sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Huawei P30 Pro - koukussa kameraan


Yhteistyössä Huawei Suomi

Kesän kynnyksellä tuli niin ihana viesti, etten vieläkään meinaa uskoa sitä todeksi. Blogini, tai siis oikeastaan minut, oli valittu uuden Huawei P30 Pro -puhelimen vaikuttajaporukkaan. Ensin leijuin innosta, sitten iski epätoivo - miten osaisin taikoa kuviksi ajatuksiani niin, että lunastaisin paikkani tämän upean puhelimen vaikuttajatiimissä.

Minulla oli ennestään käytössä Huawei, samoin miehelläni, joten puhelimen maailmaan sujahti helposti, koska käyttöjärjestelmä oli tuttu. Eikä android-järjestelmä ole vaikea muutenkaan, enkä enää vaihtaisi pois. Mitään syytä ei olekaan, sillä tähän puhelimeen tulee jatkossakin kaikki päivitykset entiseen tapaan, joten syytä huoleen ei ole. Huawei P30 Pro -puhelimen ulkonäkö on aivan omaa luokkaansa. Se on ohut ja linjakas (niinkuin toivoisi itsensäkin olevan :)) Iso näyttö kaartuu reunojen yli ja ainakin itse olen jäänyt aivan koukkuun tähän laajaan kuvapintaan. Kun vielä säädän näytön kirkkautta valoisammalle, pystyn ikänäköisenä lukemaan pientäkin teksiä iltaisin, koska kuva on niin selkeä.
Aloin sitten miettimään, että jatkan samaan malliin kuvaamista. En ole ammattikuvaaja ja kuvaan kaikki kuvat itse, paitsi asukuvia kuvaa yleensä mieheni - nykyään jo ihan patistelematta. Käytän minijärkkäriä paljon, mutta nyt edellisen Huawein myötä joukkoon, myös blogiin, on tullut puhelimella otettuja kuvia. Haluan ottaa mahdollisimman hyviä - ja visuaalisesti kauniita - kuvia ja näen vaivaa välillä paljonkin. Niin että ne toimivat inspiraation lähteenä katsojille, mutta niissä pitää silti olla läsnä elämisen makua ja tuntua. Puhelin on nykyään aina mukana, myös kamerana.

Keräsin tähän juttuun niitä pointteja kameran käytöstä, mitkä ovat itselleni tärkeitä. Puhelimen Leica neloiskamera on helppokäyttöinen ja pitää sisällään aloittelijankin kuvaamista helpottavia automaattisia toimintoja, jotka lähentelevät järjestelmäkameran ominaisuuksia, kuten värin voimakkuuden säätö, tekoäly ja todella helppo laajakulma.


1. Tekoäly

Allaolevat kuvat otettiin illalla, kun aurinko alkoi laskemaan. Vasemman puoleiset kuvat on otettu perusasetuksilla ja oikeanpuoleisissa on käytetty tekoälyä. Tekoäly tasoittaa valo- ja varjokohdat, ja toimii hyvin hämärässä tehden kuvista pehmeämmät, mutta silti terävät.
Kamerassa on myös valovoimainen yö-toiminto, jolla kuvaaminen onnistuu lähes pilkkopimeälläkin.
2. Hybrid zoom

Tätä toimintoa olen kaivannut paljon! Edellisellä puhelimellani zoomaaminen ei onnistunut mallikkaasti, mutta nyt tällä voi kuvata - ja valita yhdellä napin painalluksella - joko 5x tai jopa 10x zoomin. Alla olevissa kuvissa on käytetty 10x zoomia ja kuva säilyy erinomaisen tarkkana myös silloin. Reissuissa hyvin tarpeellinen monissa tilanteissa, kun ei pääse lähelle kohdetta.

3. Syväterävyys / makrokuvaus

Kuvasin nämä kuvat Muotokuva -asetuksella. Se terävöittää kohteen ja pehmentää taustan. Makrokuvauksella pääsee todella lähelle kohdetta, jopa parin cm päähän.
4. Ultralaajakulma

Täytyy tunnustaa etten ollut tajunnut tämän ominaisuuden mahdollisuuksia aiemmin; en tiedä oliko edes aiemmassa puhelimessani tämä toimintoa. Olen niin kaivannut sekä sisustus- että maisemakuviin matkoilla huomattavasti laajempaa kuva-alaa. Tämäkin Laaja -toiminto löytyy helposti, kun kamera on auki ja kuvausvalmiina - voit vain yhdellä napauksella muuttaa laajaksi ja toisella takaisin perusasetukseen tai zoomaukseen. Tämä on niin helppoa, että onnistuu vaikket olisi koskaan kuvannut Huaweilla.
Allaolevissa kuvissa yläkuva on ns. peruskuva ja alapuolella sama kohde Laaja -asetuksella.


Puhelimen näyttö on iso, siis todella iso - reunasta reunaan ja se on merkittävä juttu verrattuna vanhempiin puhelimiin. Vaikka puhelimen koko on inasen isompi kuin entinen, silti se on tyylikkään ohut ja kuvien katsominen tältä näytöltä on silkkaa luksusta.

Insta storystä löytyy nyt kuvatarina Merikarvialta, kauppareissun varrelta. Jos et ole käynyt täällä kaunissa merenrantapitäjässä, tervetuloa katsomaan.
Ja tänään kuvasin upean joutsenlennon Selkämeren saaristossa - se oli niitä hetkiä, joita tulee harvoin. Jos olisin alkanut viritellä järkkäriä, se hetki olisi livahtanut ohi. Sekin löytyy Instasta.

Kiitos Huawei Suomi tästä niin ihanasta yhteistyöstä!

Hei hei Huawei-terveisin!

Maarit


12 kommenttia:

 1. Onnittelut yhteistyöstä! Ihana puhelin, ihana kamera, auts....Tässä nousee Huawei-kuume! Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi! Käy ihmeessä tutustumassa näihin - ihastut sen ulkonäköönkin...
   Ihania kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia. Itsekin otan kuvat aina puhelimella. Minulla on Honor10.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Hyviä kuvia olet ottanut Honorilla - itselläkin oli se aiemmin :)
   Aurinkoista lomaviikkoa <3

   Poista
 3. On kyllä nerokas toi tekoäly, vasemman puoleisessa kuvassa sua ei erota kuvasta hädin tuskin lainkaan vaikka se olisi pointti, kun taas oikeanpuolimmaisessa olet kuvan tähti. <3 Zuumi on usein älypuhelinten kamerassa tosi haastava, kuvanlaatu kärsii järjettömästi, jos vähänkin koittaa zuumata, tässä on kyllä tultu iso askel jo eteenpäin, vaikka ihan järkkäreiden tasolle ei päästä, kuten monessa muussa ominaisuudessa ei enää pahemmin eroa huomaa. :)

  Aurinkoista päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekoäly tasoittaa valon ja kuvia voi tietty halutessaan tummentaa tai korostaa värejä jälkikäteen. Kun yritin aiemmalla puhelimella zuumata niin kävi just noin, kuva oli epäskarppi. Jos näit joutsenlennon -kuvan, niin siinä mielestäni kulminoituu kameran loistava zuumi, liikkuva vene, puhelin kaivettu salamavauhtia laukusta ja kuvaus + zoomaus sekunneissa, ja kuvasta tuli tosi terävä. Nyt tutisee Olympus!
   Lämpöistä viikkoa <3

   Poista
 4. Häkellyttävän upeita kuvia Maarit. <3 Olen Huawei nainen henkeen ja vereen ja hyppysissä jo neljäs Huawei. Olen aikoinaan mennyt kauppaan ja tehnyt vertailuja ja kyllä myyjä vaan minut vakutti, kuten alunperinkin ajattelin, että Huawein kamera on paras ja niin ostin itselleni Huawein. Tämä uusi Huawei P 30 Pro on aivan omaa luokkaansa ja monissa tilanteissa moni sanoaa, otatko Tiia kuvat, koska sun kameralla vaan tulee ne parhaat. Jopa Kosmonauttireissulla lähetin Cloetan/Tuplan markkinointiin kuvat, koska meikäläisen kameralla tuli niin hyvät ja silloin hyppysissä oli Huawei P 20 Pro, joka mielestäni on juuri se Huawei, joka lopulta vei Huawein kameran ylivoimaisesti markkinoiden ykköseksi. <3

  Ihanaa, että meillä on samisluurit. <3

  Aurinkoisia kesäpäiviä Maarit ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk mitä kirjoitusvirheitä, pitäisikö mun hankkia hih ne kaksitehot. ;)

   Poista
  2. En huomannut mitään! Kun sitä lukee innoissaan saamaansa kommenttia, on vain niin iloinen siitä että on saanut palautetta :) Sulla onkin ollult aina superhienot kuvat ja upeat värit niissä. Mun aiempi oli Huawei Nova 3 ja senkin kamera oli valovuoden päässä edellisestä puhelimesta. Nyt on oikeasti sellainen kamera, minkä kuvia voi käyttää vaativissakin tilanteissa. Mielestäni parasta tässä on se, että asetusten vaihto on tehty niin helpoksi ja ymmärrettäväksi. Lisäksi you tubesta löytyy paljon hyviä lisävinkkejä puhelimen käyttöön liittyen. En muuten ole koskaan perehtynyt näin hyvin ja perusteellisesti puhelimen toimintoihin - eikä johtu pelkästään tästä yhteistyöstä! Tämä on niin mielenkiintoistakin, mihin kaikkeen tämä pystyy.

   Kiitos Tiia kommentista ja ihanaa ihanaa Englannin-reissua <3

   Poista
 5. Todella hyvänoloinen puhelin tuo ja vaikka mitä ominaisuuksia! Mullakin pärähti mun iphonen näyttö nyt ihan lopullisesti rikki, niin mietin, että voisin ostaa samalla kokonaan uuden puhelin ja samalla voisin vaihtaa androidiin. Monella ystävälläni on juuri Huawei, niin rupesin itsekin selvittämään, että olisiko tämä potentiaalinen. Tosi laadukas kamera ainakin näyttää olevan ja ainakin omaa silmää miellyttää. Tykkään itsekin valokuvata paljon puhelimella niin kamera melkein tärkein. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut äärettömän tyytyväinen tähän - itse asiassa tämä on tähän astisista puhelimista paras. Voin rehellisesti sanoa niin, vaikka tämä onkin saatu testikäyttöön. Toivotaan nyt vain, että Huawei onnistuisi selättämään kansainväliset ongelmansa.
   Se on niin hauskaa, kun (aikuisilla) lapsilla on iphonet ja he ovat olleet aina sen vannoutuneita käyttäjiä, mutta nyt kun ovat tutkineet tätä ja kokeilleet kameraa ym, niin mieli on alkanut muuttumaan.
   Kiitos sinulle kommentista ja ihanaa kesää!

   Poista
 6. Mulla on P30 ei siis pro. Kuvaan perusasetuksilla intelli hdr päällä. En vielä ole verrannut kuvien katselua pcllä mutta huolekseni on noussut em asetuksen mahdollinen rakeisuus zoomatessa kuvia niitä katsellessa versus mun Gm1 kameralla otettuihin. En ole oikeastaan koko kesänä kuvannut kuin kännykällä.

  VastaaPoista