maanantai 5. marraskuuta 2018

Espanjassa osa 1 - Lomakohteena Torrevieja


Tämä on meille neljäs kerta, kun lomailemme kuukauden pätkän Espanjassa. Kolmena vuonna reissu on tehty marraskuussa ja kerran maaliskuussa. Sen verran on kertynyt kokemusta näiltä viime vuosien matkoilta, että päätin kirjoittaa tältä matkaltamme kokemuksiamme erilaisista asioista: miten olemme valinneet ja päätyneet näihin paikkoihin, mitä kokemuksia meillä on asunnon ja auton vuokraamisesta, paikoista, minne teimme retkiä sekä arjestamme, mitä puuhaamme täällä.

Kirjoitin viime vuoden marraskuussa kokemuksistamme Aurinkorannikolla tässä jutussa ja nyt on tarkoitus syventyä enemmän juuri tämän matkamme vaiheisiin täällä Torreviejassa, Costa Blancalla. Tämä sijaitsee itärannikolla, Alicantesta n. 40 km etelään. Malaga sijaitsee n. 450 km täältä etelään. 
Etelä-Espanja on valikoitunut pidempien matkojen kohteeksemme oikeastaaan kahdesta syystä: täällä on marraskuussa lämmintä mutta ei liian kuumaa niinkuin Thaimaassa ja lentoaika on vielä siedettävä. 

Kaikki aiemmat pitkät reissut olemme tehneet Aurinkorannikolle, Costa del Solille, jolloin lensimme Malagaan. Ehdottomasti suurin haaste meidän kohdallamme on ollut hyvän asunnon löytyminen, siis sellaisen, missä olisi terve sisäilma.  En mene tässä jutussa sen syvemmälle näihin sisäilmaongelmiin, sillä käsittelin niitä siinä viime vuoden kirjoituksessani - todetaan nyt vain, että niitä riittää!
Fuengirolan alueella olemme asuneet Torreblancassa ja Los Bolichesissa. Meille on ollut tähän asti lähes ainoa vaihtoehto se, että asunto on meren rannalla ja että siitä on kävelymatka keskustaan ja kauppoihin. Nyt olemme lisänneet vaatimuslistallemme asunnon kohdalle adjektiivin 'hyvä'. Se onkin sellainen yhtälö, mitä ei pystynyt enää tuolla alueella toteuttamaan. Olimme todella pettyneitä vuoden takaiseen asuntoomme, ihan kaikkeen siinä: vuokrausfirmaan, asunnon kalustukseen - sekä sisäilmaan erityisesti. Jos ihmettelette, miksi sisäilma on meille niin tärkeä, niin taustalla on mieheni allerginen astma. Hän on kuin homekoira, joka tunnistaa tunnissa mahdolliset homeitiöt ja muut kosteushaitat.

Teimme viime marraskuussa muutaman päivän kartoitusmatkan tulevia reissuja ajatellen tälle Costa Blancan alueelle. Kiertelimme rantoja pitkin Torreviejan eteläpuolella, ajelimme kyliä ja raitteja ja yövyimmekin jossain. 

Kun kotona tuli matkan suunnitteleminen ajankohtaiseksi, aloimme etsiä uusia (tai remontoituja) ja siistejä vuokrattavia asuntoja Costa Blancalta. Haravoimme lähes koko alueen rannikon ja kolusimme kaikki vähänkin isommat kylät, mutta poissuljimme isot kaupungit kuten Alicanten. Emme enää vaatineet epätoivoisesti asuntoa rantakadultakaan, kunhan se olisi siistin näköinen ja sisustus edes hyväksyttävällä tasolla. Sisämaahan emme kumpikaan halua, meri ja ranta on molemmille tärkeä elementti ja lomafiiliksen tuoja. Miehelle tietenkin leijasurffaamisen mahdollistaja ja mulle kiva lenkkeilymaasto.

Niin sitten vähintäänkin kymmenien tuntien hakemisen tuloksena löysimme tämän nykyisen asuntomme Torreviejasta. Täällä on huomattavasti enemmän uutta talokantaa sekä myös remontoituja, kuten meidänkin 'townhousemme' on. Se on käytännössä rakennettu uudelleen ja nykyisen tyylin mukaisesti.

Asunto sijaitsee Los Frutalesin omakotialueella hiukan itään itse keskustasta. Suunta on hyvä, sillä tällä puolella kaupunkia on pitkät rantakävelyraitit. Lännen puolella niitä ei juuri ole ja muutenkin rannat ovat - sanotaanko ei niin kutsuvat. Meri näkyy kattoterassilta ja rantaan on reilu kilometri. Allaolevat kuvat ovat asunnosta ja alueen rannoilta.
Nyt olemme olleet täällä muutaman päivän, poteneet pahentunutta yskää sekä tutustuneet jonkin verran ympäristöön autolla. Itse Torreviejan kaupunki on melko vanha, mutta siellä ei ole kuitenkaan historiallista vanhaa kaupunkia mikä lisäisi idyllisyyttä. Keskusta on suorastaan kolkko eikä houkuttele lainkaan kävelylle niille main. Keskustan kohdalla ranta on kuitenkin maisemoitu palmuin ja kiveyksin, ja siellä on lukuisia rantakahviloita. 
Seudun pientaloalueet ovat kuitenkin viehättäviä ja niitä pitkin lenkkeily rannoille on miellyttävää.
Kirjoittelen välillä muitakin juttuja ja seuraavassa matkapostauksessa perehdyn tarkemmin itse taloon, hintatasoon sekä sen varusteiden ihmeelliseen maailmaan sekä auton vuokrausoperaatioon.

Iso, iso plussa on rajaton wifi, mitä meillä ei ole koskaan ollut aiemmissa asunnoissa. Nyt nimittäin alamme katsomaan Vain elämää!

Mukavaa maanantai-iltaa!

Maarit

8 kommenttia:

 1. Oi tuo marraskuun valo -ja lämpökin- on siellä kyllä jotain muuta kuin täällä! Nauttikaa. Editoin juuri viikonloppulomasen kuvia, ikävöiden katselin kuvien aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sulle tuli mahdollisuus piipahtaa auringossa - ja toki nähdä siippaakin :)
   Kuvasatoa odotellessa <3

   Poista
 2. Upean näköistä ja tuota valoa kaipaa juuri nyt! pari päivää starttiin!!!!! Jihuu :)

  Tätä juttusarjaa on mielenkiintoista seurata ja saada vinkkejä vuokraamiseen.

  Kivaa lomanjatkoa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Ihan superjuttu - täällä on lämmintä ja ennenkaikkea valoa :)
   Ihanaa matkaa ja lomaa teille <3

   Poista
 3. Kylläpä osaakin olla kaunista! Minä olen tuollainen "homenenä" myös, astma täälläkin. Olen jopa muutaman hoitolapsen vaatteista huomannut kodin kosteusongelmat.
  Oikein ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Outi! Vaikka itse kaupunki ei ole kummoinen, niin kuin kirjoitin mutta on täällä tätä rakentamatonta rantaa ihan yllin kyllin ja maisemat ovat silmiähivelevän kauniit.
   Tiedän mitä tarkoitat tuolla, tunnen itsekin samoja tuoksuja joskus ihan kaupan kassallakin...
   Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Ei ole helppoa löytää hyvää "kakkoskotia" auringosta. Vaivannäkö sen suhteen kyllä kannattaa. Me tulimme juuri Nizzasta ja oli ihana olla juurikin tuollaisessa remontoidussa hyvässä majoituksessa.
  Mukavaa lomaa teille - kerätkää valoa itseenne :)

  VastaaPoista
 5. Ei todellakaan, ja olemme miettineet mahtaako koskaan löytyäkään optimaalista asuntoa. Kiva kuulla, että majoitus oli onnistunut - sen merkitys hyvään lomafiilikseen on niin iso.
  Kiitos paljon ja lempeää kotiutumista ja kotiinpaluuta <3

  VastaaPoista