torstai 13. kesäkuuta 2019

Punoittava iho? Näin hoidat sitä


Kaupallinen yhteistyö: Lierac


Laikukasta punoitusta, pieniä verisuonia risteilee poskipäillä, saunan jälkeen poskilla iloinen puna - mutta ei sellainen raikas hehku, mikä tulee raikkaassa ulkoilmassa. Tämä on tyypillistä couperosaa eli ihon läpi kuultavia laajentuneita pintaverisuonia (katso kuvani alla). Verisuonet kuultavat ihon läpi siksi, että niiden seinämät ovat heikentyneet eli ovat vaaleat ja näin veri pääsee kuultamaan läpi.

Kun verisuonet ovat laajentuneet, naisilla useimmiten poskipäillä, ne ovat siinä aikalailla pysyvästi. Niitä tuskin saa kokonaan pois hoitamalla, mutta tehokkaita apuja löytyy. Onneksi näitä asioita tutkitaan, sillä kun kuuntelee (ja katselee) tuttavapiiriäkin, poskien punoitusta ja avun tarvetta on yllättävän monilla. Tämä on usein iän myötä ilmaantuva tai lisääntyvä harmi, mutta myös aurinko, reipas saunominen ja kuumat löylyt sekä pakkanen, ja isot lämpötilan vaihtelut yleensäkin, voivat pahentaa tilannetta.
Itselläni on ollut couperosa jo vuosia, enkä edes muista tai osaa sanoa milloin se antoi ensimmäisiä merkkejään. Olen nauttinut aina auringossa olemisesta ja päivettyneestä ihosta. Nykyään en enää ota aurinkoa samalla lailla kuin ennen, vaikka nautinkin ulkona olemisesta. Nuorempana suojauksen merkityksestä ei puhuttu eikä aurinkovoiteita käytetty juurikaan, paitsi niitä mitkä boostasivat rusketusta. Nämä vuodet ovat saattaneet kohdallani tehdä tehtävänsä ja olla alkusysäys couperosalle. Sen syntyyn voivat vaikuttaa myös perinnölliset tekijät. Puhutaan myös siitä, että liian kovakourainen ihon hoitaminen, esimerkiksi rajut kuorinnat, johtaisi myös couperosaan ja punoitukseen.
Uskon, että oma couperosani on pysynyt aisoissa pitkälti sen vuoksi, että olen hoitanut sitä hyvin. Lierac Rosilogie -hoitovoide on ollut käytössäni jo pitkään, ja käytän sitä kuuriluontoisesti tilanteen vaatiessa. Silti huomaan, että kesäaikana, kun saunomme paljon ja oleilen paljon auringossa, punaisuus on vahvempaa ja näkyvämpää, ja vaatii asianmukaista hoitoa ja suojaa.

Miten couperosaa voi itse hoitaa?

Ihon suojaaminen on tärkeää couperosan hoitamisessa. Aurinkovoide tai päivävoide, missä on suojakerroin päivittäiseen käyttöön, ainakin kesäaikana. Minulle neuvottiin hoitolassa myös poskipäiden suojaaminen kosteilla pienillä pesulapuilla tai pikku pyyhkeillä löylyssä. Hellävarainen, säännöllinen kuorinta pitää ihon pinnan puhtaana ja hoitotuotteet pääsevät paremmin töihin. Oma ihoni on muuten hyväkuntoinen, mutta ohut, ja silti kuorin sitä säännöllisesti rakeettomilla entsyyminaamioilla (esim. Lierac Lumilogie).

Punoitusta tai couperosaa ei ehkä saa kokonaan nitistettyä, mutta paljon saa aikaiseksi hyvällä ja säännöllisellä hoidolla.
Tehohoidot apteekista

Apteekeissa myytävä ranskalainen dermokosmetiikan edelläkävijä Lierac on tutkinut pitkään ihon eri ongelma-alueita ja valikoimasta löytyy räätälöidyt tehohoidot myös couperosaan ja laaja-alaiseen punoitukseen. Kevään uutuus on Rosilogie Persistent Redness Neutralizing Double Concentrate, 24 tunnin tehohoito krooniseen punoitukseen. Punoitusta korjaava hoitovoide, Rosilogie Redness Neutralizing on jo entuudestaan tuttu ja olen kirjoittanut siitä aiemminkin täällä.


Persistent Redness Neutralizing Double Concentrate

Rosilogie Persistent Redness Neutralizing Double Concentrate Punoitusta korjaava 24H päivä- ja yötiiviste on tarkoitettu kaikille ihotyypeille ennaltaehkäisemään ja hillitsemään punoitusta. Pakkauksessa on kaksi erillistä säiliötä, emulsiomaiset tiivisteet päivä- ja yökäyttöön. Molemmat hoitotiivisteet sisältävät rauhoittavia neuropeptidejä, tulehdusta ehkäisevää dekstraania sekä laaja-alaisesti punoitusta vastaan taistelevaa rautamyrttiä. 
Päivätiiviste on pastellisen vihreää ja neutraloi välittömästi punoitusta heti levittämisen jälkeen ja helpottaa kuumotuksen tunnetta. Hoitotiiviste sisältää prebiootteja sekä probiootteja, jotka tukevat ihon pinnan bakteerikantaa, ja näin vahvistaa myös ihon omaa suojakalvoa.

Yötiivisteeseen on lisätty karitevoita ja kasviperäistä glyseriiniä ihon läpäisyestettä vahvistamaan. Enoksololi, kortisoli ja prolipidit suojaavat ja vahvistavat yöllä lepotilassa olevaa ihoa. Vahvempi iho on puolustuskykyisempi niille ärsykkeille, mitkä yleensä saattavat aiheuttaa punoitusta.

Kuinka Rosilogie -24H tehohoitoa käytetään?

Päivätiiviste levitetään puhtaalle iholle, koko kasvoille, ennen päivävoidetta ja yötiiviste ennen käyttämääsi yövoidetta.

Suositushinta 40 e.


Rosilogie Redness Correction Neutralizing Cream

Rosilogie Redness Correction Neutralizing Cream on punaisuutta korjaava voide, joka ihan konkreettisesti vähentää punaisuutta optisesti. Sen lisäksi voide rauhoittaa, ravitsee ja suojaa ihoa.
Neuropeptidit rauhoittavat, derkstraani ennaltaehkäisee mahdollisia tulehduksia
ja rautamyrtti vahvistaa ja auttaa supistamaan verisuonia.Tämän sanotaan tehoavan myös äkilliseen punoitukseen, helahteluun. Kaikki, joilla on couperosaakin, varmasti tietävät mistä on kyse. Ja ikäiseni tunnistavat helahtelun varmasti muutenkin :)
Rosilogie -voiteessa on myös karitevoita, mikä tekee siitä ihanan pehmeän ja hyvin levittyvän.

Kuinka Rosilogie -voidetta käytetään?

Voidetta käytetään Rosilogie-seerumin päälle aamuin illoin. Se ei jää iholle yhtään vihreänä, sitä ei tarvitse pelätä. Tätä voi laittaa vallan hyvin vielä tuplakerroksen punoittaviin kohtiin. Kun iho on paremmassa kunnossa, voiteen käyttöä voi jatkaa vaikka paikallisesti. Tämä on erinomaisen hyvä päivävoiteena punoittavalle iholle ja toimii myös meikinkin alla.

Suositushinta 36 e.

KÄYTTÖVINKIT

Tuotteita voi käyttää hyvin erikseenkin. Seerumia tehohoitona minkä tahansa päivä- tai yövoiteen kanssa. Ja jos iholla on vain vähän couperosaa, voi selvitä pelkästään hoitovoiteella.
Mutta jos on hyvin vaikea tilanne, kannattaa käyttää hoito-ohjelmana molempia: vaihe 1 = seerumi ja vaihe 2 = hoitovoide.
Punoituksesta ja couperosasta kärsivälle auringolta suojaaminen on tärkeää ja siihen sopii mainiosti Lieracin uusi Sunissime BB Fluid Global Anti-Aging all-in-one sävyttävä kasvovoide, joka on samalla sekä anti-age -ihonhoitotuote että aurinkosuoja.
Tämän alle voi hyvin laittaa myös Rosilogie -tehotiivisteen.

Sunissime BB Fluid -aurinkoemulsio on sävytetty voide, joka suojan lisäksi myös tasoittaa ihon sävyä. Meikkien parissa työskelleenä voin sanoa, että tämä Golden sävy on todella hyvä keltapohjainen beige, mikä sopii ja sulautuu luonnollisesti ihoon. Saatavilla sekä SPF30 että SPF50+.

Kenelle?

Punoituksesta ja couperosasta kärsiville tasoittava ja suojaava aurinkoemulsio. Naisille, jotka haluavat tehokasta anti-age -ominaisuutta myös aurinkotuottelta.Tämä on hyvä ratkaisu myös niille, jotka etsivät kesäksi sävyttävää BB-voidetta, mutta haluavat myös suojakertoimen.

Suositushinta 36 e.
VINKKI

Sunissime Protective Eye Care SPF50 on loistotuote kesämenoon. Se on kynämäinen sävytetty auringonsuojapuikko erityisesti silmänympärysiholle, mutta itse käytän sitä myös couperosan päälle ja muihin osiin, mitkä tarvitsevat hyvää suojaa. Tästä on niin kätevä sipaista päivänkin mittaan lisää ja mikä parasta, se menee vaikka taskuun.
Suositushinta 32 e.

Lieracia myydään apteekeissa kautta maan, ja täältä voit hakea lisätietoa www.lierac.fi.

Olen saanut aikaisempiin postauksiin paljon kommentteja sekä kyselyjä meilin ja Instan kautta näistä erilaisista ihon punoitusongelmista.
Nyt olisi oiva tilaisuus kysellä kaikkea mahdollista tästä aiheesta, mikä mieltäsi painaa - jos en osaa itse vastata, kysyn Lieracin asiantuntijoilta.

Mukavaa perjantaita ja viikonlopun odotusta!

Maarit2 kommenttia:

 1. Kääk, tarpeen olisi, mutta mistä aloittaisi. Jos yhden valitsisit ihan ensimmäiseksi, mikä se näistä esittelemistäsi olisi?
  Aurinkoterveisin, varjossa istuen ;)
  C

  VastaaPoista
 2. Heissan! Ymmärrän tuskasi kaiken tarjonnan keskellä.
  Seerumi on aina se tehokkain hoitotuote, joten aloittaisin siitä. Kannattaa käyttää se kuurina samantien loppuun, se tehostaa vaikutusta. Sain muuten hyvän vinkin hoitolasta, vaikka olisi pitänyt se itsekin tietää ja tajuta... Ei kannata annostella seerumia(kaan) kämmenpohjaan ja hieroa sitä ensin sormiin, sillä siinä menee paljon hukkaan ja osa imeytyy käsiinkin. Pari painallusta vain kämmeneen ja siitä otetaan sormella ja sivellään 'viirut' eri kohtiin kasvoja, keskittyen punoittaviin kohtiin. Sitten se vasta levitetään sivellen kasvoille. Seerumi levittyy notkeana todella hyvin eikä sitä tarvitse laittaa sen enempää.

  Terkut länsirannikolta ja ihanaa Juhannusta!

  Maarit

  VastaaPoista