sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Volyymihiusten salaisuus + 3 luottotuotetta


Kun huomaan kysyä vinkkejä ja neuvoja kampaajaltani, niin niitä tulee suorastaan roppakaupalla. Asia, mistä yleensä keskustelemme ja mihin pyydän apua, on hiusten oikeaoppinen föönaaminen - sellainen, millä saa näyttävän ja kestävän lopputuloksen ja ilmavan rennon lookin.
Hyvällä leikkauksella on tärkeä rooli hiusten laittamisessa, sen olen itsekin juuri taas kokenut kantapään kautta. Kävin välillä paikassa, missä hiusteni taipuisuutta ei osattu ottaa huomioon ja kärsin koko leikkakusvälin siitä etten saanut laitettua niitä niin kuin halusin. 
Hiukset kannattaa föönata huolella mikäli haluaa niiden pysyvän kuosissa pidempään. Kun joskus kiireessä vain kuivaan ne ilman harjaa, kuontalo on tunnin-pari ihan ok (ehkä), mutta sitten alkaa lätistyminen tapahtua ja seuraavana aamuna näyttää siltä, että on nukkunut pipo päässä.

Oma fööni tuli tiensä päähän alkuvuodesta, se toimi enää vain ykkösteholla eikä se riittänyt. Kuin tilauksesta tuli niihin aikoihin tiedustelu, josko haluaisin testata Remingtonin uutta Air3D -fööniä. Ja sehän sopi, eli tämä fööni on saatu pr-näytteenä.

Ihan ensimmäinen huomio (ennenkuin luin ohjeitakaan) oli se, että moottori sijaitsi kahvassa eikä föönin yläosassa. Tämä tekee laitteen kevyen tuntuiseksi - ja sillä on suuri merkitys sormilleni, missä on aika paha nivelrikko ja nimenomaan oikeassa kädessä, missä fööniä pidellään. Tämä pysyy vakaana kädessä koko föönauksen ajan eikä sitä tarvitse puristaa samalla lailla kuin vanhaa laitettani.
Tässä muutama vinkki, kuinka föönaan runsautta ja kestävyyttä hiuksiini:

1. Älä anna hiusten kuivua liikaa ennen föönausta. Etenkin, jos on taipuisa tukka kuten itselläni on, sitä ei ole helppo saada enää 'kuosiin' föönaamalla, jos se on ehtinyt kuivahtaa ja latvat kihartua.

2. Aloita kuivaus föönillä melko pian pesun jälkeen ja käytä haluamaasi muotoilutuotetta. Itse kuivaan föönillä ensin ilman harjaa pää alaspäin, sillä silloin hiukset nousevat hyvin irti päänahasta. Käytän nopeutta 2 ja kuumuusastetta 1 tai 2 vaihdellen.

3. Sen jälkeen nostan päälihiukset isolla klipsillä ylös ja alan kuivaamaan litteällä isolla harjalla osio kerrallaan. Ensimmäinen 'volyymiaste' saavutetaan niin, että harjalla nostetaan osiota ylös- ja ulospäin. Kun alaosat on käsitelty, sen jälkeen päälihiukset samalla lailla. Tässä käytän sekä nopeutta 2 että 3, ja kuumuusastetta 2. Siis selvästi enemmän tehoa.
Kannattaa föönata päälihiuksia eri suuntiin niin, että välttää jakauksen syntymistä samaan kohtaan, missä se on aina. Välillä voi föönata kaikki taaksepäin ja jakausta vastaan. Tämä lisää selvästi tuuheutta.

4. Tämän jälkeen käyn hiukset läpi vielä todella isolla pyöröharjalla - nopeus on nyt 1 ja kuumuusaste 3. Eli rauhallisella puhalluksella varsin kuumaa ilmaa, mikä saa hiukset taipumaan ja kampauksen pysymään hyvin. Kuohkean lopputuloksesta saa niin, että pyöröharjaa etuhiuksia taaksepäin eli hiusosio nostetaan suoraan ylöspäin ja siitä aletaan kääntämään harjan ympäri koko ajan tällä kuumalla teholla. Sen jälkeen hiukset asettuvat kuohkeasti ja voi vaihtaa vähän jakauksen kohtaakin.

5. Jos on aikaa, laita jättirullat vielä hetkeksi kuiviin hiuksiin, ainakin päällimmäisiin. Nosta hiusosio suoraan ylöspäin niin että hiukset lähtevät rullan päällä ylöspäin, ei alaviistoon. Se nostaa hiukset tyvestä koholleen. Tulet yllättymään lopputulosta.

Tiesitkö, että lopuksi kannattaa käyttää föönin kylmäasetusta - se kuivaa hiukset lopullisesti mutta muotoilu säilyy.
Kreppiraudalla lisävolyymiä

Muistattehan kreppiraudan? Jos sinulla on ennestään, niin ne kannattaa kaivaa nyt esille. Niillä saa erinomaisen tyvikohotuksen ja lisäkuohkeutta hiuksille. Se tapahtuu näin: nosta päälihiukset ylös ja kiinnitä klipsillä, kreppaa niiden alapuolelta aivan juuresta ja laske kreppaamaton osio sen jälkeen siihen päälle. Tämä pitää hiuksia kohollaan luonnollisen näköisesti eikä krepattuja hiuksia näy sieltä alta. Tämä auttaa myös siinä, etteivät hiukset rasvoitu niin helposti. Remingtonin kreppirauta (saatu pr-näytteenä) tekee pienen pientä kreppausta

Lättänä iso harja on erinomainen apuväline, kun föönaat puolipitkiä tai pitkiä hiuksia, sillä se auttaa suoristamaan hiusta kihartamatta sitä. Kicks Beautylle on tullut huikean hyvät harjat ja niillä on kohtuullinen hintataso. Iso soikea harja, Glow Brush, sisältää pitkiä ja lyhyitä harjaksia ja se auttaa silottamaan hiuksen pintaa. Kokeiltu on ja toimii, nimittäin itselläni tuppaa olemaan aina katkenneiden hiusten pörrökerros pinnalla, ellen käytä silottavaa tuotetta. Katsoin juuri harjojen hintoja netistä ja ne näkyivät olevan -50 % tarjouksessa, eli Glow Brushin hinta on nyt 6.95! 
Harjat saatu pr-näytteinä.
Jos värjäät tai raidoitat hiuksia, juurikasvun ilmetessä hiukset näyttävät jotenkin latistuvan. Se johtunee siitä, että tyvestä tulee tumma ja tunkkainenkin. Hiusten raikastamiseen on monia oivia keinoja ennen seuraavaa kampaajallakäyntiä.

KMS Style Color* on sprayväri, mikä kestää hiuksilla yhden pesuvälin. Se on vedenkestävä eikä tahraa tyynyliinoja ja lähtee pois vain shampoolla. Sitä voi suihkuttaa juurikasvuun eikä se lähde harjaamallakaan pois. Hiukset pysyvät silti kivan notkeina ja juurikasvu todellakin häviää.

Jos sinulla on tärkeä meno tai juhlat ja kampaaja vasta häämöttää, tämä on erinomainen keino saada raikastus väriin ja tyvi piiloon. Värejä on paljon ja näillä voi myös säväyttää toisen sävyiseksi hiuksensa, jos haluaa vaihtelua tai asun kanssa sävy sävyyn. Näitä myydään kampaamoissa - itselläni on vaalea beige Dusky Blonde ja kiva, hieman persikkaiseen vivahtava Nude Peach. Molemmat sopivat vaaleille hyvin.
Kuivashampoot lisäävät selvästi tuuheutta ja ilman näitä en enää tule toimeen. Käytän niitä pesun jälkeisen liian liukkauden eliminoimiseen sekä ihan kuivana shamppoona nimensä mukaisesti. Niillä siirtää pesuväliä hyvinkin päivällä parilla ja ne raikastavat hiuspohjaa sekä lisäävät muotoiltavuutta.

Pidän hiuksia paljon ponnarilla ja kuivashampoo helpottaa niiden pysymistä aisoissa, kun on sekä lyhyitä että pitkiä hiuksia. Tiesithän, että se suihkutetaan juuriin ja hierotaan päänahassa; samalla sitä leviää automaattisesti myös latvuksiin.

Kuivashampoo antaa myös tuuheutta. Viimeisin kiinnostava on tämä Biozellin Silver Dry Shampoo*, mikä viilentää kellastuneita raitoja ja raikastaa vaaleaa lämmintä hiusten väriä ylipäätänsä. 
Uudella föönillä kuivaan hiukseni nykyään nopeammin. Siinä on enemmän tehoa kuin entisessä. Uudenlainen 3D -ilmavirtatekniikka takaa tasaisen lämmön, joka ei pöllytä hiuksia ja föönausnopeus on myös huippuluokkaa. Sisäänrakennettu ionisaattori vähentää sähköisyyttä sekä lisää kiiltoa. Johto on myös superpitkä, 3 m, ja monessa tilanteessa tarpeellinen. Mukana tulee silikoninen 'alusmatto' mihin laite lasketaan välillä, se estää kolinoita ja fööni pysyy pystyssä.

Vaikka mitä sanotaan, niin föönillä on väliä.

Millaisia kikkoja sinulla on tuuheutusjuttuihin? Jaksatko föönailla vai menetkö helpomman kautta?
Nyt alkaa laittautuminen - kokkaamisen ohessa - pikkutyttöjen synttärijuhliin ja hiusten laittaminen...

Mukavaa sunnuntaita sinulle!

Maarit


* PR-näytteitä
17 kommenttia:

 1. Minulla on hiusten suhteen se ongelma, että urheilen kuutena päivänä viikossa itseni hikeen. Ja jostain syystä hikoilen erityisen runsaasti päästä. Kun hiukset tippuvat hikeä, ne on pakko pestä joka kerran jälkeen. Eikä minulla kerta kaikkiaan ole aikaa siihen, että föönaisin tukkaani pitkään, varsinkin kun heti tiedän, että seuraavana päivänä taas hikeä valuu. Sitä paitsi föönausaineet, lakat ja hiki ovat aika ällöttävän tahmea yhdistelmä. Niinpä vain kuivaan isolla harjakihartimella tukan suihkun jälkeen. Kun tukan pesaisee joka päivä, se pysyy kyllä suht ilmavana ilma tököttejäkin. Jos on joku juhlavammaksi ajateltu tilaisuus, niin silloin sitten föönailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa mahtavan ahkera urheilija, ihan kateeksi käy :) Ei varmasti jaksa eikä kannatakaan nähdä sen enempää vaivaa hiusten kanssa, ymmärrän niin hyvin. Monet ovat muuten kehuneet tuota harjakiharrinta näppäräksi ja nopeaksi. Mukavaa treenikevättä sinulle!

   Poista
 2. Kyllä vaan tuli ihanat raidat ja hiukset. Kreppirautojen tarvetta en ole hoksannut ennen kuin nyt, kun luin tämän postauksen. Wow miten kätevää saada tyveen voluumia kreppiraudalla. :)

  Ihanaa sunnuntaita kaunotar. <<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt taas toimii :)
   Juu, se on varsin näppärä laite ja mulle tehtiin muuten tämä kohotus Hearts Salonissa, ja nyt kun on tämä laite niin olen krepannut silloin tälllöin. Se vasta nopeaa onkin eikä ole niin väliä kun jää piiloon.
   Tiia ihanainen - leppoisia iltahetkiä <3


   Poista
 3. Hyviä kikkoja ja upeat hiukset sinulla onkin:) Olen samaa mieltä, että hiukset eivät saa kuivua liikaa, ennen kuivattamista föönillä, en aina ymmärrä tätä, mutta niin se vain on. Minulla on paksu tukka, joten sen kuivaamisessa menee aina tovi ja käytän aina diffuuseria föönissä, joten kiharat kuivuvat ilmavasti, mutta muotoonsa. Nostan hattua teille, jotka jaksavat oikein harjan kanssa föönätä, itse olisin pulassa, joten siksi on syytä pitää helppoa kiharaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hiuksia on paljon ja tuntuu että taipuvat yhä enemmän iän myötä, joten näitä on pakko föönätä. En aina tee noin pieteetillä, mutta täytyy sanoa, että kiitän itseäni silloin kun olen tehnyt pohjan kunnolla - se myös pysyy kuohkeana ja pesuvälikin pitenee.
   Sulla on niin ihanat kiharat, pidä vain kiinni tyylistäsi <3

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä! Voitko kertoa, mitä muotoilutuotetta käytät föönauksessa? T. Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Minulla ei ole ollut sellaista mihin olisin ollut todella tyytyväinen. Käytän lämpösuojana tällä hetkellä Evo-sarjasta, mutta se ei anna tukea, joten olen yhdistänyt siihen Goldwell Kerasilk Volume Moussen.
   Nyt kun kävin viikolla kampaajalla, ostin Sebastianin Trilliant suojan, mikä on kuulemma kampaajien no 1 suosikki. Se oli aika hintava, mutta se on riittoisaa. Kampaajani neuvoi sekoittamaan kämmenkkupissa siihen jotain pitoa antavaa, moussea tai muuta ja laittamaan sitten tämän seoksen hiuksiin ennen föönausta. Tänään käytin sitä itse näin ensimmäistä kertaa ja tuli kyllä kiiltävä ja pöyheä tukka :)

   Poista
 5. Kiitos föönausvinkeistä! Minä käytän kuivashampoota ja id-hairin puff puuteria nostetta antamaan :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet löytänyt tiesi kuivashampoiden maailmaan! Ne on ihan lyömättömiä monella tavalla.
   Kiitos samoin Outi <3

   Poista
 6. Sinulla onkin aina hiukset kauniisti.

  Silver kuivasampoo kuulostaa kiinnoatavalta, sitä täytyy testata. Oma ongelmani on vahva punapigmentti, joka saa hiukset kellastumaan pesujen välillä vaikka käytän hopeasampoota. Oman haasteensa tuovat vielä pyörteet, jotka saavat hiukset välillä sojottamaan eri auuntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tuuli :) Tunnustaudun tyypiksi, joka voi jättää jotain muuta vähän hunningolle, mutta en hiuksiani.
   Tuohon kellastumiseen kuulin juuri tuotteesta, millä saa sumentuneen vaalean sekä vaaleat raidat heleytymään: Goldwellin Soft Color Refresher for Highlights. Vaahto, jota käytetään hoitoaineen tavoin ja pestään sitten pois.
   Pyörteet ovat varmasti itsepintaisia, sekin on jännä miten niitä on joillakin ja joillain ei.

   Poista
 7. Aivan ihanat hiukset sulla tuossa ekassa kuvassa! Just sellaiset, joista itsekin haaveilen, mutta turhaan. Omani kun on sattumoisin niin ohuet, että kuivuvat, kun kerran hönkäisee. Plaah. Toki iso ero on siinä, föönaako huolella vai antaako vaan kuivua itsekseen, mikä olisi hiusystävällisempää, mutta lopputulos littana.

  Mulla on vähän myös sama ongelma kuin ensimmäisen kommentin jättäneellä anonyymilla, että hiuksia on tämän tästä pestävä, koska hikeennytän ne liikkumalla. En tosin kuutta kertaa viikossa sentään, mutta joka toinen päivä kuitenkin. Ja mitä useammin pesen, sitä nopeammin hiukset rasvoittuu eli kierre on tavallaan valmis, enkä sitä enää voi katkaista aiemmin käyttämälläni kuivashampoolla, koska olen jo muutama vuosi sitten vaihtanut kaikki hiusten pesuun, hoitoon ja muotoiluun liittyvät tuotteet synteettisistä ekosertifioituihin luonnonmukaisiin. Ja niihin ei valitettavasti kuivashampoota kuulu, joka on ehkä se suurin menetys.

  Miehen kanssa välillä vitsaillaan, että mun tukka on hikiurheilun jälkeen kuin rasvaisella porsaankyljyksellä kammattu :D. Ei kovin naisellista :D.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Muistan teini-ikäisestä muiston, meinasin kirjoittaa hauskan, vaikkei se nyt niin hauska olekaan. Me olimme tavallinen työläisperhe eikä ollut varaa fööniin, tosin en osaa sanoa oliko silloin niitä edes olemassakaan, mutta olinhan jostain kyllä saanut tuon idean. No joka tapauksessa, lauantaisaunan jälkeen kuivasin tukkani pölynimurin perästä tulevalla ilmalla - kun ei muuta ollut. Ja tukka piti saada kuivaksi ja nopeasti. Eli pitkä on tämä föönauksen tie itselläni, tuosta kun on aikaa nelisenkymmentä vuotta.

   Mulla oli ihan sama kierre töissä ollessani, pesin lähes joka päivä. Olen sittemmin päässyt siitä eroon, ja siinä taas auttoi kuivashampoo. On se harmi ettei niitä saa luonnonmukaisina. Mutta hei, nyt tuli mieleeni, että Hauschkan silkkipuuteri on luonnontuote ja sopii myös hiuksiin (kainaloiden lisäksi) - kokeiltu on, oli mukana Thaimaassa tammikuussa. Kun googlasin sitä, hinta pyöri yli 30 e ja tuon apteekin alle 20 välillä! Ja se on paljon riittoisampaa kuin sprayt, koska on irtopuuterimuodossa.

   https://www.sinunapteekki.fi/products/dr-hauschka-silk-body-powder-silkkipuuteri

   Kampaajani tutki hiuksiani perinpohjin viime käynnillä ja hänen mukaansa hiukset ovat erittäin hyvässä kunnossa, vaikka niitä on myös raidoitettu tuo karmea vuosimäärä. Olen käyttänyt hyviä ja hoitavia tuotteita aina ja se varmaan näkyy myös.

   Tulipa pitkä sepustus - mutta tämäpä oli kiinnostava aihe!

   Poista
  2. Imurista on moneksi :D. Ja totta, ei mahtanut föönejä siihen aikaan ollakaan tai ainakaan en ollut moisesta kuullut. Mun äitipuolella oli sellainen omalta äidiltään perimänsä kuivauslaite, johon istuttiin paplarit päässä muovihupun alle. Jalallinen laite sitten huristeli ilmaa sinne huppuun ja kas, rullakiharat oli valmiit :D.

   Ja hei, kiitos tosi paljon tuosta silkkipuuterivinkistä. Täytyykin kokeilla, koska aikanaan mun entinen kampaaja suositteli mulle hiuspuuterin käyttöä.

   Ihanaa pääsiäistä <3

   Poista
  3. Laitoin puuterin samantien tilaukseen :)

   Poista
  4. Toivottavasti pidät siitä ja sen antamasta 'pesu'ominaisuudesta :) Kaadoin sitä itse ensin suoraan hiusten juureen, mutta sitten huomasin helpommaksi sen että ripottelin sitä kämmenkuppiin ja hieroin sormiin kevyesti ja siitä hiusten tyveen.

   Poista