Kauneus ja hyvinvointi

Kuivat kädet kuntoon & vinkkejä kevätkäsille

19 Comments

  1. Taru

    Mulla on rasvapurtilo ihan joka paikassa käsilaukussa, työpöydällä, yöpöydällä, you name it. Ilman en pärjäisi.

    Mavaloista tykkään minäkin. Niissä on hyvä hinta-laatusuhde ja nuo kevään värit ovat kyllä herkullisia.

    Iloa viikkiseen <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Eli rasvafriikkejä ollaan 🙂
      Mavala tuo monta värikokoelmaa vuoden mittaan ja aina niistä löytyy jotain itselle sopivaa.
      Nyt taitaa taas tämä kevätfiilis romahtaa, kun on luvat luvassa lumitöihin asti – en tykkää.
      Kivaa viikkoa silti! <3

  2. Kristallikimara.fi

    Kyllä mä hoidan, mutta silti ne välillä pääsee kuivumaan:D Nyt kun on pakkasta, niin silloin huomaan ihon aivan huutavan kuivuudesta ja pakko on rasvata käsiä vähän joka välissä:) Mavalan ruusuiset lakat on kauniita ja niillä olenkin nyt kevättä fiilistellyt. Samoin ovat kauniita myös Isadoran lakat, sellaista vanhaa kalpeaa roosaa juuri levitin kynsilleni aamulla:)

    1. Maarit / Sopusointuja

      Niin tuppaa käymään mullekin, vaikka hoidan niitä niin pieteetillä. Samaa haastetta ei ole matkoilla, missä ei ole
      tällaisia lämpötilaeroja. Mavalan lakat <3

  3. KastehelmiB

    Kiitos ravistelusta<3 Nyt täytyy skarpata käsien hoidossa. Joo, rasvaan kyllä, mutta en noin ahkerasti, kynsinauhatkin tiukkuuntuvat. Usein huomaan juuri autossa apukuskin puolella, että onpas kuivat kädet, eikä rasvaa ole missään. Taidan ostaa yhden pienen ja laittaa sen käsilaukkuun. Kiitti taas hyvistä vinkeistä.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Eipä kestä – kiva jos näistä oli hyötyä! Noita pieniä käsivoidetuubeja on tarjolla nykyään tosi hyvin, taitaa olla Lidlissäkin. Muistan ajan, kun ei ollut tätä lentoyhtiöiden 100 ml:n rajoitusta, silloin ei ollut juurikaan näitä pikkuputkiloita ja silloin ostin L'Occitanen voiteita. Niissä oli ihana tuoksu ja laukussa oli usein kynsinauhavoidetta koko käsille.

  4. Celia C / good to be home

    Ihan kamala talvi ollut tänä vuonna käsien suhteen! Milloinkaan ennen ei ole sormien päät halkeilleet ja taivekohdat aukeilleet. Eikä mikään ole auttanut. Rasvaan kuitenkin useasti päivässä käsiäni. Nyt mies osti tv:ssä mainostettua o'keeffe's working hands-rasvaa – saas nähdä helppaako. Mutta oon ollut aivan ihmeissäni.
    Kynsilakat ovat jääneet vähälle. Nudet ja hennot roosat ovat mun makuun – sormissa ja varpaissa 🙂
    Kynsinauhoista pitäisi pitää parempaa huolta – kiitos vinkeistä 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiva jos sait ideoita 🙂 Tuli mieleeni, että mulla on nyt keittiössä apteekin Ceralan Plus Hoitava perusvoide käsivoiteena – ehkä sitä voisit kokeilla myös.
      Niinhän nuo mainitsemasi sävyt ovat omiakin suosikkeja – sellaisia helppoja ja siistin tyylikkäitä värejä 🙂
      Aikoinaan kun oli työstressiä ja kiirettä, kädet jäivät vähemmälle huomiolle. Muistan miten kynsinauhatkin kuivuivat ja olivat monesti rikki ja todella kipeät – joten tämä ei ole pelkästään esteettinen asia.

    2. Maarit / Sopusointuja

      Nyt kun luin näitä kommentteja eteenpäin, Anne-Riitta kertoi saaneensa avun apteekin Ceraderm-voiteella ja puuvillakäsineillä!

  5. Marjo

    Kyllä minä hoidan koska kärsin kuivista käsistä ja myös kuivasta ihosta varsinkin talvella. Käyn kerran kuussa sekä manikyyrissä että pedikyyrissä. Kyntesi kasvavat ihan älyttömän nopeasti ja varpaankynnet saisi siistiä, joka kolmas viikko. Olen varmaan 20-vuotiaasta jo käyttänyt talouskäsineitä tai siis kotoisammin kumikäsineitä koska kätesi eivät kestä tiski- tai siivousvesissä läträämistä. Näin myös kädet pystyvät paremmassa kunnossa.
    Käsivoiteita pitäisi muistaa kyllä laitta talvella ihan jokaisen käsienpesun jälkeen mutta esim. työpäivän aikana se usein unohtuu. Kiitos – hyvästä ja kattavasta postauksesta – hyvää viikonloppua!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Niihin kumikäsineisiin tottuu ihan niin kuin mihin tahansa muuhunkin. Minusta on outoa tiskata tai siivota ilman niitä… Nyt täytyy tunnustaa, etten ole muistaakseni koskaan ollut manikyyrissä tai pedikyyrissä – pitäisiköhän asia korjata 🙂 Mulla on tapana hoitaa jalatkin kotona välillä niin, että otan nojatuolin eteen pesuvadin, liotan, kuorin, kevytraspaan ja sitten öljyän ne – samalla lueskelen jotain.
      Mukavaa (talvi)viikkoa!

  6. Anonyymi

    Miten herkullisisa Mavala -sävyjä! Minäkin suosin Mavalania, hyvää fiilistä tulee siitäkin, että sopivan pienen koon asioista niitä ei tarvitse heitellä vanhentuneena pois. Talvella kädet ovat koetuksella, työssä joutuu pesemään ja rasvaaminen työpäivän aikana jää tekemättä. Olen joutunut ottamana iltarutiiniksi käsien tuhdimman rasvaamisen ja puuvillakäsineiden pukemisen yöksi. Helpotusta on tuonut apteekin Ceraderm -voide, joka muodostaa haihtumista hillitsevän, hengittävän suojakalvon ja kestää muutamia pesuja lämpimällä vedellä. Aamulla kädet ovat taas ihmeesti kuosissa! Käsilaukussa kulkee tällä hetkellä lahjaksi saatu Balmuirin Natural hand cream, joka kylläkin omaan makuuni on liiankin tuoksuva. – Anne-Riitta

    1. Maarit / Sopusointuja

      Ihan samaa mieltä! En osta koskaan niitä isoja yli 10 ml:n pulloja. Tai no, pitääpä peruuttaa heti sanominen, ranskalaisen manikyyrin nude tai roosaväriä olen ostanut niissä, koska käytän niitä niin paljon. Tuo Ceraderm olisikin hyvä vinkki myös Celialle, joka tuolla yllä harmittelee samaa asiaa!
      Tuoksu onkin tosi tärkeä asia käsivoiteessa; se ei saa häiritä yhtään eikä olla päällekäypä!
      Mukavaa viikkoa sinulle!

  7. tuulanneli

    Kyllä hoidan käsiäni. Olen intohimoinen rasvaaja ja minulla on käsirasvoja monessa paikassa kotona. Olen koko ikäni ollut asiakaspalvelussa, joten käsien tulee olla kunnossa. Kauniit kädet ovat kohteliaisuus asiakasta kohtaan.
    Minulla on todella huono kynsilaatu, joka liuskaantuu heti eikä kasva pituutta. Tästä johtuen minulla on jo kymmenen vuotta rakennekynnet.

    Aivan ihana postaus jälleen ja ammattitaitoisesti kirjoitettu 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Voi kiitos Tuula! <3 Nämä asiat ovat lähellä sydäntä ja on ilo jos pystyy antamaan vinkkejä muillekin.
      Jälleen tunnustus: en ole koskaan kokeillut rakennekynsiä. Omani ovat olleet aika hyvässä kunnossa ja nyt kun olen syönyt kalkkia säännöllisesti jo ties montako vuotta, ne eivät ole liuskottuneetkaan yhtään. Ainakin luulisin sen olevan taustalla.
      Se on totta, on aika ikävän ja huolimattoman näköistä jos asiakaspalvelussa on repsottavat ja kuluneet lakat…

  8. Outi Krimou/Outi's life

    Minun työssäni tulee käytettyä vettä ja käsidesiä niin paljon, että rasvaamista ei vaan voi unohtaa. Haluaisin useammin lakata kynnet kauniiksi, mutta tuo käsidesi kuluttaa niitäkin. Varpaan kynsissä on sentään aina nätit lakkaukset 🙂
    Ihanaa viikonloppua sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Käsidesi on varmasti tujua paljon käytettäessä, mutta tietääkseni niissä on mukana jokin kosteuttava ainesosa, mutta en ole nyt ihan varma. Silti rasvaus tasapainottaa! Sä olet selvästi ahkerampi varpaiden lakkaaja – itse aktivoidun ennen lomia ja sitten jatkan siitä….
      Mukavaa viikkoa Outi <3

  9. Päivityksiä

    Toivottavasti tämä postauksesi motivoi minut jälleen huolehtimaan käsistä paremmin, talven jäljiltä kun on yhtä sun toista kohennettavaa niin ihon kuin kynsien osalta!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Pienin askelin, rasvaa kädet vaikka iltaisin ja anna muhia yön aikana… ;o)
      Tsemppiä kohennusprojektiin!

Leave a Reply