torstai 18. huhtikuuta 2019

Vanha mutta hyväTerveisiä länsirannikolta! Kevät on vasta tulollaan ja täällä aina selvästi etelästä jäljessä. Tavallaan saadaan nauttia tuplasti kevään puhkeamisesta. Puissa on pienen pienet silmut mutta yhtään leskenlehteä ei ole näkynyt.
Lintujen kosiskelumenot ovat täydessä vauhdissa ja huudot sen mukaisia. Ne aloittavat kirkumisen aamulla, pitävät päivällä jostain syystä tauon ja taas illan tullen ne ilmaantuvat saunarantaan. Joutsenia, koskeloita, telkkiä, lokkeja, hanhia. Merikotkakin istui aamuvarhain niemen kärjessä. Ja siitä tuli mieleen, että vielä kolmisen viikkoa sitten pihapiirissä oli kaksi pupunpoikasta - ei ole niitä näkynyt enää...
Lahti oli eilen lähes kokonaan vielä jään peitossa, mutta päivän mittaan se tummeni lähes silmissä, kun jäät haperoituivat. Tänään iltapäivällä maisema oli heleän sininen ja vain kapea suikale jäätä kauepana lahdella. Meren pinta on -35 cm alle normaalin ja alueelle niin tyypilliset, yleensä pinnan alla olevat kivet, loistavat mustina pisteinä tyynessä vedessä. Uimaportaat asennettiin paikalleen ja talviturkit on heitetty.
En harrasta yleensä pääsiäiskoristeluja ja nytkin toin kotoa leinikit tänne elelemään viimeisiä päiviään. Pajunkissoja taittelin vanhaan kuparipataan ja laitoin munat kulhoon. 


Keskiviikko 17.4.2019
Torstai 18.4.2019


Ollaan siivottu vähän nurkkiakin. Vanha mutta hyvä, sanoi mies polkupyörästä, kun ehdotin että tuodaan tilalle kotoa ylimääräinen ja parempi tänne. Katsoi sitten minuun, ja totesi, että pätee myös rouvaan. Ja tämä pitää ottaa kohteliaisuutena, koska mieheni on kotoisin Porista.

Mitäs siellä puuhataan Pääsiäisenä?

Iloista Pääsiäistä kaikille!

Maarit14 kommenttia:

 1. Apua mulle ei avautunut tämä porilaishuumori, minkälaista huumoria Porissa viljellään? Pyörä on kaunis, sillä vaan menoksi. <3 Muutenkin niin ihania kuvia taas.

  Sydämellistä pääsiäistä Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, siellä on niin omanlaisensa huumori, ettei sitä moni ymmärrä. Ne kuulostaa usein jopa töykeiltä, eikä koskaan oikein kehuta. Jos ruoka on oikein hyvää, sanotaan vain että 'kylä syätyy sai'. Ja olet varmaan kuullut kun Jorma Uotinen kehuu oikein olan takaa sanoen 'ei huano'. Että tämmöisen kanssa elellään <3
   Ihania lomapäiviä ja aurinoista pääsiäistä Tiia <3

   Poista
 2. Sulla on hauska mies :D, samanlaista huumoria kuin mun miehellä!
  Täällä pääsiäisen aikaa vietetään perheen ja ystävien kanssa ja rentoillaan oikein urakalla <3
  Ihanaa pääsiäistä teille sinne huikean kauniisiin maisemiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen huumori on kyllä arjen pelastaja ja pitää hyvää mieltäkin yllä, kuten arkihuumori yleensäkin. Rentoilu ja oleilu pitkänä viikonloppuna on ihanaa!
   Aurinkoista pääsiäistä Outi sinnekin <3

   Poista
 3. Miehesi huumorintaju tuntuu kovin tutulta - meidän isäntä vaan on jo oppinut välillä hillitsemään sitä, kun pelkää, että hollannikas saattaa lentää päin;)
  Mekin mietimme, menemmekö pääsiäiseksi maalle Sauvon farmille, mutta päätettiin jäädä kotiin - on tulossa vieraita eikä jaksettu siivoushommeleita Sauvossa.
  Rentoa pääsiäistä teille noihin kauniisiin maisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porilaishuumori, ainakin häneltä, on ihan hyväntahtoista ja varsin osuvaakin välillä niin että useimmiten se vaan naurattaa. Mökillä on paljon keväthommia aina edessä että välillä ihmetyttääkin miten näin keskellä luontoa ja kaukana tiestä voikin tulla pölyäkin sisälle niin paljon. Puhumattakaan pihahommista, katkenneista oksista ja muista. Niitä täällä on tehty mutta aika verkkaiseen tahtiin, mulla kun tuo sormien nivelrikko hidastaa vauhtia.
   Mukavia pääsiäisen loppuhetkiä!

   Poista
 4. Porilaisilla ja satakuntalaisilla on hersyvää huumoria, mutta se ei avaudu kaikille tai avautuu vasta ylihuomenna. Jutut kerrotaan vakavalla naamalla, hitaasti ja ilmeettömästi , eikä siinä ole mitään mimiikalla pelleilyä. Parasta on tilannehuumori kuten yllä. Olen Porin puolesta ja hehkutan Suomen tuntematonta "villiä länttä". I ❤ Pori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ja siinä olikin opettelemista alkuvuosina. Koin porilaiset (ja välillä koen rehellisesti sanoen vieläkin) aika tylyinä enkä ymmärtänyt juuri tuota vakavalla naamalla kommentteja heittelemistä. Kehut yleisesti ottaen ovat myös aikalailla kiven alla, mutta mieheni taitaa ne - niinkuin nähtiin :) Hauskaa huumoria siellä kyllä on yllinkyllin.
   Terveisiä Poriin täältä Merikarvialta!

   Poista
 5. Ihanan värinen on ainakin "vanha mutta hyvä", aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon 80-luvun turkoosi menopeli - sillä kyllä ajellaan täällä aktiivisesti...ei nyt kaupalle asti mutta roskia viemään ja naapuriin.
   Leppoisia loppupyhiä!

   Poista
 6. Hurjaa vauhtia kevät etenee siellä länsirannikollakin. Ilmat ovat olleet kyllä niin ihania ja antaneet paljon lisäenergiaa. Meillä puuhastellaan pihalla varmasti koko pääsiäinen ja korkataan grillikausi. Hieno fillari ja hauska mies. Hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle, Maarit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut täällä aurinkoista, mutta aika koleaa koko pääsiäinen. Tänäänkin tuulee järkyttävästi kylmää ilmaa suoraan mereltä pihalle. Onneksi monena iltana on tyyntynyt ja on saanut nauttia lempeämmästä kelistä.
   Mukavia pääsiäispyhiä sinullekin! <3

   Poista
 7. Ihana mies, olisin aivan liikuttunut moisesta rakastavasta kommentista <3

  VastaaPoista