lauantai 25. toukokuuta 2019

Kulta tuli työhuoneeseen


Oikeastaan kaikki lähti siitä, kun löysin keväällä kirppikseltä ihanan kultakehyksisen peilin, lähes pilkkahintaan. Se on odotellut paikkaansa työhuoneen lattialla, koska en ole oikein keksinyt mille seinälle laittaisin sen. Huone on pieni ja siellä on käytännössä vain yksi ehjä seinä. Jännää tässä on se, etten ole mitenkään 'kultainen tyyppi', meillä ei ole kultaa juuri missään. Ehkä siksi kultapeili tuntuikin juuri oikealta hankinnalta.

Olin suunnitellut, että siivoan tänään oikein perusteellisesti. Siivouksen lomassa kävin läpi myös lehtipinkkoja ja tämä viisi vuotta vanha sisustus-Elle osui silmiini. Olen säästänyt sen, sillä siinä on juttua Malin Perssonista ja hänen kodistaan - ihailen hänen rentoa tyyliään, sekä Malinin että kotinsa. Pysähdyin selaamaan lehteä ja niin kävi, että sain inspiksen työhuoneen muutokselle ja siivous jäikin sitten puolitiehen.
Pienessä huoneessa ei ole montaa huonekalua, mutta silti näin mahdollisuuden jonkinlaiseen muutokseen. Laitoin huovat valkoisen lipaston alle ja siirsin sen ikkunan alle, mutta niin, että se on osittain seinän kohdalla. Se oli aiemmin tuolla seinällä, missä on nyt musta korituoli. 
Näin sai peilikin hyvän paikan, se nojaa nyt lipaston päällä seinään eikä tarvinnut hakata nauloja. Siihen olisikin tarvittu miehen jeesiä eikä hän ollut kotona, joten hyvä näin, en olisi malttanut odottaakaan, että hän tulee kotiin.

Tyhjensin myös kaikki tavarat lipaston päältä, sillä kaipasin jotain uutta fiilistä huoneeseen. Olin tiskannut juuri jalallisen kakkuvadin ja keksin, että sehän sopisi hyvin tänne, kun vie kaapissakin niin paljon tilaa. Laitoin vadille uuden kesätuoksuni, Marc Jacobsin Daisy Love Sunshinen (*saatu, PR-näyte), joka muistuttaa aurinkoisista kesäpäivistä - toivon mukaan niitä nyt vielä tulee! Sunshine tuoksuu sitruksisen kukkaiselta, aavistuksen verran makeahkolta mutta niin raikkaalta. Tästä tulee niin mieleen etelän lomamatkat, kun kuljet kylän pikkukujia auringon paahteessa ja tunnet sitruspuun kukkien tuoksun nenässäsi. Ah ja voih! 
Tämä turkoosi lautanen ja rannekoru ovat myös kirppislöytöjä. Lautasen turkoosi väri oikein hohtaa nyt tuossa ikkunan edessä, kun pihan heleän vihreät puut näkyvät taustalla. 
Pistaasinvärinen keraaminen maljakkokin on viime talven kirppislöytöjä. Se on ollut aiemmin keittiön hyllyllä ja hain siihen pihalta sireeninoksan. Pidän saman värin eri sävyjen yhdistelemisestä sekä vanhan ja uuden komboista. Ihan paras onnistuminen sisustamisessa on se, kun voi pyöritellä omia nykyisiä tavaroitaan eikä tarvi ostaa mitään uutta.
Työpöytäni on huoneen toisella seinustalla. Pöydän päällä ilmoitustaulun virkaa hoitaa vanha lasi, mikä jäi aikoinaan rakennusajoilta ylimääräiseksi - tilattiin vissiin vääränkokoinen lasi saunaan. Onneksi sitä on säilytetty kaikki nämä vuodet, kunnes kekkasin sille uuden viran.

Tuo seinä, missä lipasto oli aiemmin, näyttää aika tyhjältä ja paljaalta ja olen suunnitellut siihen taulukollaasia. Muutamia kehyksiä ja julisteitakin meillä jo on olemassa, katsotaan mitä niillä saadaan aikaiseksi. Nyt niille on vihdoin sopiva seinäkin.
Pienellä muutoksella huoneesta tuli paljon avarampi, koriste-esineetkin pääsevät paremmin esille ikkunaseinällä. Ja jotenkin nyt on myös fengshuit kohdallaan - istun kirjoittamassa tätä juttua nyt tuossa mustassa korituolissa ja voin katsoa ulos, vehreyteen. Ennen istuin selkä ikkunaanpäin ja katsoin alakerran portaita. On siinä vissi ero.

Tämmöistä kuuluu minun sisustusrintamalleni - mitä sinulle kuuluu? Sisustatko myös kesäaikaan kotonasi vai keskittyykö se enemmän kevät ja syksykausiin?

Maarit
10 kommenttia:

 1. Mä en oikeastaan sisustele, joo tiedän. Ostan uutta sitä mukaan kun vanhat 10 vuotta olleet verhot alkaa kyllästyttämään. :D Viimeisen ostokseni taisivat olla matot eteiseen ja keittiöön, joita ilman muuten elettiin tässä asunnossa yhdeksän vuotta. Joka kerta imuroidessa ja lattioita pestessä mietin, olisiko sittenkin pitänyt olla ostamatta, koska tuottavat vaan lisää hommaa. :D

  Ainoa milloin ehkä oikeasti sisustan on joulu, koska silloin ostan aika paljon kukkia ja laittelen valoja, sekä kuusen niin asuntoon kuin parvekkeellekin.

  Sun "työhuone" näyttää tosi hyvältä ja todella rauhallisen rentouttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan niin tuon lisähomman, on tullut itsekin tehtyä monia juttuja, mitkä ovat lisänneet siivouksen määrää tai sitten hankaloittaneet sitä. Mutta ei se auta, olen valmis 'kärsimään' kun silmäni ja aistini saavat kauneusvirikkeitä :)
   Jännää, kun mulle joulu on ihan ok, muttei mitenkään erityisen merkittävä sisustusmielessä. Ihailen silti aina koteja, missä on laitettu niin ihanat joulutunnelmat.
   Tää työhuone on vähän hassu juttu, sillä en oikeasti edes tarvi tätä. Tämä on tyttären vanha huone, mikä oli lähes säälittävän pitkään lastenhuoneena, hänen vanhat huonekalut paikallaan, kun muutti pois kotoa. Nelisen vuotta sitten sain jälleen kerran sisustushepulin, ja hommasin sinne Ikeasta nämä huonekalut. Tämä on enemmänkin sellainen naisluola -tyyppinen tila, mihin pakenen kun haluan olla yksin - esimerkiksi nyt olen täällä kirjoittelemassa ja kuuntelen itsekseni musiikkia, kun mies katsoi formuloita (minkä ääni ei nyt just sopinut mun pirtaani, hih). Toki tätä blogin myötä tulevaa tilpehööriäkin on jossain säilytettävä.
   Kaunista viikkoa!

   Poista
 2. Ihana peilisi löysi paikkansa!
  Samalla tavalla hieman epäröin kullan vallatessa työhuoneemme Fornasettin tapetin myötä. Mutta pelko pois - vaikka tässä itsekin ollaan enempi hopea/ tina / teräs henkisiä. Tuollainen vanha kulta on ihanaa. Sittemmin siihen on hyvin sopinut yhdistää jo aikaisemmin hankittuja messinkisiä kynttilänjalkoja ja valokuvakehyksiä yms yms. En epäröi enää.
  Vihreät raikastavat ja mustat ryydittävät mukavasti!
  Aikalailla ulos on siirrytty puuhissamme, mutta pieni kirppisoperaatio sai taas vähän siivoomaan ja hieman sisustamaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti odottaa ja antaa ajan kulua, niin kaikki loksahtivat paikalleen mukavasti. Sinulla taisi olla blogissakin tapetista juttua, näin muistaisin :)
   Sama täällä, mutta nyt kun nämä ilmat heittäytyivät aivan kammottaviksi, niin oli kiva hyödyntää aika näissä puuhissa. Ai että tykkään tästä tilasta nyt :)
   Kevätterveisin <3

   Poista
 3. Hei, näyttää todella viihtyisältä. Miten olet onnistunut saamaan syreenin viitymään sisätilassa?
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Seijahannele, katkaisin vain oksan pensaasta maljakkoon ja se on edelleen aivan priima. Ei ole kokemusta muuten sen viihtymisestä sisällä. Kuulin tosin juuri kaverista, jolla on on lasitetulla parvekkeella sireenilajike ja on tavehtinut siellä jo vuosia.

   Poista
 4. Aivan ihana huone ja todella kaunis sisustus. Upea tuo kirppikseltä ostettu lautanen, ihan minun kesävärit!
  Kaunista iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Outi!
   Ihastuin lautasessa juuri noihin väreihin, tuo turkoosi on minusta turkooseista kaunein.
   Ihanaa alkavaa viikkoa Outi <3

   Poista
 5. Miten kaunis peili! Kauniisti sait sisustettua ja heh, noin käy myös mulla usein, että vaihdan mielelläni siivoukset sisustamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustaminen on niin paljon kivempaa, vaikka tykkään välillä siivotakin...

   Poista