Reseptit

Blinikausi on avattu Kappelissa & BLINIRESEPTI

20 Comments

  1. Päivityksiä

    Kyllä, joulukuussa ehdittiin herkutella jo kolmasti blineillä, vohvelisellaisilla joita viime vuodet on harrastettu. Täytynee testata tuo Kappelin resepti niihinkin. Kyytipojat ovat nuo perinteiset ja välillä myös Palacen entisen keittiömestari Palermaan suosima maustekurkku hunajahunnulla sekä anjovikset. Nam!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Maustekurkku ja hunaja – muistan tuon yhdistelmän, mitä söin ensimmäisen kerranravintola Troikassa 80-luvun alussa. Taisi olla smetanaakin nokare… Vohveliraudalla saakin varmasti lisärapeutta blineihin – hyvä idea!
      Täällä ei ole tehty vielä kertaakaan tänä talvena blinejä, kaapissa on kyllä tattarijauhoja, jos vielä ovat hengissä ;o)

  2. Celia C / good to be home

    Joulupöydässä meillä on usein ollut blinejä nimenomaan joulupäivänä. Ehkä lähinnä siksi, että mäti on yksi varmimpia herkkuja pöydässämme. Tänä vuonna alkupaloja oli niin paljon, ettemme enää blinejä paistelleet. Mutta kyllä niitä tässä talven aikana täytyy vielä paistella – gluteenittomana 🙂
    Niin ja kuohuviini läpi aterian on kiva 😉

    1. Maarit / Sopusointuja

      Enpä ole tullut ajatelleeksi tätä asiaa aiemmin! Blinithän sopivat erinomaisesti monenlaisten kalaherkkujen pariksi jouluun, tai aaton jälkeen jolloin sortteja on vielä jäljellä, mutta kaipaa perunalle korviketta.
      Olen ajatellut itsekin tehdä ainakin kerran niitä, pitäähän miehenkin päästä herkuttelemaan 😉 Meillä on olut molempien suosikki niin pizzalle kuin blineillekin.
      Kirjoitteleppa sitten kun olet pyöräyttänyt blinit!

  3. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Oli niin maukkaita, rapsakoita blinejä ihaninen lisukkeineen. Ja hyvää seuraakin oli!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Aivan ihana aloitus tälle viikolle, kylmään hämärään illansuuhun. Erinomaisen hyvin
      toteutettu ilta! Ja kiitos kivasta seurasta Tuuli <3

  4. Ihana Ahvenanmaani

    Rakastan venäläistä keittiötä (aikanaan oli ihan viittä vaille, että en muuttanut sinne). Blinejä tosin en ole itse koskaan tehnyt.. pitäisipä ehkä kokeilla.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Siellä on paljon tuttuja herkkullisia ruokia, joita olen päässyt lähinnä matkoilla maistelemaan ja se mikä on jäänyt mieleen, on tuhtius – ja taitaa olla aika kaloripitoistakin 🙂 Näissä Kappelin blineissäkin oli 1 dl kirkastettua voita per blini, mutta sehän juuri teki niistä niin unelmaisia.
      Kokeile ihmeessä, sehän on kuin ohukaisia paistaisi eri reseptillä…

  5. Outi Krimou/Outi's life

    Ihana blini-ilta teillä on ollut. Kiitos tuosta reseptistä myös <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Eipä kestä 🙂 Reseptissä oli itselleni uutta tuo oluen käyttö, mutta laitetaanhan ohukaisiinkin joskus vissyä antamaan kuohkeutta.
      Mukavaa perjantaita sinulle <3

  6. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

    Olipa hienosti järjestetty tilaisuus ja seura parhainta. Meillä on muuten blini-ilta tulevana lauantaina, perinteisillä mätilisukkeilla mennään! Mukavaa loppuviikkoa!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Superkivaa oli, kaikki mietitty niin tarkkaan ja oli lämminhenkinen iltapäivä keskellä hämärää tammikuuta.
      Sinä sait inspiksen heti – herkullista lauantai-iltaa sinne!

  7. Johanna - Home at beach

    Nyt alkoikin tekemään mieli blinejä, kerran syötiin ennen joulua, mutta ehdottomasti blinit kuuluu tammi-helmikuun herkkupöytäämme. Ja lisukkeina mädin lisäksi maistuu sienisalaatti sekä venäläiset suolakurkut hunajan ja smetanan kanssa, kyytipoikana valkoviini!

    1. Maarit / Sopusointuja

      No niin, nyt vain kokkaamaan niitä! Blineillä saa vaivattomasti herkullisen aterian aikaiseksi. Mun pitää kokeilla joskus viiniä tai kuohuvaa, kun on aina tullut nautittua kylmä olut niiden kanssa. Ja jos et jaksa kokata, Kappeli on niin lähellä teitä, että sinne vaan… 🙂

  8. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

    Kiva tilaisuus ja herkullisilta näyttävät nuo blinit lisukkeineen!
    Mukavaa loppuviikkoa 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Se oli virkistävä aloitus muuten niin harmaalle viikolle – ja blinit suussasulavia!
      Kiitos – samoin sinulle <3

  9. Marja T

    Kyllä blinejä tulee tehtyä. Pidän hieman ohuemmista blineistä kuin mitä ravintolassa saa. Blinien kanssa mätiä, punasipulia, suolakurkkuja ja smetanaa. Juomaksi valitsen raikkaan veden, koska en juo olutta ollenkaan.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Itsekin teen niitä sellaisella vanhanaikaisella valurautaisella ohukaispannulla, millä tulee pieniä blinejä. Samat lisukkeet maistuvat meilläkin – kyllä näitä on tehtävä tässä joku päivä, sillä oikein vesi herahtaa kielelle, kun kirjoittelen näitä vastauksia 🙂 Kivaa viikonloppua sinulle!

  10. Tuula's life

    Herkulliset blinijuhlat. Oli hienoa olla mukana. Ja seura oli mitä parhainta!
    Leppoisaa sunnuntaita!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Illan kruunasi keskustelut kanssasi <3
      Hyvää viikonalkua sinulle!

Leave a Reply