresti sisällöstä. Kommentointi on ikävä kyllä minimaalista. Toivottavasti jaksat kuitenkin jatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jaksan kyllä, tämähän on ihanaa tekemistä...Lähettäisitkö vielä meiliosoitteen.

   Poista
 6. Nuo Lue lisää -blogit on vihonviimeisiä. Paras on just tämä, mikä sinulla nyt on; saa rullailla alaspäin eikä turhia klikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähetätkö vielä tähän jatkoksi meiliosoitteesi... :)

   Poista
 7. Uusi asia aina ensin, kikkailut ei aina kiinnosta. Selkeys kiehtoo, näin on hyvä ollut, itse varmasti tiedät mikä viehättää��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin! Lähettäisitkö vielä meiliosoitteen tähän alle... :)

   Poista
 8. Minustakin on helpompaa, että uusi postaus on heti avattavissa ja näkyy ilman mitään lisäpainalluksia.
  Sulla on hyvä blogi, ei kyllä tarvi isoja muutoksia <3

  VastaaPoista
 9. Uusin postaus kokonaisuudessaan, muut voisivat olla "lue lisää" - toiminnolla.

  Ja Kyllä, etsin välillä vanhoja kirjoituksia! Juuri eilen käytin ihan liikaa aikaa parin vanhan postauksen etsimiseen, onneksi löytyivät, mutta aikaa meni. Haulla siis löysin lopulta. Olen reissussa ja Kikon myymälä on nurkan takana ja muistin, että olit joskus kehunut jotain Kikon tuotetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja voi että, onpa ihanaa kuulla vaikkakin siihen meni aikaa...Testailen kyllä itsekin tuon tuosta erilaisilla hakusanoilla miten helposti juttuja löytyy. Lähettäisitkö vielä meiliosoitteesi :)

   Poista
 10. Uusi postaus - ensimmäisenä.
  Muuten hyvä tälläisenään. Suuria muutoksia ei tarvitse :_)
  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Mielestäni on hyvä, että vanhoja postauksia pääsee helposti lukemaan niin kuin nykyäänkin. Minusta lue lisää tyyppinen rakenne voisi olla kiva. Näkee kerralla enemmän eri postauksia ja huomaa nopeasti mitkä kaikki ovat lukematta. En innostu kuvavalikoista ja usein ne tekevät rakenteesta entistä monimutkaisemman ja epäkäytännöllisen.
  Vitaevay@gmail

  VastaaPoista
 12. Kiva näin! Ei tarvitse suurempia muutoksia !mircamaria@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Uusin postaus kokonaisuudessaan, muut lue lisää- toiminnolla. Katson myös vanhoja postauksia.
  Tykkään kyllä nykyisestä, ei tarvi isoja muutoksia.

  VastaaPoista
 14. Pidän ehdottomasti tästä nykyisestä julkaisutavasta! Myös nykyinen kategoria-systeemisi on mielestäni hyvä. -KaimaMaarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähettäisitkö meiliosoitteesi vielä vaikka tähän kommentoimalla... :)

   Poista
 15. Olen lukenut blogiasi alusta alkaen, en suuria muutoksia tekisi. Näin on selkeä ja hyvin luettava sekä maanläheisen tyylikäs. Blogiarkistoa selailen toisinaan ja olen löytänyt etsimäni.
  Terkuin, pirkko.vierikko@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Itsekin pidän arkistoa tärkeänä, kun vierailen muiden blogeissa.

   Poista
 16. Blogisi on kyllä oikein kiva ja ulkoasu onnistunut. Ihania kuvia ja kivaa tekstiä, jota on nautinnollista lukea. Itse ehkä mieluiten lukisin tällä nykyisellä asettelulla postauksia. Nykyisin monista blogeista on vaikea löytää arkistoa ja se on harmi, koska vanhojakin tekstejä on kiva lukea. Suosikkitekstit on myös kiva osio. Tsemppiä muutokseen! t. Kastehelmib@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos!
   Ihan samaa mieltä tuosta arkistoasiasta. Monet ovat tehneet koiranpalveluksen, kun ovat poistaneet sen, tai tehneet huonosti navigoitavan.

   Poista
 17. Älä muuta mitään, just ihanan selkeä ja helppolukuinen juuri tälläisenä. Monet blogit joissa pitää painaa "lue lisää" jäävät vähemmälle, kun se on niin "suuri vaiva" painaa siitä kohdasta, ehkä se on myös tämä ikä jo! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä juuri siksi kysyinkin, kun koen itse samalla lailla, vaikkakin ne ovat modernimpia.

   Poista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Blogisi on näin hyvä! En muuttaisi mitään. Kuvissa olet kaunis. Mukavaa lokakuuta☀️

  VastaaPoista
 20. Haku pitää olla, palaan esim. matkasuosituksiin jne Ihana blogi :) Terv. ingrid

  VastaaPoista
 21. Blogisi on hyvä juuri tälläisena kuin se on eli ei kiitos lue lisää -klikkailuille ja liikkuville kuville.
  hannele.lang@gmail.com

  VastaaPoista
 22. 1) inhoan lukea blogeja joissa juttu pitää erikseen klikata auki. Mieluisakin blogi painuu unholaan turhien klikkailujen takia melko pian
  2) etsin vanhoja juttuja, ja olen löytänyt ne ongelmitta nykyisestä katogorioista (mm. ruokaohjeet)
  3) erityisen mieluisaa on että kuvia ei ole liikaa, blogit joissa vastassa on aina "kuvaoksennus" ovat ehdottomasti nounou. Fontin väri on tärkeä, nyt monella on vaalean harmaa fontti, kuka sellaista näkee lukea!
  4) blogisi on yksi mieluisimpia niin ulkoasun kuin sisällönkin suhteen, en toivo mitää radikaalia muutosta enkä osa ehdoittaa mitään järkevää parannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos paljon!
   Tuosta fontin väristäkin olen niin samaa mieltä - vaikka haen lukulasit, en saa niistä selvää.
   Pieniä isoja asioita!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 23. Mä tykkään tästä nykyisestä. Oon miettinyt oman blogini kohdalla samaa ja toistaiseksi pitäytynyt vanhassa koska se kuten tämäkin on vain niin hitsin selkeä :) Ja hei, tuo mustavalkoinen kuva sinusta on upea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin täällä että onneksi päätin kysyä lukijoilta! :) Niin, ja kiitos niin paljon!

   Poista
 24. Minä myös pidän blogistasi juuri sellaisena kuin se on; kaunis ja selkeä.

  VastaaPoista
 25. Tykkään nykyisestä. Lue lisää -muodon olen kokenut hankalaksi, jos etsii jotain tiettyä juttua. Muutenkin monissa blogeissa on nykyisin liian monimutkainen pohja. Yhden asian korjaisin: blogisi tekstiä ei saa käynnykässä suurennettua (osassa blogeissa tämä onnistuu). Alkaa tuo ikänäkö vaivaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle!
   Onko tosiaan niin, ettei sitä saa suurennettua? Pitääpä alkaa tutkimaan onko sille tehtävissä jotain..
   Kiitos paljon, että otit tämän esille!

   Poista
  2. Ja täällä alkaa vaivaamaan ikämuisti :) Unohtui pyytää meiliosoitteesi...lähettäisitkö tähän alle sen.

   Poista
 26. Näin on tosi hyvä ja selkeä. :) en pidä liikkuvista kuvista. Vanhoja tekstejä on helppo selata, kun ne ovat näkyvillä. mopali@utu.fi

  VastaaPoista
 27. Inhoan "lue lisää"-asettelua. En pidä siitä, että jutusta ei pääse edelliseen "vanhempi viesti"- klikkauksella, koska usein on edellinenkin teksti lukematta ja haluan helposti päästä sen lukemaan ilman merkillisten valikkojen selaamista. On harmillista, kun niin moni blogi haluaa olla "yksilöllinen", jolloin lukijalle tulee kamala vaiva, kun yrittää paneutua juuri sen blogin yksilölliseen logiikaan (jota ei tunnu olevan). Minulle tekstisisältö on tärkein. En pidä edes kovin suurista kuvista (no, postimerkkikokoa suuremmat tietysti), koska suurimpia en edes tabletilta lukiessa pysty näkemään kokonaisena ja kuvia pitää vierittää loputtomasti ennen kuin löytää tekstin. Sinulle olen kiitollinen mukavista jutuista ja erityisesti Dr. Hauschkan pigmenttivoide-esittelystä. Ikinä en olisi sellaista ymmärtänyt mennä etsimään ja nyt olen pitkän aikaa käyttänyt. Blogisi ulkoasussa en muuttaisi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painavaa ja hyvin perusteltua tekstiä - kiitos siitä ja niin mukava kuulla, että olet löytänyt tuon tuotevinkin!

   Poista
  2. Lähetätkö meiliosoitteesi vielä...voit lähettää sen myös minun sähköpostiini.

   Poista
 28. Hei Maarit !
  Pidän kovasi tästä Sinun Blogin luettavuudesta ja muutenkin hyvin selkeästä ja paljon vinkkejä ja tietoa antavasta tyylistä. En muuttaisi mitään, näin on todella hyvä. Kiitos siitä!
  Päivi N

  VastaaPoista
 29. Hei Maarit! Nykyinen on paras ! En ole missään vaiheessa kaivannut muutosta vaikka olen lukenut blogiasi alusta asti..Helppo lukea ja selkeä.Tässä muodossa aukeaa hyvin teksti ja kuvat.Olen merillä töissä ja siellä ei aina kentät riitä kun pitää klikata lisää niin lukematta jää kun hermo menee.Tää on just aikuisen naisen blogi ❤ anne-ve@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kiva kuulla, että blogin viestit kulkeutuvat
   merten ääriinkin, oi että :)

   Poista
 30. Uusi postaus kokonaisuudessaan. Vanhemmat Lue lisää -klikillä. Näin mahtuu enemmän blogijuttuja sivulle. Ja myös pääsee helpommin ja nopeammin siihen julkaisuun, jonka haluaa lukea eikä tarvitse kaikkia vanhoja juttuja käydä läpi kokonaan.
  Sinulla on ihana ja selkeä blogi. Jatka muuten samaan tyyliin. Ihana kuva tässä kyselyssä ��
  tuulaslife1@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Tuulaa ja tuolla ylempänä kommentin jättänyttä Virpiä.

   Kuvat ja fontti sulla on just hyvän kokoisia ja selkeitä. Tykkään <3 (sähköposti jää nyt tarkoituksella kirjoittamatta tähän, koska sisältää myös mun sukunimen ja välttelen sen kirjoittamista näkösälle, mikä varmaan kuulostaa vähän oudolta, mutta olen nyt kuitenkin tällainen muinaisjäänne :))

   Poista
  2. Hei Tuula ja Annukka!
   Ihanaa, että sain teiltäkin palautetta - kiitos valtavan paljon <3
   Kyllä Annukka sinut kaivan jostain, mikäli onni suosii :)

   Poista
  3. Olen niin samoilla linjoilla näiden daamien Tuula & Annukka kanssa. Ehkä lisäyksenä, että sinulla on juurikin sopiva kombo kuvia & tekstiä. Täällä on toinen muinaisjäänne, joka jättää mailiosoitteen tarkoituksella lisäämättä : )

   Poista
 31. Blogin tän hetkinen ulkoasu on todella kiva, en muuttaisi mitään. :) Mukavaa syksyä sulle!

  ainooleea@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Tämäkin kommentti vahvistaa sitä, että tulen pääsemään helpommalla kuin itse luulin :)
   Kuulasta syksyä sullekin!

   Poista
 32. Olen melko uusi seuraaja, muutaman kuukauden takaa. Blogin ulkoasu miellyttää tällaisenaan. Olen myös selannut aiempia tekstejä sekä arkiston, että hakutoiminnon kautta. Kiitos kiinnostavista postauksista aikuiselle naiselle!

  anne.puumala@anvianet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos sinulle niin paljon! Ihanaa että olet löytänyt tänne.

   Poista
 33. Uusin juttu voisi mielestäni näkyä aina kokonaan, ja vanhemmat olla tuolla continue reading :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 34. Mielestäni nyt on hyvä ja helppokäyttöisempi :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 35. Hei.
  Ehjää ei kannata korjata,näin on hyvä.
  Blogisi on sisällöllisesti mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu ja kuvattu.
  Osuu moniin aikuisen naisen tarpeisiin ja toiveisiin.
  Toistan itseäni,suosikki blogi.
  Yst
  Marjaterttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon mielipiteestäsi sekä kauniista sanoistasi <3
   Aurinkoa sunnuntaihisi!

   Poista
  2. Hei Marja terttu,
   Onni suosi sinua tässä arvonnassa - lähettäisitkö osoitteesi ja puh.numeron sähköpostilla: sopusointuja@gmail.com.
   Paljon onnea!
   t Maarit

   Poista
 36. Hei, pidän paljon blogistasi juuri sen vuoksi, että se on superkiva aikuisen naisen life style blogi. Siinä on sopivasti kaikkea mikä kiinnostaa meitä lukijoita! Blogiasi on helppo lukea, käytän myös arkistoa ja löydän hyvin sen mitä milloinkin haen. Jokin aika sitten hain niitä kivoja lakanoita mökki juttusi kohdalta ja löysin helposti eli vastaus kysymykseesi, ainakin minä käytän myös arkistoa. En muuttaisi sinuna mitään. Visuaalinen ilme on kiva, kuvat ja tekstit kivasti balansissa, toimii:) Sunnuntai terveisin Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mia - sekä mieltälämmittävästä palautteestasi että arvokkaasta
   mielipiteestäsi.
   Tavataan täällä taas - mukavaa loppuiltaa!

   Poista