Arki ja elämä

Hetkiä menneeltä viikolta

22 Comments

  1. Riitta

    Apua, ei kai huonekasveja vielä pidä keväthuoltaa?!?! 😀 Eli ei, en ole aloittanutkaan, hyvä kun muistutit! Täytyy laittaa multasäkki ostoslistalle.

    Ja kyllä, ennen reissua pitää siivota kotona. Likaiseen/epäsiistiin kotiin on masentava palata loman jälkeen.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kait se alkaa maaliskuun alussa, noin virallisesti ja kun on säkki kotona, niin voi toimia heti
      kun inspis iskee. Hyvä plääni.
      Luulin, että olen ainoa kummajainen tuon siivoamisen suhteen!

  2. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

    Ihanat kuvat, varmasti upea matka. Mä siivoan aina ennen reissua, puhtaaseen ja siistiin kotiin on kivempi tulla paitsi että vanhempi poika kun ollut koiravahtina, niin sama siivoaminen odottanut takaisin tullessakin 🙂

    Ihanaa uutta viikkoa ♥

    1. Maarit / Sopusointuja

      Äh noita nuoria! Mutta saanee anteeksi kun on huolehtinut koirulista 🙂
      Kivaa viikkoa sinullekin <3

  3. Sara S.

    Voi miten ihania matkakuvia 🙂 Kukille varmaan pitäisi tehdä jotain, näyttävät vähän nuutuneilta. Ehtiihän sitä vielä . . . Toivottavasti paranet pian <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Paikka on kaunis ja kuvauksellinen, superihana ja rauhallinen.
      Kukat fressaantuu aika helposti uudella mullalla ja lannoitteella, ja kevätvalolla.
      Kiitos Sara <3 Vielä on aika tukkoinen olo ja vähän kauhistuttaa kun kuulee miten pitkiä toipumisia on ollut ihmisillä.

  4. Aikku

    Thaimaa onkin tuttu paikka.Sinne on vain niin pitkät lennot!Mutta kaunista maisemaa ja lämpöä!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Thaimaahan selviää silti yhdellä lennolla, mikä on iso asia. Meiltä ainakin on jäänyt Balit ym juuri niiden vaivalloisen pitkien ja välilaskullisten lentojen takia täysin pois laskuista. Ei vaan jaksa enää. Ja juuri se takuuvarma lämpö on niin niin ihanaa!

  5. Tuija

    Kukka-asiat eivät ole käyneet vielä kunnolla mielessä. Pelakuut nököttävät salin viileässä nurkassa ja jossakin vaiheessa alan niitä lempeästi herätellä uuteen kauteen.
    Meikkivinkkisi täytyy käydä tarkistamassa. Kiitos, kun jaoit lomatunnelmianne, joista sai aurinkoenergiaa. Eilen itsekin innostuin kirjoittamaan ja räntäkeli sai ajatukset kesälomatunnelmiin.
    Hyvää ystävänpäiväviikkoa! Tuija

    1. Maarit / Sopusointuja

      Voi miten onnekas olet kun teillä on se viileä kuisti, missä voi talvehdittaa pelakuita! On ihanaa seurata keväällä, miten pienet vihreät pisteet rungoissa kasvavat päivä päivältä lehdiksi ja oksiksi. Kevään ihmettä!
      Kävin jo lukemassa lomamietteitäsi… 🙂
      Kiitos samoin Tuija <3

  6. Outi Krimou/Outi's life

    Kerron sinulle salaisuuden, minulla on vain yksi viherkasvi ja sekin on muovia 🙂 Olen aivan onneton kasvien kanssa. Voi kurjuus tuon flunssan kanssa. Itse olen nyt jo 90% kunnossa, sairastelua takana melkein kuukausi 🙁
    Toivottavasti sinulla tauti menee pian ohi <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hih! Se ainakin pysyy elossa…;o)
      Vaikka pahin jo on ohi, niin ties kuinka kauan kestää tämä köhiminen ja pään turvotus, huh. Onneksi sinä olet jo paremmalla puolella <3

  7. Johanna - Home at beach

    Ehdottomasti pitää siivota ja vaihtaa puhtaat lakanat ennen matkalle lähtöä! Ostin Ikeasta kolme murattia viime syksynä joista yksi on voimissaan, toinen biojätteenä ja kolmas sinnittelee…kasvien kanssa olen tosi huono, siksi mulla onkin aina leikkokukkia. 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tää on jännää, että monet tosiaan vaihtavat lakanatkin – on kyllä ihanaa pujahtaa matkaväsyneenä puhtaisiin lakanoihin. Muratti on vähän hankala jostain syystä, joskus se elää pitkäänkin ja joskus taintuu heti. Leikkokukat on yllättävän kalliita, ja muuten ärsyttää tulppaanit, kun ne ei kestä kuin muutaman päivän ja sitten ne on pitkiä roitikoita, lehdet kellastuu ja kukkien väri haalistuu. Makkarissa mulla onkin ne kangaskukat, mitkä voi todella hyvin ;o)

  8. KastehelmiB

    Kyllä, täälläkin koti kuntoon ennen matkaa. Kaikki pitää olla järjestyksessä ennen lähtöä ja sitten on kiva palata siistiin kotiin. Kukkaruukut saavat vielä odottaa tovin, mutta isolle palmulle haluaisin uuden ruukun, jota olen etsiskellyt viime aikoina.

    Kiitos taas kosmetiikkavinkeistä. Täytyy kokeilla Physicians Formulan tuotteita, jospa ne sopisivat herkälle iholleni. Viikko on alkanut perus työ-koti sektorilla, paitsi että eilen leivoin pullaa pitkästä pitkästä aikaa. Ihanat matkakuvasi saavat kaipaamaan lämpöön ja aurinkoon.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Olen itse siirtynyt Orthexin altakasteluruukkuihin (joita olen löytänyt kierrätyskeskuksesta eurolla jo useita) ja peikonlehtikin mistä laitoin instaankin, on kasvanut ihan valtavasti ja lyhyessä ajassa terhentäytynyt. Tosin kasvukaudella lannoitan sitäkin joka kastelukerralla, talvisin n. kerran kuussa.

      Niiden pitäisi olla tiedotteen mukaan hyvin sopivia herkkäihoisillekin ja onneksi hintataso on kohtuullinen, minkä vuoksi niitä voi kokeillakin paremmalla mielellä. Juu, näin herkulliset pullakuvasi, nam. Meillä alkaa taas vähäksi aikaa hiilareiden karttaminen tai oikeastaan vähentäminen, joten ei auta alkaa leipomaan, vaikka niin teki mieli kun näin leipomuksesi.

  9. Marja T

    Onhan se aina kivempi palata kotiin kun koti on siisti. Lähden sitten matkalle / mökille / tai vain päiväreissulle niin petaan sängyn, laitan tavarat paikoilleen ja siivoan keittiön. Kyllä ajatukset ovat jo sen verran keväässä käyneet, että kohta pitää vaihtaa muutama viherkasvi isompiin ruukkuihin. Saako kysyä onko sun miehellä aina omat leijasurffauskamat mukana reissussa vai vuokraako jostain? Ei ole leijasurffaus vienyt sua mukanaan? Voih kun olet saanut flunssan. Mulla meni flunssa nopeasti ohi. Pikaista paranemista! ☺️

    1. Maarit / Sopusointuja

      On se niin 🙂 Hän kuljettaa aina kaikki omat kamat mukanaan, joten tavaramäärä on aikamoinen. Ja paljastus: mä en osaa oikein kunnolla edes uida ja meri on aika pelottava elementti mulle muutenkin paitsi rannalta ihaillen, joten en ole edes ajatellut sitä.
      Kiitos paljon – onnekas olet, että sinä selvisit helpolla kauden flunssasta 🙂
      Ihanaa viikkoa sinulle Marja!

  10. Tuula's life

    Ihana postaus! Tuosta ensimmäisestä kuvasta minulle tulee mieleen Ingrid Bergman. Olet niin kauniin ja onnellisen näköinen kuvassa. Ja tuo video on onnistunut. Rohkea on miehesi. Ja mielenkiintoisessa Physicians Formulan lanseerausinfossa olet ollut. Sinä kauneusalan ihmisenä tiedät tuotteita, jotka ovat minulle vieraita. Kiinnostavalta kuulostaa Butter Bronzer.
    Ja puristelutyynyä rutistat… toivottavasti olet jo saanut nähdä palleroisia.
    En ole vielä aloittanut kukkien keväthuoltoa, mutta tuo peikonlehti alkoi kiinnostaa. Meillä on myös valoisaa, joten peikonlehti voisi jopa viihtyä. Muuten viherpeukalon taitoni eivät ole kaksiset.
    Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Oih – kukaan ei ole koskaan sanonut noin kauniisti, lämmin kiitos Tuula <3
      Huomenna näen palleroiset, kun menen tarhaan 'tärkeän ihmisen iltapäivään', nyyh jo nyt. Ja sitten mennään yhdessä heille leikkimään.
      Peikonlehti ei tarvitse mitään kummempaa hoitamista, se ei edes ota itseensä kuivuudesta. Liika kosteus taitaa olla useimmille se pahin vihollinen. Laitoin tänään pitkät kunnon tukikepit sille ja oli aika vaikea homma, kun oksat oli jo niin paksut ja taipuivat sitkeästi alaspäin. Seuraillaan nyt tilannetta mitä mieltä kasvi on uudesta ryhdistä 🙂

      Mukavaa keskiviikkoiltaa sinne!

  11. Taru

    Ihania kuvia olemme saaneet seurata matkaltanne, melkein kuin olisi itsekin ollut mukana.
    Ja olipa mahtavaa nähdä tänään, toivottavasti törmätään pian <3 Ihanaa loppuviikkoa <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiva kuulla Taru – tykkäänhän kuvata ihan itsellemmekin ja siksi kiva jakaa täälläkin.
      Niinpä oli <3 ja olen niin Lierac-fani että…ihana päästä testaamaan oikein kunnolla tätä uutta sarjaa!

      Aurinkoista viikonloppua! <3

Leave a Reply