keskiviikko 24. lokakuuta 2018

LEMPEÄNTEHOKKAAT PUHDISTAVAT ÖLJYT


Jos pitäisi valita yksi asia, mikä on mullistanut oman ihonhoitomaailmani ja tavat hoitaa ihoani, niin se olisi ilman muuta öljyt. Mielleyhtymät öljyistä ovat pehmeys, luonnollisuus, hoitavuus ja ravitsevuus. Ne ovatkin öljytuotteiden parhaimmat ominaisuudet ja ne tuntee heti sillä hetkellä, kun levittää öljyä kasvoilleen tai vartalolle. Olen käyttänyt vuosikausia laajaa öljyrepertuaaria: kynsinauhoille, vartalolle, hiuksille, kasvoille hoitavina sekä puhdistustuotteina. 
Eli täällä puhuu nyt aikamoinen öljyfriikki.
Myös puhdistusaineena öljy on erittäin hoitava eikä jätä ihoa nitisevän kuivaksi. Se poistaa ns. pitkäkestoiset tai vedenkestävätkin meikit iholta ja monet lupaavat myös vedenkestävän silmämeikin lähtevän. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ensin sen sopivuutta silmiin. Käytän itse pelkästään vedenkestävää maskaraa ja olen kokenut 2-kerroksiset silmämeikinpoistoaineet paremmiksi, koska ne puhdistavat tehokkaammin eivätkä kulkeudu silmiin niin helposti kuin pelkkä öljy. 

Myös seka-rasvoittuva iho kiittää öljypuhdistusta, sillä se puhdistaa liian rasvan ihohuokosista ihoa kuivattamatta eikä boostaa ihon rasvoittumista kuten liian rajusti pesevät aineet. 
Öljyn hoitavista ominaisuuksista pääsee nyt nauttimaan vaikkei kokisikaan öljyä omakseen. Tässä jutussa on uusia, erilaisia versioita puhdistavista öljyistä sekä sellaisia, joiden koostumuksissa on mukana hoitavaa öljyä. Tuotteet on saatu blogiin testiin.
Suomalainen Laponie of Scandinavia lanseerattiin viime keväänä. Sarjan ideologia on mainio: vain muutamia pelkistettyjä mutta tehokkaita tuotteita, jotka sisältävät vain harvoja, tarkoin valittuja raaka-aineita. Niitä käytetään ja yhdistellään sen mukaan mitä iho vaatii. Keväällä markkinoille tulivat All-Around Balm ja Face Oil. Syksyn uutuuksia ovat puhdistusmaito Milk Cleanser sekä geelimäinen Gel Cleanser. Pidän tuotteiden yksinkertaisista nimistä, mitkä kertovat heti mistä on kyse.
Kaikki Laponie-tuotteet ovat vegaanisia, eikä niitä tai raaka-aineita ole testattu eläimillä. Sarja on myynnissä yrityksen omassa nettikaupassa.

Milk Cleanser on täyteläisen maitomainen voide. Ravitseva rapsiöljy sekä ksylitoli ovat pääroolissa puhdistustehon ja hellävaraisuuden takana. Miellyttävä yllätys oli se, ettei se tuoksunut yhtään miltään, silti hyvältä - eli siinä ei ole käytetty hajusteita. 
Tuotetta levitetään kuivalle iholle, pyöritellään hellävaraisesti tovi ja huuhdellaan lämpimällä vedellä.

Kenelle/ominaisuudet: Kaikille ihotyypeille / Kotimaista kosmetiikkaa sekä lyhyttä raaka-aineluetteloa arvostaville.
Aasialainen kosmetiikka sekä sieltä tulevat erilaiset kauneudenhoitorituaalit ovat suosittuja. Dear, Klairs, herkän ihon hoitosarja, tulee Koreasta. Sarja on yksinkertainen ja selkeä: puhdistukset, kosteuttajat sekä ihoa rauhoittavat tuotteet. Ainoa nestemäinen puhdistustuote sarjassa on öljy, Gentle Black Deep Cleansing Oil, joka sisältää nimensä mukaisesti 'mustia öljyjä': soijapapujen öljyä, seesaminsiementen öljyä sekä mustaherukkaöljyä. Öljyjen yhdistelmä syväpuhdistaa, kosteuttaa, hillitsee talineritystä sekä rauhoittaa. Nimestään huolimatta se on silti täysin kirkasta ja erittäin kevyttä, joka puhdistaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti herkänkin ihon ja se sopii myös vedenkestävän meikin puhdistamiseen.
Öljyä hierotaan kasvoilla pehmein pyörittelevin liikkein ja huuhdellaan lopuksi lämpimällä vedellä, jolloin se muuttuu hetkessä hyvin poishuuhdeltavaksi maitomaiseksi nesteeksi.
Vegaanituote, ei sisällä alkoholia, parabeeneja, silikonia eikä keinotekoisia väriaineita.

Kenelle/ominaisuudet: Herkälle iholle / Syväpuhdistava / Huuhdeltavasta öljystä pitävälle.
Kotimainen Lumene on tuonut markkinoille Lähde-sarjaan Kaksiosaisen Miselli Puhdistusveden. Siinä on mm. lähdevettä sisältävä puhdistusvesiosio ja päällä kullankeltainen öljyfaasi, missä on mm tyrnin siemenöljyä, manteli- ja auringonkukkaöljyä. Se on erityisesti kuivalle iholle sopiva puhdistus, sillä misellivesi puhdistaa kasvot sellaisenaan 'nappaamalla' magneetin tavoin epäpuhtaudet sillä kostutettuun vanulappuun eikä sitä tarvitse huuhdella pois. Halutessaan ja omia puhdistusrutiinejaan noudattaen kasvot voi toki pyyhkiä vielä kasvovedellä. Soveltuu vedenkestävän meikin puhdistukseen ja tällä lähtee myös vedenkestävä mascara erinomaisen hyvin.

Kenelle/ominaisuudet: Helppo ja nopea puhdistus kuivalle iholle / Vedenkestävän meikin puhdistukseen  / Oiva reissutuote, saatavana myös matkakoko.
Suomalainen luonnonkosmetiikkasarja Okabo Organics on pari vuotta vanha ja sarjan ensimmäinen tuote oli 100 % Argan Oil -öljy, joka on ollut yksi suosikkiöljyistäni alkumetreiltä asti. Se on puhdas, ekosertifioitu ja kylmäpuristettu neitsytöljy, joka käy kasvoille, hiuksille, vartalolle, lapsille, aikuisille, vanhuksille... Arganöljyllä on lukemattomia hyötyjä ja käyttötapoja. Se ravitsee ja kosteuttaa kuivaa ihoa, säätelee talintuotantoa rasvoittuvalla iholla, lisää ihon elastisuutta, auttaa lievittämään tulehdusoireita psoriasiksen ja ihottumien yhteydessä - ja tässä oli vain muutamia niistä.

Uusin tulokas sarjaan on Pure Argan Nourishing Oil Cleanser - kasvojen ravitseva puhdistysöljy kaikille ihotyypeille. Se sisältää kylmäpuristettua arganöljyä ja on erinomainen ikääntyvälle iholle ja kuivan ihon puhdistukseen.
Öljyä hierotaan kuivalle iholle ja puhdistetaan pyöritellen. Tämä öljy ei emulgoidu veden kanssa eli ei huuhtoudu lämpimälläkään vedellä, joten enin puhdistetaan ensin vanulapulla ja sen jälkeen kasvot voidaan halutessaan huuhdella veden kanssa. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä sen jälkeen.

Kenelle/ominaisuudet: Ikääntyvälle iholle, kaikille ihotyypeille, myös kuivalle iholle / luonnonkosmetiikkaa / vegaani / öljy kylmäpuristettua neitsytöljyä.

Kuten kerroinkin, olen itse hurahtanut täysin öljyjen maailmaan. Oletko sinä kokeillut ja minkälaisia kokemuksia sinulla on öljyistä?

Maarit

6 kommenttia:

 1. Emulgoituvat puhdistusöljyt ovat mieleeni, juuri on käytössä ihana Japanista ostamani puhdistusöljy joka puhdistaa viimeisenkin meikin rippeen, mutta huuhtoutuu hyvin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emulgoituvat ovat miellyttäviä käyttää juuri helppoutensa vuoksi. Muistan itse hankkineeni Tokiosta ihan ensimmäisen puhdistusöljyn silloin kun niitä ei ollut vielä täällä saatavilla.

   Poista
 2. Mä rakastan puhdistusöljyjä ja öljyjä, mutta noihin öljyfaasisiin misellivesiin en ole päässyt sisälle. Jättävät mun makuun ihon liian öljyisen tuntuiseksi, enkä tykkää yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on varmaan niin ohut ja kuivapintainen iho, etten kokenut samaa.
   Sinne solahtaa kaikki! Mutta onneksi on niin paljon erilaisia versioita että on jokaiseen makuun, kunhan löytää ne.

   Poista
 3. Aivan ihanat kuvat. Tuo Lumenen on tosi hyvä. Laponie-sarja todella kaunis, tosin en ole testannut, olen omia tuotteita odotellut varmaan 6-viikkoa. ;)

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Laponien pakkaukset on kivalla tavalla yksinkertaisia, mutta silti oman näköisiä ja erottuvia. Toivottavasti pääset testaamaan niitä! Ihanaa, että putsareissakin tapahtuu paljon, minusta se hetki on ihana kun levität hyvää ja hellivää puhdistustuotetta kasvoille ja hierot sitä antaumuksella - lähes meditatiivista :)

   Samoin Tiia sinulle <3

   Poista