torstai 20. kesäkuuta 2019

Flatlay pihakukat ja sininen hetki


Vietimme viime sunnuntaina äidin kanssa ihanan kesäpäivän meillä. Syötiin hyvin, kahviteltiin ulkona auringon lämmössä ja kuopsuteltiin jotain pihalla. Ei ollut sen kummempaa puuhaa kuin kerättiin pudonneita risuja ja nypittiin vähän rikkaruohoja. Ja tietysti juteltiin kaiken maailman asioita kuten aina.

Meillä on juuri nyt se hetki, kun kaikki kukat kukkivat. Ja tietysti yhtä aikaa, syksyllä ei sitten kukikaan enää mikään. Pihalla ei ole mitään hienoa perennapenkkiä, niitä löytyy parista paikasta: talon edustalle kasatun kivikon päältä sekä tonttia rajaavan aidan vierustalta.
Aika ylpeä olen silti tästä kukkakimarasta. Kun ottaa vielä huomioon, ettei se ole mitenkään huolella harkittu. Värimaailma taitaa olla selkäytimessä, sillä kaikki kukat ovat viileitä väreiltään. Sinistä, lilaa, pinkkiä, roosaa. 
On vaaleanpunainen pihan kuningatar Sarah Bernhardt pioni ja toinen burgundin punainen, minkä nimeä en tiedä, tyttäreltä saatu äitienpäiväruusu, pari kärhöä ja pienikukkaisia kivikkokukkia. Pieni tupsu ruohosipulia sinnittelee joukossa. Ja pitäähän mummolan kukkapenkissä olla särkynyt sydän ja verenpisarakin. 

Toin vanhemieni mökiltä nyt niin suositun heinätupsunkin, mutta se näyttää lähes toivottomalta tuossa ruukussa, nuokkuen ja huojuen. Katsotaan elpyykö se samanlaiseen loistoon.
Kuvasin flatlayt illalla, sinisenä hetkenä, ja kuviin tulikin jännä viileä sävy tukemaan niiden viileitä vivahteita.

Näiden kukkasten myötä toivotan teille kaikille leppoisaa ja lämmintä Juhannusta!

Maarit


16 kommenttia:

 1. Kaunis flatlay - myös minulle mieleiset värit <3
  Leppoisaa juhannusta teille myös - pitkästä aikaa ilman villapaitaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma, kun sitä sinistä sävyä ei näe silmillä, mutta olen vanginnut sen usein kameraan ja pidän itsekin siitä. Kun taas talvella sen näkee selvästi.
   Täällä lännessä ylempänäkin on ollut todella kuuma ja painostava ilma tänään - ei tosiaan tarvitse villapaitaa. Hiki päässä aamusta iltaan, heh.
   Kiitos samoin sinne <3

   Poista
 2. Todella jännä toi sininen hetki kesällä! :o Talvella usein osuu kameraan, mutta kesällä en ole tavoittanut sitä vielä kertaakaan. Upeita kuvia!

  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jonna! Muistan, että kuvasin viime kesänäkin mökillä just samanhenkisiä kuvia ja sama valoisa sininen oli niissäkin.
   Kiitos samoin sullekin! Ihanaa kun on näin lämmintä...

   Poista
 3. Sarah Bernhardt on niin upea pioni. Meilläkin taloyhtiön pihassa kasvaa niitä, monena päivänä on "pakko" kiertää sitä kautta ihan vain ihailemassa.

  Aurinkoista juhannusta Maarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mielestäni kukkien kuningatar, kuinka voikaan kukka olla noin herkkä, mutta näyttävä.
   Upeaa että taloyhtiöönkin on laitettu pioneja ja onneksi saavat olla rauhassa kaikkien ihailtavina.

   Kiitos samoin Tuuli <3

   Poista
 4. Pioni on kyllä maailman kaunein kukka. Minulla on pari puskaa pihalla ja heti kun ne ovat kukassa käyn poimimassa niitä maljakkoon. Kestävätkin yllättävän kauan vedessä. Mukavaa juhannusta sinne. Täällä sitä ei vietetä, joten minulta menee aina ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poimin itsekin niitä ahkeraan maljakkoon ja katselen niitä mieluummin sisällä. Monet eivät raaski katkoa lainkaan, mitä ihmettelen. Kukat ovat aika kalliita ostaa ja omalta pihalta ihan ilmaisia vuodesta toiseen.
   Kiitos paljon ja kiitos samoin - taisin kyllä toivottaa blogiisikin hyvää Juhannusta vaikkei siellä vietetäkään :o)

   Poista
 5. Kauniita. Pionin kukka on yksi suosikkini. Se on todella kaunis. Meidän pihan pioni kuoli ja olen ostanut nuppusia pioneita maljakkoon, mutta ne eivät oikein ehdi avautua kunnolla ennen kuin kuihtuvat ruskeiksi. Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Se on mielestäni aika helppo kasvatettava, meillä on ainakin ihan peruspenkki ja kapeakin. Lisään vuosittain siihen kompostista multaa, välillä vähän lannoitetta ja kastelukin on vähän niin ja näin, kun ollaan niin paljon pois kotoa.

   Kiitos ja ihanaa Juhannusta sinullekin Mari <3

   Poista
 6. Ihania kukkia! Oikein ihanaa juhannuksen aikaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne näyttääkin aika upeilta, kun keräsin ne yhteen :) Kun mennään kotiin, puolet onkin jo sitten kukkinut...
   Kiitos ja kiitos samoin Outi! <3

   Poista
 7. Kauniita kukkia! Olen itse löytänyt pionit vasta nyt, pitääkin suunnitella niille oma kasvatusalue pihalta! Upeita valojen hetkiä nyt pihoilla ja mannuilla, viileätä sävyä pukkaa tulemaan täälläkin. Ihanaa, ihanaa juhannuksen aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni on upea ja näyttävä pihakukka ja aika helppo kasvatettavakin. En nimittäin tee mitään ihmeellistä sen kanssa, kuten Kastehelmellä vastasinkin. Mua kiinnostaisi valkoinen hortensia, ne kukkivat joka paikassa syyskesällä niin upeasti ja saisi edes yhden syyskukkijankin pihalle.
   Lämpöistä Juhannusta teillekin <3
   PS Huomenna vieraille pinaattilättylounas...

   Poista
 8. Upea kukkakimara ♥ Kauniin sävyiset kukkaset teidän pihalla kukkivatkin!
  Hyvää juhannusta :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Maikku ja ihanaa kesää sinulle <3

  VastaaPoista