perjantai 15. helmikuuta 2019

Meikkivoide - taikaa & tasoitusta ihollesi


Siitä on aikaa kun olen kirjoittanut viimeksi meikkivoiteista. Nyt on juuri sopiva hetki miettiä meikkivoideasioita, sillä saamme vielä odottaa tovin auringon antamaa pukevaa väriä. Siihen asti ainakin olisi hyvä käyttää meikkivoidetta heleyttä ja tasaisuutta antamaan.
Miten tärkeässä roolissa meikivoiteet ovatkaan, kun haluaa tasaisen näköisen ihon! Ja menempä heti suoraan asiaan ja siihen, mikä on mieltäni vaivannut jo tovin. Meikkivoidemainoksissa ja muissakin yhteyksissä puhutaan usein 'kevyestä peittävyydestä', 'luonnollisesta peittävyydestä' - ylipäätänsä peittävyydestä. 
Olen sitä mieltä, että sana peittävyys on ihan väärä tässä yhteydessä. Se kuulostaa paksulta vaikka sanan edessä olisi kuinka kevyen mielikuvan antava adjektiivi. 

Kyseessä on ihon sävyn tasoittaminen - ei peittäminen. Peittäähän se toki vähän, mutta meikkivoiteen tarkoitus on tasoittaa ihon sävyä ja eliminoida epätasaista väriä. Peitevoide on ihan yhtä tärkeässä roolissa, eli sillä peitetään paikallisesti punaisuus poskipäiltä tai muut peittämistä kaipaavat kohdat. 
Tämä on se salaisuus, millä saadaan ihanan luonnollisen näköinen ja heleänä hohtava iho.

Muutama seikka on hyvä huomioida ja listaan tähän juttuun omasta mielestäni tärkeimpiä asioita. Sen vielä haluaisin sanoa, että hiukan ärsyttää sekin kun mainoksissa puhutaan virheettömästä ihosta - miksi meidän ainutlaatuisen oman ihomme pitäisi olla virheetön? Eihän kenelläkään kuitenkaan ole. Se voi silti olla tasaisen ja terveen näköinen.
Jos katsotte alla olevaa kuvaani viime kesältä, ihollani näkyy luomia, sekä tummia että ihon pinnalla olevia. On punaisuutta poskipäillä, mitä peitän peitevoiteella, mutta silti se kuultaa hienoisesti läpi. Nenänpielissäkin on epätasaista väriä. Samoin silmien sisänurkissa on selvästi tummuutta. 
Näistä huolimatta ihoni näyttää mielestäni tasaiselta, mutta ei virheettömältä. Eikä sen tarvitsekaan.
1. Kaikkein tärkeintä on huolehtia ihon kunnosta, niin että se ei näytä kuivalta. Puhun nyt ihosta, missä ei ole atooppista kuivuutta tai muuta vastaavaa. Kuorinta säännöllisesti, huolellinen puhdistus JA kasvovesi, vuodenaikaan sopivan seerumin käyttö, hyvä riittävästi kosteutta antava voide yöksi ja päiväksi. Silmänympärysihon hoito! Ja mainitsen erikseen vielä hoitoveden, sillä se tuntuu olevan monelle vielä tuntematon tuote. Sillä on uskomaton merkitys ihon pehmeyteen ja kosteuttamiseen - sitä taputellaan kasvoveden jälkeen ennen seerumia. Yksi, kaksi tai kolme kerrosta - mihin on aikaa. Tämä on meikkivoidejuttu, joten en puhu nyt enempää ihon hoitamisesta, mutta sen merkitys on valtava. Jos iho on kuiva, niin mikään meikkivoide ei näytä hyvältä ja se ei ole meikkivoiteen vika.

Niin, ja haluan korostaa vielä sitä, että olen ns. ITE-meikkaaja eli olen käynyt elämän koulun - toki ammatin puolesta - mutta en ole koskaan ollut millään meikkikurssilla. Luin (ja luen) kaikki aiheeseen liittyvät jutut ja olen aina seurannut kiinnostuneena alaa, joten ihan sitä kautta olen oppinut nämä niksit. Ja on toki mainittava, että pitkäaikainen työkaverini ja ystäväni Raili Hulkkonen on myös ollut merkittävä opettaja pitkän tuttavuutemme aikana.

2. Valitse meikkivoide ihotyyppisi mukaan. Jos sinulla on rasvoittuva ja sekaiho, se vaatii ehkä mattaisemman lopputuloksen. Hyvä primer on sille ihotyypille tärkeä lisä peittämään mahdollisia suurentuneita ihohuokosia. 
Minulla on sellainen fiilis, että monet valitsevat liian mattaisen voiteen siinä pelossa, että iho kiiltää. Oma ihoni kiiltää aina enkä käytä koskaan irtopuuteria meikkivoiteen päällä, mutta koen että se on heleyttä.

3. Luulisin, että vaikein asia (värin lisäksi) on valita oikea peittoaste. Haetaan usein liian peittävää, vaikka paljon ohuempi riittäisi ja olisi kauniimpi iholla. Mutta jotenkin on iskostettu meidän päähämme, että iho pitää peittää. Nuoret ovat ihan toivottomia siinä asiassa - kaunis iho peitetään paksulla, mattaisella ja usein liian vaalealla meikkivoiteella. Mutta monilla aikuisillakin huomaa selkeästi turhan peittävän pinnan. Omasta mielestäni oman ihon pitäisi kuultaa läpi ja silloin se on sitä heleyttä. Ylläolevassa kuvassani iho on selvästi nähtävissä joka puolella kasvoja (itselläni on Lumenen Väriseerumi Dark).

4. Värin valinnassa hyvä sääntö on se, että kun kokeilet paria sopivaa sävyä joko leukaperiin kasvoilla tai kämmenselkään, valitse niistä se tummempi - se on usein aikuisella kauniimpi. Kun meikkivoide on ohut, vähän tummempi värikin sulautuu ihoon luonnollisesti. Missään nimessä aikuisten ei kannata ihannoida nuorten vaaleita ihoja ja havitella meikkivoiteella sitä lookia. Meillä on juonteita, punaisuutta, pigmenttiläiskiä eli monenlaista epätasaista väriä ja tummempi tai tarkemmin aprikoosinsävyinen keskisävy on se, mikä neutraloi ne parhaiten. 
Olen itse oppinut oman ihoni sävyn niin hyvin, että huomaan heti kämmenselällä onko väri sopiva minulle.

5. Hanki hyvä peitevoide ja peitä sillä paikallisesti niitä kohtia, mitkä jäivät näkymään meikkivoiteen levityksen jälkeen.
Minulla on muuten hyviä ajatuksia myös peitevoiteisiin - haluaisitteko niistä kenties oman postauksen?

6. Kokeile jättää puuteri pois, jos olet tottunut käyttämään sitä. Totut melko varmasti pian siihen uuteen raikkaaseen ilmeeseesi.

7. Kuulutko sinä niihin, jotka käyttävät meikkivoidetta vain juhliin mennessä tai muissa erikoistilanteissa? Meidänhän pitäisi olla joka päivä hehkeitä ihan oman itsemme ilahduttamiseksi. Nämä nykyajan meikkivoiteet ovat niin hyviä, että ne levittää hetkessä ja ne tasoittuvat saumattomasti saman tien. 

Olen kerännyt tähän alle muutamia testaamiani ja hyviä meikkivoiteita eri hintaluokista - hyvin ohuita sekä paremmin peittäviä.
Nimensä mukaisesti Lumenen uusin, ihonhoidon ja meikin yhdistävä, Fresh Skin Tint* on heleyttävä ihon sävyvoide. Se muistuttaa sävyttävää päivävoidetta, missä on mukana hehkua ja se tasoittaa aavistuksenomaisesti. Tämä jättää hieman mattaisen pinnan.

Kenelle: Kun haluat enemmän kuin pelkän päivävoiteen mutta vähemmän kuin meikkivoiteen. 
Lumenen Sävyseerumi (Instant Glow Beauty Serum) on ollut sydäntäni lähellä siitä lähtien kun se tuli markkinoille kolmisen vuotta sitten ja olen käyttänyt jo monta pulloa. Se on hoitava, kosteuttava ja niin luonnollinen ihon sävyn tasoittaja, etten ole vastaavaan törmännyt. Sen hyvin ohut, seerumimainen ja äärettömän hoitava koostumus on kuin ihonhoidon jatke iholleni.

Kenelle: Aikuisille, sillä se ei seerumimaisena korosta juonteita ja ryppyjä, ja antaa ihoa heleyttävän lopputuloksen.
Sensain Flawless Satin Foundation SPF20* on voidemainen, heleyttävää puuteria sisältävä meikkivoide. Se peittää jo aavistuksen enemmän, mutta on silti kauniisti ihoon sulautuva. Ylellinen pullo ja hyvä mieto tuoksu.

Kenelle: Jos kaipaat voidemaisempaa ja hieman peittävämpää sekä aurinkosuojan.
Oriflamen Giordani Master Creation SPF18* on hyvin notkea ja hyvin ihoon liukuva ja tasoittava meikkivoide. Vinkki: erittäin kaunis monille sopiva sävy on Natural Beige Warm.

Kenelle: Jos kaipaat juonteita häivyttävää ja kevyen peittävää seerumimeikkivoidetta, ja haluat suojan myös ympäristön haittavaikutuksilta, saasteilta.
Physicians Formulan The Healthy Foundation SPF20* on ihoa kirkastava ja heleyttävä meikkivoide. Samettinen meikkivoide tasoittaa, kirkastaa ja kosteuttaa hyaluronihapon voimin. Kaikki sarjan tuotteet ovat herkälle iholle sopivia, joten tätä kannattaa kokeilla jos ihosi on herkkyyteen taipuvainen.

Kenelle: Herkälle iholle ja kaikille ihotyypeille hellän hoitavaa tasoitusta.
Max Factorin Radiant Lift SPF30* on pitkäkestoinen ja liftaava voidemainen meikkivoide pumppupullossa. Siinäkin on mukana hehkupalleroisia sekä ihoa täyteläistävää hyaluronihappoa.

Kenelle: Jos kaipaat liftaavaa ja pitkäkestoista meikkivoidetta, sekä hyvää aurinkosuojaa.
Kick'sin Perfecting Base SPF15* on näistä täyteläisin, puolipeittävä meikkivoide. Vaikka se on voidemaisen täyteläinen, se sulaa ihon pinnalla ja levittyy pehmeästi ja saumattomasti.

Kenelle: Hieman peittävämpää ja paremmin tasoittavaa lopputulosta kaipaavalle.
Ja vielä lopuksi laitan kuvan viime syksyn valloittavasta muuttujastamme Annasta. Hänelle tehtiin raikastava ja kohottava meikki ja tästä kuvaparista näette hyvin miten ison muutoksen kokonaisilmeeseen sai meikkivoide.

Olen kirjoittanut (=paasannut) :) näistä asioista ennenkin ja voit lukea niistä täältä ja täältä.

Meikkivoiteella taiot kasvoiltasi pois vuosia - mutta oikein valittuna ja käytettynä.

Tuliko teille jotain kysymyksiä tähän liittyen? Vastaan oikein mielelläni kaikkiin mihin vain osaan ja pystyn, joten nyt on hyvä tilaisuus pistää minut tiukille :)

Maarit

*Saatu blogiin PR-näytteinä


22 kommenttia:

 1. Tänään ostin CC Lumenen värivoiteen. Harmikseni sitä hieman Glow-tyyppistä värivoidetta ei enää valmisteta. Mutta myyjän kanssa testasimme väriä, että ei tullut liian tummaa ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri niin ikävää kun tuotteita lopetetaan niin nopeasti ja on vaikea löytää sitten uutta sopivaa.
   Itselleni kävi niin, että en tykännyt sen perus-CC:n jälkeen tulleesta meikkivoiteesta yhtään - onkohan taas tullut uusi? Pitääpä tutustua aiheeseen.

   Poista
 2. Lumenen sävyseerumi on munkin suosikki, vallan mainio tuote 👍👍

  VastaaPoista
 3. Olen juurikin se nainen, joka käytti meikkivoidetta vain juhlissa. Muutamia vuosia sitten havahduin siihen tosiasiaan, että on aika tasoittaa arkenakin ihon väriä. Nykyisin käytän päivittäin kevyttä meikkivoidetta. Joka aamu olen kuitenkin epävarma, miten voide pitää ”oikeasti” levittää ja mille kasvojen alueelle, kaulalle ja millä? Olen todella onneton meikkaaja ja pahoittelut tyhmistä kysymyksistäni. Ehkä olis kuitenkin aika oppia tekemään meikki kutakuinkin oikein. Kiitos taas vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkään kysymykset eivät ole tyhmiä! Tiedän ammattini puolesta että meikkaamisen suurin este on osaamattomuus tai se tunne, ettei kuitenkaan osaa.
   Suoraan asiaan eli siihen levittämiseen...Teen itse niin, että laitan vähän voidetta kämmenselälle ja otan siitä sitten sormella ja levittelen kasvoille. Aloitan nenän ympärystästä ja siitä levittelen sitten kohti poskia, korvia. Ja sitten keskelle otsaa josta levittelen molempiin suuntiin. Ja lopuksi leukaan ja suun ympärille. Mutta kannattaa laittaa hyvin vähän, sillä aina voi lisätä jos siltä tuntuu. Sitä ei tarvitse laittaa ns. naamion tapaan koko kasvoille, vaan kevyesti niihin kohtiin mitkä näyttävät epätasaisilta. Kun väri on sopiva ja laatu ohut, ei tarvitse pelätä rajoja. Leukaperiinkin sivellään vaan niin kyllä se tasoittuu siitä.
   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Loistava juttu! Kiitos Maarit hyvästä oppitunnista ja kaikista vinkeistä! Nämä tiedot talletan. Mikä olikaan se sinun käyttämäsi aurinkopuuterin nimi? Vai oliko sekin voide? Se neljän aamuherätys verotti muistamistani. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! <3 Se tuote, mistä torstaiaamuna juteltiin, on Bare Minerals Bare Pro -meikkipuuteri eli se korvaa meikkivoiteen... Se on ohutta kiinteää puuteria, mitä levitetään joko isolla sudilla tai mukana tulevalla vipalla. Ainoita puuterimaisia meikkivoiteita, mitä itse tiedän, mikä sopii myös aikuisille.
   Ihanaa aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 5. Kiitos taas hyvistä vinkeistä. Jollen viikonloppuna mitään muuta meikkiä käytä niin ainakin laitan vähän kevyttä meikkivoidetta ihon väriä tasoittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! Se antaakin heti 'heränneen' olon - ainakin itse koen vahvasti niin. Nytkin on niin väsähtänyt ilme, että laitan kevyen meikin ja sitten ulos :)

   Poista
 6. Kiitos jutusta! Olen itse käyttänyt Lancomen Hydra Zen sävyttävää kosteusvoidetta, antaa myös tasoitusta ja kuultoa. Tuota Lumenen sävyvoidetta aion varmaan jossain vaiheessa kokeilla, vaikka olen nyt myös pikkuhiljaa siirtymässä ihonhoidossa ja meikeissä luomutuotteisiin. Oletko testaillut niitä? Ja oletko löytänyt jotain suosikkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon! Olen testannut toistaiseksi vielä aika vähän luonnonkosmetiikkaa, mutta eiköhän sekin tilanne korjaannu. Eli ei ole kovin paljon vinkattavaa vielä nyt.
   Aurinkoa sunnuntaihin - ihana päivä tulossa!

   Poista
 7. Mä vannon myös Lumenen sävyseerumin nimiin, ihan huipputuote! Etenkin kesän jälkeen kun aloin taas käyttämään päivettyneellä iholla meikkejä, tää oli aivan ihana. Nyt talvi-iho tuntuu kaipaavan vähän enemmän peittävyyttä jos jotain juhlavampaa menoa tai meikkaan vahvemmin. Muuten käytän arkenakin vain sävyseerumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sanovat kaikki, jotka ovat sen löytäneet. Nyt vain toivotaan ettei sitäkin lopeteta - sillä markkinoilla ei ole toista ihan vastaavaa. Monet ovat ihan liian kuivia ja jättävät kuivan näköisen pinnan, vaikka lupaavatkin muuta.

   Poista
 8. Nuorempana käytin lähinnä meikkipuuteria, mutta nykyään kyllä meikki- tai cc-voide on jokapäiväinen valinta. Tykkään tuosta Lumenesta, mutta käytän paria muutakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on tehnyt saman siirron iän myötä ja onkin hyvä päivittää niitäkin.
   Mullakin on tuota arsenaalia aika lailla, mutta on ne tietyt mihin aina turvautuu.
   Ei päivää ilman meikkivoidetta :)

   Poista
 9. Kiitos Maarit, tämä oli loistava juttu!

  Allekirjoitan ajatuksesi ja pyrin itse mahdollisimman luonnolliseen tulokseen niin, etten peitä ihoani paksuilla voiteilla. Käytän päivittäin sävyttävää BB-voidetta ja kesällä korkealla suojalla olevaa CC-voidetta. Tottakai elämä näkyy meidän iholla! Annetaan sen kertoa omaa tarinaa meidän upeasta elämästämme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :) Annetaan ryppyjen ja juonteiden elää omaa elämäänsä, niitä on turha yrittää peittää - ei se onnistukaan. Ja muistetaan että hymy on paras kasvojenkohottaja <3

   Poista
 10. Hyvä esittely näistä voiteista/seerumeista. Täytyy myöntää, että arkielämässä en koskaan laita mitään sävyä, ainoastaan värittömän päivävoiteen. Peili kertoo, että jotain väriä tarvitaan. Luulenpa, että teen tuttavuutta Lumenen Sävyseerumin kanssa. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi! Jo se, että tasoittaa ihon sävyä hiukan vaikkapa tuolla Sävyseerumilla, tekee paljon asiaa. Tulet huomaamaan <3
   Samoin sinulle - toivotaan että saadaan nauttia aurinkoisista ilmoista ensi viikollakin!

   Poista
 11. Hei Maarit!
  Kiitos meikkivoide- infopaketista. Olen samaa mieltä, meikki (joko voide, BB CC, sävyvoide tai mineraalimeikki ) on paras tapa freesata ja raikastaa ulkonäkö. Siitä mitä mainioin esimerkki alimmista kuvista muuttuja Annasta. Jos pitäisi valita joko ripsiväri/huulipuna tai meikkivoide, valitsisin ehdottomasti meikkivoiteen.
  Tosin itse olen jo vuosia käyttänyt ns. mineraalimeikki(puuteria) mikä mielestäni on unelmankevyt ja helppo käyttää. Peittävyyttä saa säädeltyä eikä iho tunnu "meikatulta". Lisäksi käytän seerumeita, hoito/kosteusvoiteita & kasvovesisuihkeita. Silmänympärysvoiteita en ole koskaan käyttänyt,minusta se on myyntikikka sillä samoja ainesosiahan voiteissa/seerumeissa on.
  Ja tottahan se on että ihon peruskosteutus/hoito on kaiken A&O. Kuivalla karhealla iholla mikään meikki ei näytä raikkaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne!
   Ja kiitos kiitoksista :) Ihanaa, että juttu kiinnosti ja jätit kommentinkin <3
   Mineraalimeikkipuuteri on yllättävän luonnollinen iholla eikä näytä kuivalta; sen olen todennut itsekin vasta joitakin aikoja sitten kun tutustuin Bare Mineralsin Bare Pro:hon.
   Voi kunpa muutkin ymmärtäisivät ihonhoitamisen merkityksen, sillä hoidetun ihon näkee, eikö vain?
   Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista