maanantai 19. marraskuuta 2018

Espanjassa osa 4 - Nilkkoja myöten vedessä


Heräsin aamulla kovaan salamointiin. Kun otin korvatulpat pois (nukun matkoilla niiden kanssa, etten turhaan kuuntele outoja ääniä) kuulin sateen ropinaa. Ei mitään kaatosadetta, mutta taukoamatonta ja taivas oli peittynyt paksuun pilvipeittoon.
Luimme, että vellova meri oli vienyt hiekat rannoilta mennessään. Koulut olivat kiinni ja julkinen liikenne pysäytetty. Isoimmilla teillä oli ajokielto tiellä olevan veden vuoksi. Facebookissa oli paljon kuvia, mitä sade oli saanut aikaiseksi.

Tämä meidän talomme on risteyksessä ja vasemmalta tuleva Avenida de Paris -katu laskeutuu mäen päältä tähän kohdallemme. Haemme tuoreen leivän joka aamu läheisestä kaupasta - niin tänäkin aamuna. Ajattelin sateen ropinan perusteella, ettei siellä mitään sen kummempaa ole - sateenvarjo mukaan ja menoksi. 
Kun avasin pihaportin, vettä suorastaan hyökysi mäkeä alas katua pitkin. Mietin siinä tovin, katselin josko voisin mennä jalkakäytävää pitkin mäen päälle ja sieltä kadun yli. Ja niin meninkin, mutta vesimassa virtasi sielläkin niin, että ei auttanut muu kuin lähteä talsimaan kohti kauppaa. Lenkkarit, sukat ja farkunlahkeet kastuivat hetkessä litimäriksi ja niin lompsuttelin kaupalle ja takaisin - kirjaimellisesti kahlasin vedessä nilkkoja myöten. Ei tarvinnut enää väistellä virtoja. 
Meidän mielestämme tässä ei tapahtunut oikeastaan mitään. Miten tuhot voivat olla niin suuret tuolla sademäärällä? Ehkä viemärit eivät vain vedä... Kyse ei ollut kuitenkaan varsinaisesta rankkasateesta.

Kämpillä kiehautin kahvit ja syötiin perusaamupala: tuoretta maalaispatonkia, serrano-kinkkua ja vuohenjuustoa. Kenkien sisään sanomalehtipalleroita, niin että saan ne huomiseksi jalkaan. Kävimme  päivällä kaupassa ja kokkasimme vaihteeksi doradaa sitruunapastan kera. Päiväretki Cartagenaan siirtyi huomiselle ja minä sain vihdoinkin viilattua tätä blogin ulkoasuakin kuntoon.

Tämmöinen päivä täällä tänään. Mitäs teille kuuluu?

Maarit


9 kommenttia:

 1. Upea kuva tuo ylin, missä pilvet roikkuvat todella matalalla!

  Suomessakin tuntuu heti valoisammalta, kun on pikkupakkasta, ilmakin tuntuu kivan raikkaalta. Lunta odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Synkkyyskin on kyllä joskus upeaa.
   En tiennytkään, että nyt on ollut pakkasta - ihanaa jos se pysyisikin, niin ei hämmentäisi paluukaan niin paljoa.
   Valonpilkahduksia viikkoosi!

   Poista
 2. Katseltiin vesivyöryä eilen uutisista, näytti aika hurjalta. Täällä on ilmat kylmenneet, aamulla oli -4 astetta pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänään on tullut lisää aika kammottavia kuvia vesimassojen vahingoista, on tämä aikamoista!
   Eikös olekin kivaa pikku pakkanen, on kuivempaa ja fressimpää :)

   Poista
 3. Kerran siellä koettu samanlainen vesisade, oli siinä ihmettelemistä 😁. Toivotaan teille lämpöä loppuajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitäisi olla ihan kivat ja aurinkoiset puolipilviset päivät edessä...Toivotaan parasta!

   Poista
 4. Siellä on tänä syksynä ollut melkoisia sateita. Mies oli kuullut, ettei 300 vuoteen olisi näin paljon satanut? Minulla taisi olla varsinainen onni lomaseni säiden kanssa kun aurinko paistoi ja oli lämmintäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulit juuri oikeaan aikaan tänne!
   Ei täälläkään ole satanut kuin yhtenä päivänä, mutta se muutti hieman tätä ilmanalaa - asteet putosivat alle 20. Silti on hyvä ilma ulkoiluunkin.

   Poista
 5. Nice Collection team sopusointuja
  You must try wordpress for this awesome collection...
  List Of Top 10 Most Highest Paid Korean Actresses 2018

  VastaaPoista