perjantai 22. helmikuuta 2019

Karoliina Hellbergin näyttely & Insta-arvonta


En ole mitenkään kaikkiruokainen taiteen suhteen enkä oikeastaan ole kultturellikaan siinä mielessä, että kävisin katsomassa laajalti kaikkea mahdollista. Mutta heti sitten kun oikeanlainen näyttely osuu silmiin, mikään ei pidättele. 

Taisin lukea aikoinaan Gloriasta jutun Karoliina Hellbergistä, siihen asti hän oli ollut itselleni tuntematon taiteilija. Lumouduin heti hänen rohkeasta värinkäytöstään ja ennen kaikkea värien yhdistelytaidostaan. Karon upeat työt jäivät lähtemättömästi mieleeni. Nyt Didrichsenin Taidemuseossa on esillä upea näyttely, jonne kannattaa suunnata jos olet pääkaupunkiseudulla. Se on avoinna 5.5.2019 asti.

Uima-allas

Helsingin Kuusisaaressa sijaitseva Didrichsenin Taidemuseo on jo rakennuksena käymisen arvoinen. Didrichsenin pariskunta perusti museon v. 1965 ja he halusivat, että museo säilyy monimuotoisen kauneuden: taiteen, arkkitehtuurin ja luonnon kehtona, ja toisi muillekin yhtä paljon iloa kuin se on heille tuonut. Nyt me saamme nauttia taiteesta tässä hillityn tyylikkäässä rakennuksessa meren rannalla, luonnon keskellä.
Hellbergin työt ovat täynnä tunnetta, värejä ja yksityiskohtia. Jokaista maalausta ja piirustusta pitää tutkiskella tarkkaan, mitä se pitää sisällään. Mitä kuvista löytyy. Ne ovat hieman mystisiä, mutta positiivisella tavalla. Et oikein tiedä, ovatko ne unta vai mielikuvitusta.
Ne eivät silti ahdista - niissä on ihmeellistä valovoimaa tummistakin väreistä huolimatta. Päinvastoin, sain niistä energiaa ja voimaa, jopa piristystä pitkän köhätaudin jälkimaininkeihin. Ihailen hänen taitoaan käyttää reippaita värejä niin, että ne silti näyttävät harmoonisilta.


Karoliina Hellberg (Kuva: Gloria)


Tässä on muutamia kuvia maistiaisiksi, enempää en halunnut laittaa, sillä kannattaa käydä itse katsomassa jos vain on tilaisuus. Taiteilija on muuten itse paikalla huomenna 23.2. sekä 27.4.


Vasemmalla: Cherry Chair  / Oikealla: Inge
BB 

Huomasin, että aloin tutkia niiden nimiäkin, mitä en yleensä koskaan tee :) Nimet kuvasivat nimittäin jotain pientä yksityiskohtaa maalauksessa, mitä ei välttämättä heti löytänyt. Onkohan yllä olevan maalauksen BB takan päällä oleva daami?
Tulin kotiin ja niin inspiroitunut olin tästä retkestä, että vaihdoin keittiön sohvalle keväisemmät - värikkäämmät - tyynyt ja ostin väkevän vihreitä kukkia maljakkoon. Keitin päiväkahvit ja mietiskelin, mihin laittaisin ostamani oranssipinkkivihreän julisteen, minkä ostin näyttelystä. Sen nimi on muuten Papukaijatulppaanit, ja jäin katselemaan tuota kuvaa, mikä on esitteenkin kannessa. Lojuvatko tulppaaanit lattialla, takan edessä?

Arvonta

Instan puolella alkaa tänään arvonta - palkintona upeat aikuisen naisen kiinteyttävät hoitotuotteet, Lierac Lift Integral -sarjasta (päivävoide, yövoide ja seerumi). Pääset sinne tämän linkin kautta ja siellä on myös ohjeet: Sopusointuja_lifestyle.
Arpaonnea!
Valoisaa viikonloppua!

Maarit

4 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan ihan mahtavia värejä tauluissa. Kovasti yritin miettiä, että mitä tuo BB tarkoittaisi, mutta en tullut tuosta sen viisaammaksi. Ehkä onkin kiva jättää jotain salaisuudeksi, se tekee taiteestakin mielenkiintoisempaa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle välähti Brigitte Bardot kun katson kuvaa, mutta hän jättää niin paljon arvailujen varaan. Se juuri onkin niin kiinnostavaa ja kiehtovaa, kuten totesit.
   Mukavaa alkavaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 2. Tämä näyttely on minunkin "must to see" -listalla. Karoliina Hellbergin työt on ihanan värikkäitä ja hyvin moniulotteisia. Luin myös tuon saman Glorian jutun kun olin kampaajalla ja kiinnitin huomiota siihen, että Karoliinan kotia näkyy myös hänen maalauksissaan. Ehkä uhkean upea BB on tässä juuri se "esteettinen haamu" ja "kaikuja rokokoosta" siinä sitten ympärillä takan edessä.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kannattaa kyllä mennä, koska näyttely on niin hurmaava ja sitten itse näyttelytila. Siellä on miellyttävä pienimuotoinen tunnelma - tai ehkä kodinomainen on parempi nimitys, mikä tekee siitä niin hienon. Hyvä analyysi BB:stä!
   Ihanaista uutta viikkoa! <3

   Poista