Reseptit

Britakakku – kesäkakkujen helppo kuningatar

24 Comments

  1. souliina

    Minä oon lapa pystyssä oitis, en ole nimittäin ikinä leiponut kyseistä kakkua, syönyt kylläkin.
    Tuo näyttää kyllä niin herkulliselta, että kai se on tänä kesänä leipastava?

    Harmi että sää ei oikein suosinut siellä, mutta pääasia, että seura on kuitenkin ollut loistava.
    Meillä juhannusta vietettiin auringosta sekä ystävien ja perheen seurasta nauttien.
    Ihanaa viikkoa Maarit❤️

    1. Maarit / Sopusointuja

      Sitten mun ei tarvitse yhtään nolostella, hih, ja hei tämä oli oikeasti helppo joten kannattaa kokeilla. Marenkivaahto laitetaan kakkupohjan päälle uunipellille ja ne paistuvat yhtä aikaa uunissa, mikä tekee siitä myös nopean.
      Eilen sitten olikin ensimmäinen lähes tyyni ja lämmin päivä – vieraiden lähtöpäivänä. On tää niin väärin!

      Kävinkin katsomassa sun uuden You Tube -kanavan ja juhannusvideon. Ihana kesämeininki ja kivasti toteutettu!

      Aurinkoista kesäviikkoa sinullekin <3

  2. Anonyymi

    Minä en mitään muuta kakkua osaa tehdäkään kuin Britaa, ja mansikoilla se on kyllä paras kesäkakku! Muina täytteinä käytän syksyisin omenaa ja jouluna luumua (esim. valmista luumurahkaa). T. Arja

    1. Maarit / Sopusointuja

      Mansikat ovat omakin suosikki, mutta tätä ei voi kyllä kovin usein tehdä sillä sen verran paljon siihen upposi kermaa, voita ja sokeria. Luumu tekeekin siitä varmasti jouluisen, kätevästi vain yhtä raaka-ainetta vaihtamalla.
      Mukavaa kesäviikkoa sinulle Arja!

  3. Maiju

    Heh, sama tilanne, en ole Britakakkua koskaan leiponut, vaikka monesti olen miettinyt. On nimittäin niiin hyvää. Nyt taidan minäkin intoutua. Ja ihania tunnelmakuvia juhannuksestanne!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tuonne ylös vastasinkin, että marenki lapataan suoraan taikinan päälle pellille ja ne paistetaan yhtä aikaa. Tätä en ollut tiennyt, kun en ollu edes lukenut reseptejä aiemmin ja kuvittelin että siinä on monia työvaiheita.
      Ei muuta kuin leipomaan Maiju!

  4. Aikku

    Kerran olen leiponut.Tytär oli eilen myös tehnyt Brita-kakkua.Oli hyvää ja ihanat tuoreet mansikat.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Tuoreet suomalaiset mansikat on niin ihania – ja tyttären leipoma kakku <3
      Aurinkoista kesäviikkoa sinulle Aikku!

  5. Lady of The Mess

    Täällä myös yksi, joka ei Brita-kakkua ole leiponut – syönyt olen kyllä monenlaisia versioita;) Minä olen niin surkea leipuri, että taidan jatkossakin keskittyä siihen syömäpuoleen;)
    Juhannus meni lähimpien parissa Sauvon farmilla, jossa emme myrskyistä tienneet mitään – yksi 10 minuutin sadekuuro kasteli juuri silloin pihalla olevat, mutta muuten saimme nauttia kauniista ja lämpimästä säästä. Ja juu – niistä herkuista, joita sitten sulatellaan varmaan vielä tovi jos toinenkin;)
    Lämpöisiä kesäpäiviä sinne!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Luulin kyllä että olen harvinainen tapaus, joka ei ole tähän ikään mennessä tätä kakkua leiponut, mutta kanssasisariahan löytyy enemmänkin 🙂
      Teillä on ollut leppoisa perhejuhannus ihanassa säässä siellä farmilla; en tiedä missä kohdin länsirannikkoa tuuliraja meni, mutta meillä täällä Porin yläpuolella oli aamusta iltaan varsinainen puhuri, mikä viilensi ilmaakin aika paljon.
      Kesäistä viikkoa sinulle!

  6. Minna

    Enpä ole koskaan tehnyt ja nyt kun ei ohjeessa ollut mantelilastuja, uskallan minäkin tämän tehdä.
    Juhannuksen aaton vietimme helteessä ja oikeastaan koko ajan oli ihana sää. Tuuli kyllä, mutta ei se haitannut. Ei ollut niin tukahduttavaa. Ihana juhannus ja nyt vielä tämä viikko töissä ja sitten loma alkaa��

    1. Maarit / Sopusointuja

      En kaivannut niitä yhtään, vaikka tunsin niiden maun suussani sillä hetkellä, kun huomasin unohtaneeni ne kokonaan. Toimii tosiaan näinkin!
      Tsemppiä viimeiseen viikkoon ja ihanaa lomailua!

  7. leenariikkala

    Miten nämä kuvat ovatkaan kesää parhaimmillaan. Ihana tunnelma. Brittaan laitoin kerran kermavaahdon sekaan mascarponea, vaniljavispiä ja hintsun lemoncurdia. Ja mansikoita joka väliin ja päälle. Lime suikaleita taisi olla päällä.

    1. Maarit / Sopusointuja

      Hei, sinähän onnistuit taas saamaan kommentin läpi, kiva ja kiitos <3
      Aah, mascarpone on niin ihanaa, sopii varmaan täydellisesti siihen. Ja lime raikastaa – kuulostaa niin fressille!
      Onneksi aurinko paistoi, vaikka tuuli niin järkysti ja kuva pallerosta ja äidistä on yksi suosikeistani <3

  8. KastehelmiB

    Monta vuotta sitten tein ensimmäisen Britan nimppareille (perinne tehdä mansikka-aikaan nimpparikakku molempien toisen nimen kunniaksi). Kesällä laitan mansikoita, mustikoita ja vadelmia (paljon) ja täytteeseen rahkaa. Koska perheessä on allergisia, niin kakku muokkautuu jokaisen mukaan. Siitä on helppo ottaa pala erillen ennen täyttämistä. Olen joskus koristellut kakun vain suklaalastuilla. Tässä ohjeeni, jolla teen: https://www.meillakotona.fi/reseptit/gluteeniton-mansikkabrita. Kuukausi sitten Britaa oli tarjolla 1v. synttäreillä ja tuli paljon kehuja. Huom. kookoapalmusokeri tekee kakkuun erityisen hyvän maun.

    Juhannuksena levättiin, grillattiin ja maalattiin – kotoisasti:) Maalasin kesäkalusteet ja talon rimoituksia, niin että käsi oli tänä aamuna kipeä. Vielä pariksi illaksi hommia rimoissa ja sen jälkeen vielä aita. Huh!

    Ihania kesäkuvia!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Kiitos linkistä, on hyvä olla myös gluteeniton ohje takataskussa. Kotona onkin kookospalmusokeria, sitäpä voisikin kokeilla.
      Rimojen maalaaminen kuulostaa aikamoiselta hommalta – meilläkin olisi kipeästi tarvetta moiselle urakalle jossain vaiheessa. Ne on alunperin maalattu ennen kiinnitystä mikä oli paljon vaivattomampaa. Pitkät vapaat on monesti hyvää aikaa myös työprojekteille, kun töiden jälkeen ei niin jaksa iltaisin touhuta. Kun siihen yhdistää hyvän ruoan, niin se on monesti ihan leppoisaa puuhaa.
      Tsemppiä maalaamiseen ja aurinkoa päiviisi!

  9. Kristiina - Arjen Helmiä

    Olen kerran leiponut brita-kakun ja syönyt monta monituista kertaa. Itselläkin oli suunnitelmissa tehdä sitä juhannukseksi, mutta tekemättä jäi. Onneksi kesällä voi herkutella kakulla muulloinkin.

    Me vietimme juhannuksen kotona. Lapsenlapset olivat meillä. Grillattiin, saunottiin ja käytiin Olgan farmilla rapsuttelemassa eläimiä.

    Ihanat kuvat sinulla taas!

    1. Maarit / Sopusointuja

      Sitähän voi tehdä koska vain; meillä 'kotona' äiti tekee sitä aina silloin tällöin kun käymme kahvilla. Nyt on tullut niin hyviä vinkkejäkin, että voi kokeilla muunlaista maustamista.
      Juhannuksenne kuulostaa niin kotoisalta, lasten kanssa on kiva olla ja tarjota heille perinteitä ja leppoisaa yhdessäoloa <3
      Kiitos paljon – ihanaa kesää sinulle!

  10. Outi Krimou/Outi's life

    Voi apua mikä herkkukakkunen. Kerran (nolona myönnän) olen vasta itsekin tehnyt Brita-kakkua. Heti kyllä herkullinen maku muistui mieleen. Vietimme juhannusta kaupungissa, siskoni perheen kanssa. Kivaa oli ja syötyä tuli 🙂
    Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      No hei, minäkin tein vasta nyt ;o)
      Kaupungissa on varmasti miellyttävän rauhallista, kun porukat lähtevät pois, kuka minnekin. Ja taitaa yhdellä sun toisella olla vatsat pullollaan syömisestä, hih. Mulle taisi jäädä vähän syöminen päälle, nytkin paistettiin makkarat iltapalaksi, saa näitä sitten sulatella lenkillä…
      Aurinkoista kesäkuun loppua sinulle <3

  11. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

    Juhannuksena tein "sinnepäin" Britakakun 🙂 Mutta ei ihan yltänyt alkuperäisen makuun.
    Mukavia kesäpäiviä 🙂

    1. Maarit / Sopusointuja

      Jaa mitähän se piti sisällään :o) Sitä sävelletään niin paljon vuodenaikojen mukaan ja marjoina käytetään kaikkia mahdollisia kesämarjoja. Toivottavasti kaakku tuli silti syötyä…
      Kiitos samoin Maikku!

  12. Tiia Koivusalo

    En ole ikinä tehnyt, tämä oli Saimi mummini juttu ja toi tuliaisinakin kakun, kun tuli joskus kotiini viikoksikin vieraaksi. Nyt haluaisin tehdä rippijuhliin, mutta onnistunko ja kuinka monta Britaa pitäisi tehdä, että riittäisi n. 25:lle henkilölle, kääks.

    Ihania kuvia. <3

    1. Maarit / Sopusointuja

      Laskin tuossa nopeasti, että 6 pellillistä voisi riittää ? Ehkä kannattaa aloittaa siitä, että pyöräytät perheen iloksi ensin pellillisen, mistä saa kivan kakkukeon, joka riittää 1-2 kahvihetkeen… Leipomisinspistä vaan sinne ?

Leave a Reply