tiistai 16. huhtikuuta 2019

Pala Italiaa Siljan valkoisilla laivoilla


PR-lounas

Aurinko paistaa, meri kimmeltää ja lämpömittari alkaa vihdoin näyttämään parempia lukemia. Mieli on kepeä lämmön myötä. Ja nyt on kuulkaas juuri oikea hetki antaa ajatusten vaeltaa kesäkauteenkin - matkoille, merelle, valkoisille laivoille! 
Silja Linen Tavolàta -ravintoloiden menu uudistui huhtikuun alussa ja sen tiimoilta järjestettiin PR-lounas ja makumatka Italiaan Silja Symphonylla. Lounastimme laivan ollessa satamassa, aurinkoisena iltapäivänä, eikä tunnelmaa latistanut lainkaan se, ettemme irtaantuneet laiturista - italialaiseen tyyliin tunnelma oli katossa ja vatsat pullollaan ihania herkkuja.
Uusi italialainen menu on Tavolàta -ravintoloissa voimassa syyskuun loppuun. Silja Resort loves Italy -teema on toukokuun loppuun asti ja laivoilla korostuu italialainen viihde ja myymälöissä on tarjolla italialaisia ruokatarvikkeita ja tuotteita.

Tavolàtan menussa on aitoja italialaisia makuja pohjoismaisella vivahteella. Italialaiset rakastavat ruokaa yli kaiken ja sen äärellä viihdytään. Asiaan kuuluu iloinen rupattelu, naapurin lautaselta maistelu  ja nauru. Sitä meilläkin piisasi - kiitos hauskalle 40+ -bloginaisten pöytäseurueelleni!

Valloittava ja herttainen toimittaja ja juontaja Ella Kanninen on kampanjan luonteva keulakuva - hän asuu puoleksi Italiassa ja Suomessa. Ellan elämässä ruoalla on iso rooli, niin iso, että hän on kirjoittanut kaksi ruokakirjaakin. Vaikka hän myönsi luontevasti ettei ole hyvä kokki, silti hän laittaa ruokaa päivittäin lapsilleen; tavallista perusruokaa. Niinkuin me kaikki useinmiten.


Sari / Casa Mimi ja Minna Kristallikimara

Per cominciare, aluksi...
Vierailimme ensin Bon Vivant -ravintolan viinibaarissa, johon Ella oli ideoinut yhdessä Silja Serenaden keittiötiimin kanssa upean antipasto-lajitelman. Hetki viinilasin ja muutaman, tarkoin valitun suupalan kera johdattaa kohti illallista.
Ella on valinnut Tavolàta -ravintolan menusta omat suosikkinsa: keittiömestarin ison lajitelman päivän antipasteja, pappardellepastaa ja villisikapyöryköitä tomaattikastikkeessa, paistettua meriahventa, oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa sekä tiramisu alla Tavolàta. Kuulimme myös, että jälkiruoan nimi tulee sanoista tirare (vetää), me (minut), su (ylös) eli nosta minut ylös - tiramisua siis lautaselle aina, kun tarvitset nostoa elämääsi!

Kaikki oli taivaallisen hyvää ja erinomaisesti maustettua - kuitenkin niin, että raaka-aineiden maut tulivat omina itsenään esiin. Huokailimme, maistelimme ja nautimme.
Yhden reseptinkin nappasin sieltä, ihan silmämääräisesti. Tein kesäkurpistalisukkeen sunnuntaisiin pikkutyttöjen synttärijuhliin. Pariloin kuivalla pannulla kesäkurpitsasiivuja. Siirsin ne isoon vatiin ja lorotin päälle runsaasti oliiviöljyä, ripottelin sormisuolaa ja saksin vielä runsaasti lehtipersiljaa.

Kuvat ovat vähän sekavia, herkullisen värikkäitä - juuri sellainen oli meidän pöytäseurueemmekin tunnelma - aika italialainen.

Sovimme eilen tyttäreni kanssa, että lähdemme seilaamaan elokuussa Tukholmaan valkoisella laivalla. Emme ole koskaan olleet yhdessä laivalla kaksistaan ja nyt on juuri sopiva hetki sille - pikku reissu ruuhkavuosien lomassa, italialaisten herkkujen äärellä. 

Maarit4 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja ja mitä mahtavimmassa seurassa :)
  Ihanaa tiistaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tosiaan oli mielettömän hyvät ruoat ja se tunnelma Symphonylla vaikka olikin laiturissa! Odotin vain milloin köydet irrotetaan ja olisin ollut valmis lähtemään matkaan...
   Mukavia pääsiäislomia sinulle Outi <3

   Poista
 2. Näitä teidän Italian herkkukuvia katsellessa tekee mieli varata saman tien ruokaristeily Tukholmaan;)
  Riemullista pääsiäistä, Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se inspiroi tosiaan niin paljon, että päätettiin lähteä tyttären kanssa reissuun. Syömään ja nauttimaan Tukholman alueista, missä ei olla ennen käyty.
   Leppoisia pääsiäispyhiä ja lomahetkiä sinulle <3

   Poista