Kauneus ja hyvinvointi

Volyymihiusten salaisuus + 3 luottotuotetta

17 Comments

  1. Anonyymi

    Minulla on hiusten suhteen se ongelma, että urheilen kuutena päivänä viikossa itseni hikeen. Ja jostain syystä hikoilen erityisen runsaasti päästä. Kun hiukset tippuvat hikeä, ne on pakko pestä joka kerran jälkeen. Eikä minulla kerta kaikkiaan ole aikaa siihen, että föönaisin tukkaani pitkään, varsinkin kun heti tiedän, että seuraavana päivänä taas hikeä valuu. Sitä paitsi föönausaineet, lakat ja hiki ovat aika ällöttävän tahmea yhdistelmä. Niinpä vain kuivaan isolla harjakihartimella tukan suihkun jälkeen. Kun tukan pesaisee joka päivä, se pysyy kyllä suht ilmavana ilma tököttejäkin. Jos on joku juhlavammaksi ajateltu tilaisuus, niin silloin sitten föönailen.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Oletpa mahtavan ahkera urheilija, ihan kateeksi käy 🙂 Ei varmasti jaksa eikä kannatakaan nähdä sen enempää vaivaa hiusten kanssa, ymmärrän niin hyvin. Monet ovat muuten kehuneet tuota harjakiharrinta näppäräksi ja nopeaksi. Mukavaa treenikevättä sinulle!

  2. Tiia Koivusalo

    Kyllä vaan tuli ihanat raidat ja hiukset. Kreppirautojen tarvetta en ole hoksannut ennen kuin nyt, kun luin tämän postauksen. Wow miten kätevää saada tyveen voluumia kreppiraudalla. 🙂

    Ihanaa sunnuntaita kaunotar. <<3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kyllä nyt taas toimii 🙂
      Juu, se on varsin näppärä laite ja mulle tehtiin muuten tämä kohotus Hearts Salonissa, ja nyt kun on tämä laite niin olen krepannut silloin tälllöin. Se vasta nopeaa onkin eikä ole niin väliä kun jää piiloon.
      Tiia ihanainen – leppoisia iltahetkiä <3

  3. Minna Mäkinen

    Hyviä kikkoja ja upeat hiukset sinulla onkin:) Olen samaa mieltä, että hiukset eivät saa kuivua liikaa, ennen kuivattamista föönillä, en aina ymmärrä tätä, mutta niin se vain on. Minulla on paksu tukka, joten sen kuivaamisessa menee aina tovi ja käytän aina diffuuseria föönissä, joten kiharat kuivuvat ilmavasti, mutta muotoonsa. Nostan hattua teille, jotka jaksavat oikein harjan kanssa föönätä, itse olisin pulassa, joten siksi on syytä pitää helppoa kiharaa:)

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos, hiuksia on paljon ja tuntuu että taipuvat yhä enemmän iän myötä, joten näitä on pakko föönätä. En aina tee noin pieteetillä, mutta täytyy sanoa, että kiitän itseäni silloin kun olen tehnyt pohjan kunnolla – se myös pysyy kuohkeana ja pesuvälikin pitenee.
      Sulla on niin ihanat kiharat, pidä vain kiinni tyylistäsi <3

  4. Anonyymi

    Kiitos vinkeistä! Voitko kertoa, mitä muotoilutuotetta käytät föönauksessa? T. Arja

    1. Maarit / Sopusointuja

      Eipä kestä 🙂 Minulla ei ole ollut sellaista mihin olisin ollut todella tyytyväinen. Käytän lämpösuojana tällä hetkellä Evo-sarjasta, mutta se ei anna tukea, joten olen yhdistänyt siihen Goldwell Kerasilk Volume Moussen.
      Nyt kun kävin viikolla kampaajalla, ostin Sebastianin Trilliant suojan, mikä on kuulemma kampaajien no 1 suosikki. Se oli aika hintava, mutta se on riittoisaa. Kampaajani neuvoi sekoittamaan kämmenkkupissa siihen jotain pitoa antavaa, moussea tai muuta ja laittamaan sitten tämän seoksen hiuksiin ennen föönausta. Tänään käytin sitä itse näin ensimmäistä kertaa ja tuli kyllä kiiltävä ja pöyheä tukka 🙂

  5. Outi Krimou/Outi's life

    Kiitos föönausvinkeistä! Minä käytän kuivashampoota ja id-hairin puff puuteria nostetta antamaan 🙂
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Sinäkin olet löytänyt tiesi kuivashampoiden maailmaan! Ne on ihan lyömättömiä monella tavalla.
      Kiitos samoin Outi <3

  6. Tuuli - Lumo Lifestyle

    Sinulla onkin aina hiukset kauniisti.

    Silver kuivasampoo kuulostaa kiinnoatavalta, sitä täytyy testata. Oma ongelmani on vahva punapigmentti, joka saa hiukset kellastumaan pesujen välillä vaikka käytän hopeasampoota. Oman haasteensa tuovat vielä pyörteet, jotka saavat hiukset välillä sojottamaan eri auuntiin.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Oi kiitos Tuuli 🙂 Tunnustaudun tyypiksi, joka voi jättää jotain muuta vähän hunningolle, mutta en hiuksiani.
      Tuohon kellastumiseen kuulin juuri tuotteesta, millä saa sumentuneen vaalean sekä vaaleat raidat heleytymään: Goldwellin Soft Color Refresher for Highlights. Vaahto, jota käytetään hoitoaineen tavoin ja pestään sitten pois.
      Pyörteet ovat varmasti itsepintaisia, sekin on jännä miten niitä on joillakin ja joillain ei.

  7. Annukka

    Aivan ihanat hiukset sulla tuossa ekassa kuvassa! Just sellaiset, joista itsekin haaveilen, mutta turhaan. Omani kun on sattumoisin niin ohuet, että kuivuvat, kun kerran hönkäisee. Plaah. Toki iso ero on siinä, föönaako huolella vai antaako vaan kuivua itsekseen, mikä olisi hiusystävällisempää, mutta lopputulos littana.

    Mulla on vähän myös sama ongelma kuin ensimmäisen kommentin jättäneellä anonyymilla, että hiuksia on tämän tästä pestävä, koska hikeennytän ne liikkumalla. En tosin kuutta kertaa viikossa sentään, mutta joka toinen päivä kuitenkin. Ja mitä useammin pesen, sitä nopeammin hiukset rasvoittuu eli kierre on tavallaan valmis, enkä sitä enää voi katkaista aiemmin käyttämälläni kuivashampoolla, koska olen jo muutama vuosi sitten vaihtanut kaikki hiusten pesuun, hoitoon ja muotoiluun liittyvät tuotteet synteettisistä ekosertifioituihin luonnonmukaisiin. Ja niihin ei valitettavasti kuivashampoota kuulu, joka on ehkä se suurin menetys.

    Miehen kanssa välillä vitsaillaan, että mun tukka on hikiurheilun jälkeen kuin rasvaisella porsaankyljyksellä kammattu :D. Ei kovin naisellista :D.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Voi kiitos! Muistan teini-ikäisestä muiston, meinasin kirjoittaa hauskan, vaikkei se nyt niin hauska olekaan. Me olimme tavallinen työläisperhe eikä ollut varaa fööniin, tosin en osaa sanoa oliko silloin niitä edes olemassakaan, mutta olinhan jostain kyllä saanut tuon idean. No joka tapauksessa, lauantaisaunan jälkeen kuivasin tukkani pölynimurin perästä tulevalla ilmalla – kun ei muuta ollut. Ja tukka piti saada kuivaksi ja nopeasti. Eli pitkä on tämä föönauksen tie itselläni, tuosta kun on aikaa nelisenkymmentä vuotta.

      Mulla oli ihan sama kierre töissä ollessani, pesin lähes joka päivä. Olen sittemmin päässyt siitä eroon, ja siinä taas auttoi kuivashampoo. On se harmi ettei niitä saa luonnonmukaisina. Mutta hei, nyt tuli mieleeni, että Hauschkan silkkipuuteri on luonnontuote ja sopii myös hiuksiin (kainaloiden lisäksi) – kokeiltu on, oli mukana Thaimaassa tammikuussa. Kun googlasin sitä, hinta pyöri yli 30 e ja tuon apteekin alle 20 välillä! Ja se on paljon riittoisampaa kuin sprayt, koska on irtopuuterimuodossa.

      https://www.sinunapteekki.fi/products/dr-hauschka-silk-body-powder-silkkipuuteri

      Kampaajani tutki hiuksiani perinpohjin viime käynnillä ja hänen mukaansa hiukset ovat erittäin hyvässä kunnossa, vaikka niitä on myös raidoitettu tuo karmea vuosimäärä. Olen käyttänyt hyviä ja hoitavia tuotteita aina ja se varmaan näkyy myös.

      Tulipa pitkä sepustus – mutta tämäpä oli kiinnostava aihe!

    2. Annukka

      Imurista on moneksi :D. Ja totta, ei mahtanut föönejä siihen aikaan ollakaan tai ainakaan en ollut moisesta kuullut. Mun äitipuolella oli sellainen omalta äidiltään perimänsä kuivauslaite, johon istuttiin paplarit päässä muovihupun alle. Jalallinen laite sitten huristeli ilmaa sinne huppuun ja kas, rullakiharat oli valmiit :D.

      Ja hei, kiitos tosi paljon tuosta silkkipuuterivinkistä. Täytyykin kokeilla, koska aikanaan mun entinen kampaaja suositteli mulle hiuspuuterin käyttöä.

      Ihanaa pääsiäistä <3

    3. Annukka

      Laitoin puuterin samantien tilaukseen 🙂

    4. Maarit / Sopusointuja

      Toivottavasti pidät siitä ja sen antamasta 'pesu'ominaisuudesta 🙂 Kaadoin sitä itse ensin suoraan hiusten juureen, mutta sitten huomasin helpommaksi sen että ripottelin sitä kämmenkuppiin ja hieroin sormiin kevyesti ja siitä hiusten tyveen.

Leave a Reply