sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Hämärtyvän illan (joulu)tunnelmaa


Pikkutytöt olivat meillä yökylässä loppuviikolla ja aamupalapöydässä ennen eskariin lähtöä isompi kysyi, että onhan mummi täällä sitten jouluaattona vähän jouluisempaa...Tuo toissa-aamun vieno kysymys sai kummasti vauhtia mummin niveliin ja topakkuutta touhuihin. Nyt on lisätty jo vähän valoja, käpyjä ja muita koristeita. Tavarat ovat vähän hakeneet paikkaansa ennenkuin sopiva sijoituspaikka kaikille koristeille löytyi. Pihatuija ja kaiteet saivat valonauhat ja pöydät kynttilöitä. Kasaamme (muovi)kuusen nyt alkuviikosta ja pikkutytöt tulevat sitten koristelemaan sen jonain iltana.

Kyllä tämä jo alkaa vähitellen näyttämään jouluiselta - meidän näköiseltämme. Ja aikakin on aivan sopiva, ehtii nauttia joulutunnelmasta muttei kyllästyä ennen aattoa.

Onko siellä muita samassa vaiheessa olevia vai onko jo kaikki valmiina?

Mukavaa 3. adventin iltaa!

Maarit


16 kommenttia:

 1. Kauniita jouluisia kuvia :) Saa nähdä tuleeko jouluksi lunta ? Suloista sunnuntain jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara <3
   Nyt ainakin on valkea maa - varhainen aamu näyttää heti valoisammalta. Toivotaan, että edes tämän verran olisi joulunakin lunta.
   Jouluista viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Mehän ei vietetä joulua, mutta aina vähän kausikoristelen kuitenkin kotia. Kaikki hommat on hoidettu, paitsi ruoka puolta pitää vielä vähän miettiä. Ihanalta teillä näyttää ja mielestäni aika jouluisaltakin :D
  Kivaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on hommat hyvällä mallilla ja ainahan ruokapuolessa on viime hetken miettimisiä, vaikka kuinka tekisi listoja. Eikä kaiken tarvitse ollakaan niin vimpan päälle, sen kuin vain aina muistaisi.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 3. Ei ole vielä kuin kynttilöitä. Huomenna mies on luvannut nostaa joulutähden ikkunaan ja kuusikranssin valoineen parvekkeen kaiteella. Tulevalla viikolla nostan vielä muutamia koristeita esiin ja maalta tulee pikkuinen kuusi. Huomiseksi tuodaan Tukholmasta lumipyrykin mukanamme eli kyllä jouluisemmalta alkaa näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kirjoitinkin, niin nyt alkaa mielestäni olla hyvä hetki jouluisalle ilmeelle kotona. Ei ehdi kyllästyä jouluun mennessä :)
   Toivottavasti pikku pakkanenkin jatkuisi, niin saataisiin pitää edes kevyt valoa tuova lumipeite.
   Hyvää joulunalusviikkoa sinulle - toivottavasti kiireet ovat jo vähitellen hellittäneet <3

   Poista
 4. Siellähän näyttää oikein hyvältä ja jouluiselta, muutamat valot luovat jo kivasti tunnelmaa ja männynoksa on kaunis. Meillä ollut muovikuusi nyt viikon verran ja jouluvalot oleme laittaneet jo marraskuun lopulla ulos ja sisäll. Olen jouluihminen ja rakasta joulua ja varsinkin näitä joulunaluspäiviä. Aattoa kohti mennessä kotiin tulee vielä vähän lisää kukkia.

  Ihanaa joulunalusaikaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Teillä onkin kaunis kuusi ja muutenkin suloinen joulufiilis. Aluspäivät ovat minunkin mielestäni parhaita, nämä muutamat päivät ennen joulua. Tosin, nyt kun suku tulee meille aatoksi, on jotain hommia hoidettava päivittäin, mutta se helpottaa kun tämä koti alkaa jo näyttää siltä miltä pitääkin.

   Samoin sinulle Sari <3

   Poista
 5. Kauniita jouluisia kuvia :) Lapsille joulu taitaa olla tonttuja, poroja ja valoja :D Nykyään kun on valtavasti valinnanvaraa joulusisustuksenkin suhteen, väritkin voivat olla hyvin maanläheisiä ja silti jouluisia.
  Meillä on kaikki valmista, kuusikin jo koristeltu. Mukavaa joulun odotusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja niin se taitaa olla... Mietin tässä aamulla, että kaivan 'ne' koristeet vielä ja teen jouluisen metsäasetelman jonnekin lattialle ihan leikkimistä varten :)

   Nautittikaa jouluisesta tunnelmasta! <3

   Poista
 6. Ihanan näköisiä tunnelmia. <3
  Täällä venähti varsin pitkään, että sain jouluvalmistelut alulle. Osa lahjoista on vielä ostamatta - onneksi pojat olivat sitä mieltä, etteivät halua enää lahjoja, vaan mieluummin rahaa. Mutta jotain pientä silti haluan ostaa, ettei ole ihan paketiton joulu. Eilen illalla sain aikaiseksi laittaa muutamat joulukoristeet esille. Vähän tonttuja kurkkimaan hyllyjen päälle ja olkikranssi oveen. Tästä se lähtee :)

  Ihania jouluisia tunnelmia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt sitä, että kumpi oikeastaan on parempi, se että laittaa kerralla kaikki vai näin kun olen tehnyt eli pikkuhiljaa. Tässä jälkimmäisessä on vähän se probleema että asiat on koko ajan mielessä ja pitäisi -meininkiä ilmassa.
   Rahan antaminen lasten kasvaessa on ihan hyvä juttu, sitä on meilläkin harrastettu. Se vähän hillitsee lahjamäärää ja jokainen voi käyttää sen mieleisellään tavalla, vaikka laittamalla säästöpossuun.

   Leppoisaa loppuviikkoa, yritetään olla kiiruhtamatta <3

   Poista
 7. Ei vain pienet lapset vaan myös (ainakin meidän) isommatkin lapset tykkäävät, että kotona on jouluista. Perinteet velvoittavat ;) Ja ollaanhan me vanhuksetkin tietty nautittu työpäivän jälkeen kotona tunnelmoinnista - kelissä kuin kelissä.
  Teillä näyttää varsin ihanalta <3 Ja mitkä kauniit, siniset silmät teidän lapsenlapsella onkaan <3 Ihana kuva!
  Oikein mukavaa joulua teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteiden kunnioittaminen, olipa kyseessä joulu tai muu juhla, on tärkeää. Ne rytmittävät vuotta, maadoittavat meidät jotenkin juurillemme ja tuovat muistoja lapsuudesta. Pidetään kiinni niistä.
   Haen sinisilmän <3 huomenna jo iltapäivällä eskarista kuusta koristamaan ja laitetaan kaikki valosarjat päälle ja kynttilöitä palamaan :)
   Kiitos samoin Celia teillekin <3

   Poista
 8. Ihania joulukuvia ja tunnelmaa!

  Olen itse myös sellainen, että perinteistä on pidettävä kiinni vuodesta toiseen. Monet niistä ovat perua lapsuudenkodista mutta osa sellaisia, jotka olen itse luonut. Sinulla on kaunista ohutta valonauhaa. Olen etsinyt itse tuollaista joten satutko muistamaan mistä olet hankkinut...

  Voi miten upeat siniset silmä tällä lapsukaisella on! Ihan huikean siniset.
  Hyvää joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos Marjo :)
  Haluamme erityisesti näiden pienten sinisilmienkin vuoksi pitää eri juhlien perinteistä kiinni ja eskarilainen osaa jo pitää huolen että siitä ettei mitään unohdu ;D
  Valonauhaa ostin Jyskistä (4,90) ja just eilen hain pari lisää. Ne olivat tosi vähissä joten kannattaa jos mahdollista käydä pikaisesti katsomassa. Ne on aivan superkauniit koristeena mutta myös kuvauksissa...

  Samoin sinulle Marjo <3

  VastaaPoista